Column – Warm Welkom…?!

Regelmatig hoor je dat er bij binnenkomst in het HeelHuus direct een heel ontspannen, gezellige, warme en geborgen sfeer wordt ervaren. Het voelt alsof je een huiskamer binnenstapt, met prettige verlichting, leemstuc op de wanden, bamboe op de vloer. Waar een kopje koffie of thee altijd klaarstaat, terwijl je plaatsneemt aan de grote, van boomstammen gemaakte tafel. Wat je echter niet ziet, is dat het hele gebouw ‘gevitaliseerd’ is.

 

Vitale verbouwing
Zo’n 5 jaar geleden (een lustrum dit jaar!) was het op deze plek totaal anders. Het toenmalige pand was kil, donker, had een vochtprobleem, voelde niet prettig en had niet echt sfeer. Het was dus min of meer een ‘ziek gebouw’, dat letterlijk en figuurlijk aan een opknapbeurt toe was. Bij de verbouwing werd daarom begonnen met het plaatsen van een grote, zogenaamde ‘vitaliser’ aan het begin van de waterleiding. Voor Tina en André Visch van het HeelHuus heel vanzelfsprekend, omdat ze daar zelf al jaren zeer goede ervaringen mee op hadden gedaan.

 

Krachtige koppeling
Een vitaliser is een soort koppeling die eenvoudig op een waterleiding (in de meterkast) of op een kraan (in kleine vorm) kan worden gezet en die daardoor water weer vitaal kan maken. Water dat door een vitaliser stroomt, neemt de informatie/de trillingen van de vitaliser over en krijgt daardoor de oorspronkelijke en natuurlijke vorm terug. Een vitaliser voegt dus niets toe aan water, maar reorganiseert als het ware het moleculenpatroon van water. Tegelijkertijd verbetert een vitaliser de structuur van de lucht/de energie van de directe omgeving. In een dergelijke gevitaliseerde omgeving is het makkelijker om positief en vitaal te blijven, wat een erg prettige bijkomstigheid is.

 

Van bron tot bar en meer

Een andere unieke ‘bron’ van vitaliteit binnen het HeelHuus is de Vitaal Water Bar, die zich in de ‘woonkamer’ bevindt en waar iedereen gebruik van mag maken. Hieruit kun je heilzaam water in zelfs 3 verschillende ‘smaken’ tappen. En mocht je de smaak ervan te pakken hebben, dan is vitaal water voor thuis en/of op het werk ook zo te regelen. Want voor de aanschaf van vitalisers kun je gewoon bij het HeelHuus, bij André Visch terecht. Naast manueel therapeut en acupuncturist is hij ook therapeut energie & bewustzijn en in het verlengde daarvan consulent van de (Leliveld-)vitalisers. Voor hem is de kracht van vitaal water en vitale lucht dan ook een grote inspiratiebron voor al zijn training- en coachmethodieken.

Een gevitaliseerde omgeving ergens anders in de buurt ervaren? Stap dan gewoon even bij Woonwinkel Eijerkamp in Zutphen naar binnen.  En lees daarna het interview met Evert Jan Eijerkamp. Voor meer informatie klik hier.

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter