NIEUW IN HET TEAM: Janneke Vogelzang

Mijn naam is Janneke Vogelzang en sinds kort werk ik op de donderdag als (kinder)acupuncturist bij het HeelHuus Gezondheidscentrum. Daarnaast ben ik als Master (Msc) Kinderfysiotherapeut 2 dagen per week werkzaam bij een praktijk in Apeldoorn. De liefde voor het behandelen van kinderen is ontstaan tijdens een stage in de sloppenwijken van Zuid-Afrika. Na het afronden van mijn studie fysiotherapie in Enschede ben ik dan ook in 2000 begonnen op de afdeling kinderrevalidatie in het Viecuri Ziekenhuis. Daar werd mijn enthousiasme voor kinderen nog groter en besloot ik aansluitend de 4-jarige Masteropleiding Kinderfysiotherapie te volgen in Utrecht. Vervolgens kwam ik door het reizen door Azië met man en 3 kinderen in aanraking met acupunctuur. Ik raakte zo bevlogen van deze oosterse geneeswijze dat ik in 2016 besloot om te starten met de opleiding Chinese Geneeswijze en Acupunctuur aan de Qing-Bai Academy. Deze opleiding heeft mij een bredere en completere blik gegeven op de mogelijke gezondheidsproblemen bij zowel een kind als een volwassene. Ik kan daardoor jong en oud helpen om zowel de lichamelijke, emotionele als geestelijke gezondheid te verbeteren.

 

Acupunctuur voor kinderen
Een acupuncturist gaat ervan uit dat lichamelijke en geestelijke klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Bij een kind is deze energiehuishouding meer in beweging dan bij een volwassene, omdat een kind zowel fysiek, emotioneel als geestelijk nog volop in ontwikkeling is. De energie stroomt daarbij meer en gemakkelijker. Bij klachten zal een kind dus ook sneller op een acupunctuurbehandeling reageren. Het energetisch evenwicht kan daardoor sneller hersteld worden, waarna het kind weer voldoende energie heeft om te groeien en zich verder te ontwikkelen.

Lees meer

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter