EPTE® – Pezen met problemen

Fysiotherapie kent niet alleen veel soorten behandelingen, ook de duur kan verschillen. Elk behandelplan wordt afgestemd op de klacht en de oorzaak. Voor veel peesproblemen betekende dit vaak dat er intensief behandeld moest worden – en werd het soms helaas zelfs ‘pezen met problemen’ – totdat EPTE ontstond. EPTE is een innovatieve behandelmethode die gebruikmaakt van echografie. Door heel gericht op de plaats van het letsel een stroomstootje via een naaldje te geven, wordt een vicieuze pijncirkel doorbroken. EPTE is een korte en kordate oplossing bij traag herstellende peesklachten, zoals een jumpersknee, hielspoor, hamstringblessures, pijn aan de achillespees en chronische schouder- en elleboogpijn.

 

Superswing met EPTE
Nieko Franck, al 15 jaar fysiotherapeut en eveneens echografist bij het HeelHuus, was tamelijk sceptisch over alle positieve geluiden bij de introductie van EPTE. “Maar wat ik
ervaar, sinds ik mij deze techniek eigen heb gemaakt, dat overtreft echt alles”, zo vult hij aan. “De allereerste keer dat ik EPTE inzette, was bij chronische hielspoor. De persoon die bij mij kwam, had nagenoeg alle therapieën ondergaan, tot aan corticosteroïd-injecties bij de huisarts toe. Na 5 jaar bleef er continu pijn aan de hak en was het wandelen beperkt tot 200 meter. Met een echo kon ik een ernstig peesprobleem onder de hak precies ‘aanprikken’. Na 4 behandelingen was de pijn met 60% verminderd en was de loopafstand uitgebreid naar 2500 meter. En na drie maanden zag ik op de controle-echo dat de pees was hersteld tot 80%, terwijl de pijn helemaal weg bleek te zijn. Een supersnel resultaat, echt een superswing! Door weer pijnvrij en goed te bewegen kon deze persoon daarnaast ook weer goed en zo optimaal leven. En daar gaan we toch allemaal bewust voor?!”

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter