Omega 3 tegen laaggradige ontstekingen

Heelhuus-blog-Omega-3

Bij HeelHuus Gezondheidscentrum is alles gericht op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Elke dag wordt er voor iedereen gezocht naar ieders eigen optimale gezondheid. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam staat daarbij voorop. Waarbij iemand de zorg in eigen hand neemt in plaats van dit uit handen te geven. En zonder op deze manier afhankelijk te worden van externe zorg en medicijnen. Een praktisch voorbeeld is de juiste vetzuurbalans.

Westers (w)eten

Veel huidige aandoeningen in dit deel van de wereld blijken te ontstaan doordat het lichaam in een sluimerende ontstekingstoestand is. Dit wordt een ‘laaggradige ontstekingsreactie’ genoemd. Deze ontstekingsreactie volgt op ons westers voedingspatroon. Veel mensen krijgen namelijk veel te veel omega 6 binnen en veel te weinig omega 3.  Omega 6 zit vooral in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maisolie, sojaolie, en ook in halvarine, margarine, eieren en havermelk. Omega 3 vind je in vette vis, algenolie en lijnzaadolie. Bij onvoldoende consumptie van omega 3 gaat het lichaam omega 6-moleculen inbouwen op de plek waar de omega 3-moleculen horen te zitten. Als dit gebeurt, ontstaat een laaggradige ontstekingsreactie. Deze neemt toe naarmate de vetzuurbalans verder verstoord wordt.

Verkeerde voedingsbalans

Je vetzuurbalans is simpel te meten met een bloedtest, de zogenaamde ‘omega-ratio-test’. Deze ratio hoort lager dan 3 (omega 6) staat tot 1 (omega 3) te zijn en is bij veel mensen helaas veel hoger. Het gevolg van deze verkeerde balans is een grotere kans op onder andere hart- en vaatziekten, huidaandoeningen zoals eczeem en acne, pijnlijke gewrichten en spieren, artrose, fibromyalgie, polyneuropathie, CVA, dementie, ADHD, voedselintoleranties, astma, darmklachten en cellulitis.

Bewuste keuze

Door regelmatig vette vis te eten zijn veel aandoeningen te voorkomen. In het dagelijks leven is dit voor veel mensen niet zomaar haalbaar. Daarnaast krijg je, als je tegenwoordig vis eet, vaak ook veel vervuilende stoffen binnen. Een manier om wel de juiste hoeveelheid omega 3 binnen te krijgen is die van Eqology, met de Pure Artic Oil van dit bedrijf.

 

De Pure Arctic Oil is een complete (full spectrum) olie die als hoogwaardig alternatief kan worden ingezet en waarmee binnen het HeelHuus bij een aantal mensen al op korte termijn aanzienlijke verbetering zichtbaar werd. De vis waar de olie uit wordt gewonnen, is kabeljauw. Deze wordt duurzaam gevangen en heeft een MSC-keurmerk.

 

Eqology heeft een procedure ontwikkeld waardoor visolie 5 tot 10 keer minder geoxideerd is dan bij andere fabrikanten. Geoxideerde visolie ruikt erg naar vis en je boert het vaak op waardoor je een vieze smaak in de mond krijgt. En belangrijker nog, het lichaam kan geoxideerde visolie niet goed inbouwen in de cellen, waardoor inname daarvan zelfs negatief kan werken.

 

De olie wordt geleverd in een abonnementsvorm en elke maand vers opgestuurd. Het moet na opening bewaard worden in de koelkast. Het abonnement is in ieder geval voor 6 maanden, waarbij twee keer je bloed wordt getest om je omega 6 -3 ratio te meten en te weten.

 

Voor meer informatie over de Pure Arctic Oil en de andere producten van Eqology-olie staan een van de volgende therapeuten en receptionisten je graag persoonlijk te woord:  Daniëlle Menting, Silvia Liesker, André Visch, Sandra Zandink en Tina Visch.
Je kunt hiervoor vrijblijvend het contactformulier invullen of bellen naar 0575-746046

Ik wil graag meer informatie over de Eqology Omega 3 (visolie)

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter