Uit de praktijk van Jeanne Hartman – ervaringsverhaal

Uit de praktijk van Jeanne Hartman – ervaringsverhaal

Jeanne kijkt er niet van op als er bij haar mensen binnenkomen met aanhoudende pijnklachten, waar maar geen oplossing voor te vinden lijkt. Zo ook bij een jonge, sportieve vrouw van 24 jaar. Zij had spierpijn door het hele lichaam.

 

“Haar vraag aan mij was of ze los gemasseerd kon worden, omdat ze steeds zo veel pijn op verschillende plekken in het lichaam had. Ze sportte namelijk veel. Toen ik daar verder naar informeerde, kwam ik erachter dat ze op vrijwel elke avond van de week intens aan sport deed – want dat zou energie geven – en overdag heel veel kleine eetmomenten had. Daarnaast had ze veel last van vermoeidheid door slaapgebrek en onregelmatige en pijnlijke menstruaties. Eigenlijk was ze helemaal uitgeput en was ze meer aan het overleven dan aan het leven. Ze stond als het ware continu aan. Daardoor zat er veel spanning op al haar spieren en was er sprake van een overmatige vrijzetting van cortisol. Deze cortisol was gericht op overleven en remde daardoor andere functies zoals spieropbouw, herstel en balans van de geslachtshormonen, wat voor een hormonale ontregeling kon zorgen.

 

Ik ben de behandeling daarom gestart met een craniosacraal gedeelte, voor meer ontspanning en een betere regulatie van het zenuwstelsel. Zo kon ze weer gemakkelijker ontspannen, kwam er meer bewustzijn van het lichaam, kon ze weer dieper slapen en weer uitgerust wakker worden. Door vervolgens de mobiliteit van de bekkenorganen te behandelen, wat weer zorgt voor een verbeterde doorbloeding en functie van deze organen, kwam ze ook hormonaal meer in balans. Daarnaast heb ik haar een aantal adviezen gegeven voor aanpassingen in haar leefstijl, zoals minder eetmomenten, oefeningen voor ontspanning en op het juiste moment in de ochtend en met daglicht sporten.

 

Na 3 maanden en 4 behandelingen was ze veranderd in een totaal ander, vrolijk persoon met veel meer energie, wat ook iedereen uit haar directe omgeving al opgevallen was.”

 

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter