Prima Pleisterplaats…?!

Je ziet en ontmoet er mensen van heinde en ver, maar ook mensen uit de regio, mensen uit de buurt, van om de hoek, klein, groot, jong, oud, gezond en minder gezond … ‘yeps, vitalo’s of jaggers’… Dat is Zutphen. En dat is ook helemaal het Heelhuus!

 

Huus voor Heling
De naam HeelHuus geeft precies weer wat het is: een centrum voor gezondheid, een ‘Huus’ midden in de samenleving, door en voor mensen met beide benen op de grond. Een plek waar je in een geborgen en prettige sfeer weer ‘Heel’ kunt worden. En waar je alle mogelijke ondersteuning daarvoor krijgt, terwijl je er verbonden, versterkt, bekrachtigd en geheeld wordt. In het logo is daarom het blad van een lotus verwerkt; een blad zorgt voor de omzetting van licht naar voeding voor de plant, zodat deze tot bloei kan komen; een lotus verwijst bovendien naar de ‘zuivere’ en meest pure manier hiervoor. Het lotusblad staat dus symbool voor de zorg die het HeelHuus biedt.

 

Puur Persoonlijk
Het HeelHuus is dan ook erg laagdrempelig. Iedereen kan er terecht om in balans te komen, te genezen, gezond(er) te worden. Daarnaast worden klachten bij het HeelHuus als signalen gezien. Want niet alleen je klacht wordt behandeld, maar ook de oorzaak ervan achterhaald. Zodra deze oorzaak duidelijk is, kan het zelfgenezend vermogen van ieders lichaam worden hersteld en wordt ervoor gezorgd dat je dit blijvend zelf kunt doen.

 

Kerstmarkt met een Kroontje
De zorg van HeelHuus is eigenlijk heel simpel en vanzelfsprekend en bestond het afgelopen najaar zelfs alweer 5 jaar! En zoals Zutphen historie heeft, met in de decembermaand het sprookjesfestijn, zo heeft het HeelHuus historie met de kerstmarkt. De eerste werd in 2018 zo goed bezocht, dat een herhaling niet uit kon blijven. Een kerstmarkt is bovenal een ontmoetingsplek bij uitstek. Waar je met vrienden, familie, cliënten, patiënten, mede-ondernemers uit de buurt gezellig bij elkaar bent. Waar je kerstinkopen kunt doen, terwijl je verwend wordt met hapje en een drankje. Ook dit jaar, op donderdag 12 december, wordt het HeelHuus weer omgetoverd tot een sfeervol kerstplein*. Tussen 19.00 en 21.30 uur word je er warm welkom geheten. De behandelaars en trainers zullen je als gastvrouwen en gastheren ontvangen. Om je wegwijs te maken op de markt en om je te trakteren en samen het 5-jarig jubileum te vieren. Kortom, het wordt een ‘kerstmarkt met een kroontje’, waar ook het koninklijk onderscheiden Buddy-to-Buddy** aan bij zal dragen met de verkoop van kaarten en het verzorgen van de muziek.

 

Laat je even weten of je komt? Er ligt dan gegarandeerd een presentje voor je klaar!

Kerstmarkt 2019

 

* Met medewerking van ieder geval: Neleman Wijnen, De Ballenbar, Keurslagerij van Dam, Bakkerij van Zuijlen, Groente & Fruit Warnsveld, Restaurant Sultani, J&P Living & Giving, Pure Taste, Balsemientje, Binorm Gezondheidsspeciaalzaak, reclamebureau Maakmeesters en Kok Bloemenservice.

 

** HeelHuus is Vriend van Buddy to Buddy:
“Stichting Buddy to Buddy helpt vluchtelingen uit een isolement te komen. Dit doen we door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot.”

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter