Column – Levenslang luieren…?!

Vakantie betekent genieten van rust. Even niets moeten, even geen agenda of tijdsdruk. Lekker op pad, elke dag een wandeling maken of zwemmen. Eindelijk dat boek lezen, goede gesprekken hebben en tijd voor elkaar maken. Genieten van (h)eerlijke lokale producten tijdens een uitgebreide lunch en/of diner. Kortom, heerlijk ontspannen om daarna vol energie en vaak boordevol plannen aan de slag te gaan. Maar vaak ben je dat ontspannen en uitgeruste gevoel na een week al weer kwijt. En zijn de plannen naar de achtergrond geraakt.  Zou je dat vakantiegevoel niet toch vast kunnen houden?

Van viva la vakantie tot aan viva la vita-liteit
Tijdens een vakantie ben je uit je dagelijkse sleur en meestal ook je vertrouwde omgeving. Daardoor ben je alerter, wakkerder en sta je meer open voor indrukken. Je kunt compleet opgaan in wat je aan het doen bent, vergeet de tijd en bent daardoor volledig in het hier en nu. Het is een soort flow, een verhoogde staat van aandacht, en een gelukmakende ervaring. Het is ook iets wat je eigenlijk elke dag, thuis en op je werk, wel zou willen hebben. En waarom niet? Want het mooie is: het kan gewoon, door van je vakantiegevoel je leefstijl te maken!

Laagdrempelige leefstijl
Bij het HeelHuus zitten vele soorten gezondheidszorg onder één dak. De naam HeelHuus geeft dan ook precies weer wat het Gezondheidscentrum te bieden heeft: een ‘huus’ midden in de samenleving en door en voor mensen met beide benen op de grond, waar je in een geborgen en prettige sfeer weer ‘heel’ kunt worden. Waar je zonder enige drempel binnen kunt stappen om vitaler in het leven te gaan staan. Gewoon in je eigen tempo en op je eigen wijze. Door eerst kennis te maken met de keuzes die je hierin hebt en de stappen die je daar zelf voor kunt zetten. Stappen waar je zelf misschien nog niet aan gedacht hebt, maar die wel het beste bij jou als persoon passen. Je heel eigen leefstijl!

Lang leve het leven
Gezondheid kun je namelijk zien als drie-eenheid van fysiek, emotioneel en mentaal welzijn. Dit is het basisprincipe van veel oosterse geneeswijzen en tegenwoordig ook meer en meer de westerse wereld. Vitaliteit gaat nog een stapje verder. Het betekent ’levenskracht’, de kracht om door het leven te gaan zoals jij dat graag wilt en op de manier die bij jou past, om daarmee gezond te blijven. Want wat heb je aan gezondheid als je niet gelukkig bent? Door een paar passende wijzigingen in leefstijl – op het gebied van voeding, beweging en emoties – kun je een veel gezonder, gelukkiger en vitaler mens worden. En wie wil dat eigenlijk niet?!

HeelHuus Behandelingen
Vitaliteit voor elke persoonlijkheid, waarbij niet alleen de klacht wordt behandeld, maar juist ook de oorzaak ervan wordt achterhaald.

 Fysiotherapie |Manuele Therapie |Logopedie | Podotherapie | Psychologie |Ergotherapie Acupunctuur |Kruidengeneeskunde |Energetische Coaching | Craniosacraal Therapie | Massage | Natuurgeneeskunde | Hormoonfactor |Natuurvoedingsadvies

HeelHuus Workshops en Trainingen
Een heel prettige en praktische manier om vitaal in het leven te (gaan) staan.

Basiscursus Energie & Bewustzijn | Instapworkshop Energie & Bewustzijn | Mindfulness | Yoga |TRE Stress- en Traumaherstel training | Schüssler Celzouten werkgroep | Workshop Hartcoherentie

 

 

 

 

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter