Column – Wijn-wijsheid…?

 

Bewust leven wordt steeds meer een levensstijl. Gezond eten, groene energie, minder gestress. Toch ontbreekt in dit rijtje vaak iets heel principieels: het meer leven vanuit ‘bewustzijn’.  “Een mooi voorbeeld om dit duidelijk te maken is het verschil in smaak tussen de heerlijke fles wijn die mensen op hun vakantieadres drinken en de fles wijn die ze mee naar huis nemen en daar ontkurken”, zo verhaalt André Visch.

 

“Deze blijkt ineens niet meer zo bijzonder en lekker te zijn als in het vakantieland. Dit is niet alleen perceptie, maar ook echt ‘de geest van de wijn’ die kan veranderen. Natuurlijk worden aspecten als druivensoort, grondsoort en weersomstandigheden weerspiegeld in de wijn. Maar ook gedachten en emotie, passie en aandacht, van zowel de wijnmaker als de omgeving, bepalen de wijn. Want als je je bewustzijn en energie op deze minder goed smakende wijn zou richten, kun je daarmee de smaak positief beïnvloeden.

Als energetisch coach op het gebied van energie en bewustzijn kan ik eigenlijk op dezelfde manier iemands energievelden lezen en ‘resetten’. Doordat de energie gaat stromen en hieraan gekoppeld het bewustzijn toeneemt, kan iemand zijn/haar eigen probleem bevatten en de zelfbesturing van of autonomie over het leven weer oppakken. Hoe wijs is dat, als je je gezondheid en geluk zelf kunt aansturen!”

De ‘geest gekregen’ om je hierin zelf te gaan verdiepen? Dan is het boek Laboratorium van de Geest van André Visch een praktische gids in het tastbaar maken van het ongrijpbare. Deze is te bestellen en eventueel af te halen bij de receptie van het HeelHuus. Daarnaast geeft André regelmatig diverse inspirerende workshops bij het HeelHuus.

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter