Rollend balletje…?!

Acupunctuur Ricky Bochem

Het leven is niet altijd even voorspelbaar… Want wie zet als profvoetballer van Vitesse zijn carrière opzij om Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) te gaan studeren? Een radicale beslissing, die Ricky Bochem – tegenwoordig acupuncturist en kruidengeneeskundige bij het HeelHuus – zelfs langdurig in China liet bivakkeren.  Degene die dit balletje aan het rollen had gebracht was André Visch, eveneens werkzaam in het HeelHuus.

Bijzondere beslissing
André behandelde Ricky in de tijd van zijn succesvolle voetbalcarrière bij Vitesse. André werkt veel met sporters en Ricky had last van een blessure. Acupunctuur en healingtechnieken kunnen dan prima ingezet worden. Hiermee was Ricky’s interesse in de Chinese geneeskunde gewekt. Zelfs zodanig dat hij besloot om voetbal volledig opzij te zetten en zich hierop te storten. Velen dromen van een professionele voetbalcarrière, terwijl Ricky juist geïnspireerd werd door iets totaal anders.

Divers doel
Ricky volgde een studie acupunctuur aan Academie Qing-Bai. “Daarmee was het voor mij nog zeker niet klaar. Ik vertrok naar China en ben daar 7 jaar gebleven.” Ricky is een van de weinige Nederlandse acupuncturisten die een volledige opleiding heeft afgerond zowel in Nederland als in China. Hij is ook een van de weinigen die daarnaast de Chinese kruidengeneeskunde – in het Chinees zhong cao yao (中草药) genoemd – kan toepassen. “Deze kruidengeneeskunde is naast acupunctuur en Tuina (massage) een belangrijk middel binnen de TCG. De meeste kruiden zijn natuurlijk en al eeuwenlang in gebruik. Ze zorgen niet alleen voor preventie, maar ook voor de behandeling van complexe ziektes van zowel lichaam als geest.  Chinese kruidengeneeskunde heb ik dan ook al zeer divers succesvol ingezet: bij gynaecologische en dermatologische klachten, bij slaap- of lichte emotionele verstoringen, chronische hart-, maag- en darmproblemen en zelfs bij onbegrepen klachten. Eigenlijk breng ik nu voor anderen het balletje doeltreffend aan het rollen!”

 

Article by best4u

Laat jouw reactie achter