Column – Bruisend begin en dan…?!

Foto heelhuus kerst

Na een bruisende start van het nieuwe jaar is er opeens de januari-blues… Voor velen helaas heel herkenbaar: het gevoel dat je energie al weer helemaal op is terwijl het nieuwe jaar pas net begonnen is. Je slaapt bijvoorbeeld slecht, piekert veel of wordt vaak moe wakker. Of je hebt je ingehouden tijdens de feestdagen en elk dieet al geprobeerd en het lukt maar niet om af te vallen.  Al kun je je ook belemmerd voelen door aanhoudende fysieke klachten als hoofdpijn, gewrichtspijn, buikpijn of huidproblemen.

 

Meer gezondheid met vitaliteit
Door je bewust te worden wat goede voeding, de juiste beweging en voldoende ontspanning met jou doen, kun je zelf de balans vinden en je gezondheid verbeteren. Gezondheid kun je namelijk zien als drie-eenheid van fysiek, emotioneel en mentaal welzijn. Dit is het basisprincipe van veel oosterse geneeswijzen en tegenwoordig ook meer en meer de westerse wereld. Vitaliteit gaat nog een stapje verder. Het betekent ’levenskracht’, de kracht om door het leven te gaan zoals jij dat graag wilt en op de manier die bij jou past, om daarmee gezond te blijven. Want wat heb je aan gezondheid als je niet gelukkig bent? Door een paar passende wijzigingen in leefstijl kun je een veel gezonder, gelukkiger en vitaler mens worden. En wie wil dat eigenlijk niet?  

 

Vitaliteit voor elke persoonlijkheid
Bij het HeelHuus zitten vele soorten gezondheidszorg onder één dak. Het ligt ook heel fijn om de hoek, in het bruisende centrum van Warnsveld.  Iedereen is er welkom, klein, groot, jong, oud, gezond en minder gezond. Voor zowel reguliere als complementaire behandelingen, van fysiotherapie en manuele therapie tot aan bijvoorbeeld acupunctuur en energetische coaching.  Er wordt heel gericht gekeken naar wat ieder persoonlijk nodig heeft om in balans te komen, te genezen en/of gewoon gezond(er) te worden. Daarnaast wordt bij het HeelHuus niet alleen de klacht behandeld, maar ook de oorzaak ervan achterhaald. Daarmee wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer in gang gezet.

 

Viva la vita-liteit: open dag op zondag 20 januari
Je hoeft je dan ook niet neer te leggen bij welke klacht dan ook, aangezien je zelf heel veel in de hand hebt. En misschien hoef je daaroor alleen kennis te maken met de keuzes die je daarin hebt. Kom daarvoor naar het ‘Open Huus’ van het HeelHuus en vitaliteitspartner Optisport HealthClub Warnsveld op zondag 20 januari.

Lang leve het leven, laat het ‘ blijvend bruisen’!

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter