Een ode aan de ongevaccineerden

Ode aan de ongevaccineerden

 

Misschien is voor velen de bovenstaande titel (een beetje) provocerend en dat is jammer. Want mensen die zich nu, na alle sociale druk, nog steeds niet hebben laten vaccineren, hebben daar misschien wel een goede reden voor. En om dan heel goed bij jezelf te blijven, daar heb je vaak echt wel ballen voor nodig. Figuurlijk gesproken natuurlijk om het gender neutraal te houden. Persoonlijk vind ik dat deze groep mensen wel wat meer steun verdient in hun keuze en dat ook hun geluid gehoord mag worden. Helemaal als je in je achterhoofd houdt dat we allemaal hetzelfde nastreven, namelijk gezond zijn en blijven.

 

Ik had eerst een andere titel in gedachten: zalig zijn de ongevaccineerden, want zij zullen het Koninkrijk Gods erven. Dit is een knipoog naar mijn jeugd waarin ik veel sociale druk heb ervaren vanuit een geloofsgemeenschap. Als een soort van helderziende jongen in de Biblebelt op de Veluwe had ik wel wat moed nodig om mijn eigen pad te kiezen. Daar heb ik ook alarmbellen ontwikkeld, die bij enige vorm van ongemerkte beïnvloeding direct gaan rinkelen. Daarnaast is een goed stuk Bijbeltekst mij altijd bijgebleven en doorstond dat mijn kritische geest: bewaar uw lichaam als een Tempel. Dat betekent voor mij dat ik mijn lichaam zo zuiver mogelijk houd.  Ik eet zo veel mogelijk biologisch, laat bijna altijd de frikandellen staan, nuttig geen drugs en drink alcohol met zekere mate. Ik beweeg regelmatig en doe energieoefeningen om ook mijn energetisch lichaam schoon te houden.

 

De uitdagingen van compassie

Ik probeer daarbij mijn gedachten- en emotiestromen in mijn geest zoveel mogelijk gericht te houden op compassie. Dat lukt ook mij niet altijd helaas. Ik betrapte mij er laatst op, na de laatste persconferentie, dat ik boos werd op deze twee medemensen op de televisie en dacht: ………(dat schrijf ik maar even niet op). Ik schrik dan eigenlijk erg van mijzelf en dat er na al die jaren van ‘compassietraining in de praktijk’ nog steeds van die gedachten door mijn hoofd gaan. Ik begin dan maar snel aan mijn Hawaiiaanse healingtechniek Ho-oponopono om mijzelf uit de slachtofferrol te halen. Ik herhaal dan in mijzelf: “Sorry Hugo en Mark dat ik zulke negatieve gedachten tegen jullie koester. Ik begrijp dat jullie deze rol spelen om mij en de wereld ervan bewust te maken dat we nog veel werk aan de winkel hebben om de verlichting te bereiken. Dank jullie wel daarvoor en ik hou van jullie.” Als ik dat een paar keer herhaal, wordt het steeds makkelijker om dat in mijzelf te zeggen. Vooral dat laatste, dat ik van ze hou.

 

Zelf ben ik niet tegen corona gevaccineerd en ga ik dat ook nooit (vrijwillig) doen. Ik heb daar hele goede redenen voor. Ik ben namelijk gezond en ik heb al corona gehad en heb ook aantoonbaar antistoffen. Met mijn goed verzorgd immuunsysteem was corona een makkie. Ik was 3 dagen een beetje moe en had geen reuk gedurende een week. Ik had daarna iets minder bij te zetten tijdens mijn werk, maar dat kwam meer door alle regels en protocollen rondom coronabesmettingen. Een vaccinatie is voor mijzelf dan ook overbodig, terwijl ik in mijn werk juist vaak de negatieve effecten ervan tegenkom. In mijn voorgaande column heb ik het volgende geschreven over de energetische implicaties van de veel toegepaste prikken van de laatste tijd:

 

Wat mij bij deze gevaccineerden opviel, was dat hun kruinchakra dichtgeknepen werd. (Je kruinchakra is de verbinding met je hogere zelf, je ziel of je essentie. Hoe spiritueler je bent, hoe duidelijker je deze verbinding zult ervaren.) En wat ik energetisch zag en voelde, kwam overeen met de klachten waarvoor bij mij werd aangeklopt, zoals “ik ben mezelf kwijt” en “ik voel me ontheemd”. Iemand die zeer bewust is, zei zelfs “ik ben de connectie met het licht kwijt.”  Voor mij is dit zeer zorgwekkend. Mensen met een goede verbinding zijn namelijk over het algemeen liefdevoller naar anderen en hebben meer respect voor de vrije wil van anderen… Want stel je eens voor dat 80 procent van de mensheid deze verbinding kwijtraakt. Welke druk ontstaat er dan op de mensen die deze verbinding nog wel hebben, omdat ze ervoor gekozen hebben om zich niet te laten enten.

 

Het openhouden van de kruinchakra is een van mijn belangrijkste spirituele oefeningen. Hierdoor kan je bewustzijnsveld goed doordringen in je lichaam. Zeker ook als je de rest van je energie lekker openhoudt door in liefdevolle verbinding met jezelf en je medemens te blijven. En natuurlijk ook door je lichaam liefdevol te verzorgen en niet vol te stoppen met dingen die niet goed voor je zijn, zoals frikandellen. Daardoor kan je bewustzijn goed thuiskomen in je lichaam. Of zoals ik altijd tegen mijn patiënten zeg: “Als jij thuis bent, wordt je huis niet gekraakt. En word je een keer gekraakt, dan heb je de kraker er zo weer uit.” Het ‘bewaren van mijn lichaam als een tempel’ heb ik dan ook bijna mijn hele leven toegepast. En juist daarom wil ik ook geen vaccin, terwijl mijn lichaam daarnaast heeft aangetoond dat ook niet nodig te hebben. Zelfs volgens recent wetenschappelijke inzicht blijkt iemand die een natuurlijke infectie heeft gehad 13 keer minder kans te hebben dat hij of zij iemand besmet dan iemand die gevaccineerd is (zie hiervoor https://www.medrxiv.org/content/10.1101). Een ander onderzoek toont aan dat mensen die eerder corona gehad hebben geen baat hebben bij een vaccinatie.

 

(zie https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ). Want hoewel eerdere onderzoeken aantonen dat mensen die corona gehad hebben door vaccinatie een verhoging kunnen krijgen van één bepaald type antistoffen, de zogenaamde IgG anti-spike-antistoffen, blijkt uit dit onderzoek dat het niet direct inhoudt dat daarmee ook de immuniteit toeneemt ten opzichte van mensen die besmet zijn geweest en geen vaccinatie nemen. De mensen die corona hebben gehad, hebben namelijk sowieso tot wel 160 verschillende soorten antistoffen tegen corona ontwikkeld. Hierdoor heb je ook minder kans besmet te raken als het virus zich verder muteert. Er is dan altijd wel een antistof die werkzaam is, mocht er door mutatie een aantal antistoffen niet meer werkzaam zijn bij die mutant.  Wel is aangetoond dat het risico op bijwerkingen door vaccinaties groter is bij mensen die een natuurlijke infectie hebben doorgemaakt.

 

En helaas wordt ook steeds duidelijker dat veel gevaccineerden inderdaad hun liefdevolle verbinding kwijtraken. Of deze misschien al kwijt waren… bijvoorbeeld degenen die ons land besturen… Want om een heel grote groep te discrimineren en uit te sluiten van een vrije toegang tot de samenleving, vind ik nogal heftig. Hugo en Mark praten er mooi om heen, maar het lijkt absoluut bedoeld om mensen te dwingen zich te laten prikken. Dat je hiervoor zo makkelijk grondrechten aan de kant schuift, zou heel Nederland op de barricades moeten brengen, wat gelukkig al een beetje begint te gebeuren. Gewoon gevaccineerden en ongevaccineerden hand in hand. In een liefdevolle verbinding naar elkaar en zonder angst.  Opkomend voor hun grondrechten. ‘All lives matter’. Ieder zou het recht moeten hebben om zijn of haar leven op eigen manier te mogen leiden met respect voor anderen. Voor iedereen mag gezondheid voorop staan, hoe dan ook.

 

Maar verdeel en heers is al eeuwen een strategie van machthebbers. Het demoniseren van de niet-gevaccineerden door Hugo de Jonge was voor mij het toppunt van liefdeloosheid en een gebrek aan leiderschap. Hen aan te wijzen als schuldigen voor het feit dat de vrijheden nog niet volledig teruggegeven kunnen worden, vind ik heel eng. Het is het wachten op de eerste geweldplegingen op ongevaccineerden… Toch kan ik compassie voor Hugo opbrengen, omdat ik weet dat hij als het ware gevangen zit in een idee-fixe en enorm beïnvloed wordt. Ik blijf hem veel licht en liefde sturen. Hopelijk helpt het om hem te bevrijden.

 

De kunst van compassie

Ik heb best wel even nagedacht of ik dit hele verhaal wel zou opschrijven en durven delen. Is dit compassie? Maar voor mij is compassie om niet alles met de mantel der liefde bedekken. Want je mening voor je houden, omdat je bang bent voor reacties, is geen compassie. Zo is ook (om even in de medische hoek te blijven) een gezwel niet uitsnijden en schoonmaken, omdat je bang bent voor pijn en bloed, geen compassie. Compassie is soms ook dingen doen die niet fijn zijn.

 

Zo kun je een vaccinatie nemen, omdat je vindt dat je daar goed aan doet. Je kunt daar compassievol achter staan, terwijl je ook de bijwerkingen kent en afgewogen hebt. Maar je kunt het vaccin ook niet nemen, omdat je vindt dat het niet bijdraagt aan het welzijn van de wereld of aan jezelf. Ook dit kun je met compassie doen. Een ander vrij laten in zijn of haar keuze is de basis van compassie, terwijl iedereen op deze wereld een eigen zielenplan tot uitvoer te brengen heeft en niet die van jou. Je zielenplan uitvoeren hoort volgens mij altijd in respect voor de vrije wil van anderen te gebeuren. Zonder dat je anderen manipuleert. En volgens mij hoor je ook altijd zelf je verantwoordelijkheid te dragen. Zonder dat je de verantwoording met betrekking tot je gezondheid bij een ander legt. En ook zonder dat je een ander dwingt zijn of haar lichamelijke integriteit op te geven als hij of zij dat niet wil. Daardoor weet ik dat Mark en Hugo niet hun zielenplan uitvoeren en dat hun speeches vol zitten met manipulerende en massapsychologische trucjes om anderen te forceren zich te laten vaccineren. Ik vind het daarom compassie van mijzelf om me daar tegen uit te spreken.

 

In dit verband vond ik ook een optreden van Maarten van Rossum in een televisieshow erg tekenend. Hij zei dat hij het erg vond dat hij een groot risico liep om corona te krijgen als een ongevaccineerde pizzabezorger bij hem een pizza kwam bezorgen. Hij ging hier volledig voorbij aan de verantwoording die hij zelf heeft om zijn lichaam gezond te houden. Bijvoorbeeld door misschien wat minder pizza’s te eten…

 

Kortom, als we als samenleving toestaan dat een groep wordt buitengesloten, dan is het hek van de dam. Straks mag je zonder griepprik nergens meer naar binnen of krijgen ongevaccineerde therapeuten en artsen geen contract meer met een zorgverzekeraar. Dan krijgt een horecaondernemer geen drankvergunning meer, als hij niet gevaccineerd is. Alles zal zonder slag of stoot worden geaccepteerd, als er maar genoeg angst en verdeeldheid wordt gecreëerd. Want als je de kruinchakra’s dichtknijpt door angst en vaccinatie, dan heb je een volgzame kudde schapen…

 

Compassie in praktijk brengen

Het lijkt een vicieuze cirkel te worden, waar we zo snel als mogelijk moeten zien uit te stappen. Maar hoe? Gewoon, door compassie! Maar hoe kun je dan toch in compassie blijven ondanks de negatieve dingen die er om je heen gebeuren?  Wel, je zou daarvoor de volgende meditatie kunnen doen, waarbij je de vier fasen van meditatie gebruikt. In de eerste fase plaats je je aandacht op een meditatieobject. Een meditatieobject is iets waar je je aandacht op concentreert.  Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld je ademhaling, maar ook een steen of een blinde muur. Je kunt ook een beeld dat je in je geest creëert, gebruiken. Je probeert dit net zo lang te doen tot je je aandacht kunt laten rusten. Het kost je dan geen moeite meer om je aandacht erbij te houden. Dit noemt men de tweede fase van de meditatie. Als je je aandacht kunt laten rusten op een probleemstelling zonder daarover na te denken kom je in contemplatie. Dit is de derde fase. Als deze voldoende diep is, dan volgt de vierde fase vanzelf, het inzicht.

 

En om inzicht te krijgen in wat je vanuit compassie kunt doen, zou je de volgende meditatie kunnen doen. Bedenk eens wat voor een wereld je zou willen en zie dat een beetje voor je.  Probeer in dat beeld zo veel mogelijk licht en liefde te brengen. Sluit daarbij niemand uit, ook de mensen niet die je het nu moeilijk maken. Zie voor je dat je met hen in harmonie en liefde leeft, in respect naar elkaars vrije wil. Gebruik dit beeld nu eens als meditatieobject. En probeer het ook een beetje te voelen. Dat wil zeggen dat je rustig gaat zitten en dit beeld voor je ziet of dat je jezelf in deze wereld ervaart.  Stel in jezelf de vraag wat je kunt doen om een bijdrage te leveren aan deze wereld, maar probeer dan niet het antwoord te bedenken. Kom daarna in de stilte van het pure zijn. Als je voldoende ‘leeg’ (gedachteloos) bent en gevuld met compassie, plopt het antwoord vaak vanzelf naar boven. Het kan ook zijn dat er niets komt. Bedenk dan dat uiteindelijk alles muteert. Ook het beleid van een overheid…

 

Disclaimer
Mocht je door dit stuk boos op mij geworden zijn, dan vraag ik je een beetje compassie met mij te hebben. Ik ben hier ook op aarde om wat te leren, net als jij.

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter