Column – Heel Happy & Healthy…!

Foto Tina ZBjuli18

Al afgevraagd wat er vandaag op tafel komt? De zomer is een periode van krachtige kleuren, vers fruit en veel variatie. Bij voorkeur lekker licht en vaak ook gewoon gezond. Een toepasselijke tip van Tina Visch, de spil van het HeelHuus: “Kijk op internet bij foodblogs voor inspiratie en pas een recept eventueel iets aan. Zo maak ik zelf in een handomdraai de meest geweldige en gezonde gerechten. Ook voor de lunches bij de HeelHuus-cursussen trouwens. Iedereen een heel happy & healthy zomer!”

Zomers Zoete Aardappelsalade

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 grote zoete aardappel
1 bakje cherrytomaatjes
1 gele en 1 rode paprika
2 avocado’s
200 gr. verse bladspinazie
blok feta
handje pompoenpitten
olijfolie, 1 tl mosterd, peper, zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Doe dit ook met de paprika’s. Meng in een ovenschaal de aardappel, de paprika’s en cherrytomaatjes met wat olijfolie, peper en zout. Zet dit vervolgens gedurende een half uur in de oven. Haal eruit en laat iets afkoelen. Maak ondertussen de dressing van 1 deel mosterd en 4 delen olijfolie. Rooster de pompoenpitten kort in een koekenpan. Doe de verse bladspinazie in een grote schaal. Voeg hierna de gegrilde groentes, de avocado in stukjes, de feta in stukjes en de pompoenpitten toe. Garneer met de mosterddressing en eventueel wat extra olijfolie.

Foto & Inspiratie: www.ilovehealth.nl

 

 

 

 

 

 

 

Article by best4u

Laat jouw reactie achter