Column – Een schotelantenne…?!

Het klinkt niet alledaags, je bezighouden met Energie & Bewustzijn. Toch is het iets wat André Visch, therapeut en coach van het HeelHuus, al jaren en dag in dag uit op een heel toegankelijke manier doet. En waar hij veel mensen mee helpt en ook verder in begeleidt. Het is ook iets wat eigenlijk iedereen heel makkelijk dagelijks zou kunnen toepassen. Gewoon als onderdeel van een vitale leefstijl. Bijvoorbeeld als je een ‘schotelantenne’ bent…

 

Wereld op je nek
“Schotelantennes”, zo licht André toe, “zijn mensen die diep van binnen niet het gevoel hebben dat ze waardevol zijn. Ze zijn altijd op zoek naar bevestiging van hun eigenwaarde. Dit doen ze door zoveel mogelijk harmonie in hun omgeving te creëren en problemen van anderen op te lossen. Schotelantennes zijn vaak zeer gevoelig voor de energie van andere mensen en voelen zich bovendien ook verantwoordelijk voor de gevoelens van anderen. Ze nemen letterlijk alles op hun nek.”

 

Wereldverbeteraar
Zo klopte jaren geleden een zekere Maria bij hem aan. Ze was doodmoe, had aanhoudende hoofdpijn en huilde om het minste of geringste. Kortom, ze had een burn-out. “Tijdens de intake werd mij al snel duidelijk dat Maria een typische schotelantenne was. Rustig heb ik haar vervolgens uitgelegd wat dit betekende. Met acupunctuur en door haar energievelden als het ware te ‘resetten’, heb ik daarna haar energie weer in beweging gezet. Daarbij kwamen enorme huilbuien los. En belangrijker nog: ik heb haar duidelijk kunnen maken dat ze zélf moest leren niet weer in dezelfde valkuil te stappen. Dat ze dus goed mag zijn voor een ander, maar hem of haar nooit zijn groeimoment af mag nemen. Echt helpen komt erop neer dat je de ander als het ware leert vissen in plaats van hem een vis te geven. Je helpt mensen autonoom te worden, al zal dit met vallen en opstaan gepaard gaan. Het is daarbij belangrijk om altijd je échte motivatie om iemand te helpen helder te hebben. Of anders gezegd: verbeter de wereld, begin daarvoor bij jezelf en leef meer vanuit je ‘bewustzijn’. Zo kun je gezondheid en geluk zelf aansturen voor meer vitaliteit. ”

 

Boekenwijsheid
Benieuwd naar een paar praktische toepassingen voor jou persoonlijk? In het boek Laboratorium van de Geest en de Kracht van Compassie van André Visch wordt het verhaal van schotelantennes op een heldere manier verder uitgelegd. Ook kun je dit boek gebruiken als praktische gids om je in deze bewuste manier van leven te verdiepen. Het is te koop bij de receptie van het HeelHuus of via onze webwinkel.

 

Praktijkervaring
Daarnaast geeft André individuele behandelingen en verzorgt hij regelmatig diverse inspirerende trainingen bij het HeelHuus. Op elke 3e dinsdag van de maand kun je aanschuiven bij een instapworkshop, van 17.15 tot 18.15u in het HeelHuus. Voorkennis en vooraf aanmelden of reserveren is absoluut niet nodig. En vanaf 15 februari op vier opeenvolgende zaterdagen verzorgt hij de basiscursus Energie en Bewustzijn. Tijdens deze lessen worden theorie en bruikbare oefeningen afgewisseld. De cursus is daarnaast altijd inclusief een heerlijke lunch, versbereid en zoveel mogelijk biologisch. Kortom, heel bewust! Voor meer informatie en de exacte data klik hier voor instapworkshop of hier voor de basiscursus. 

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter