Heelhuus wachtruimte2

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Pagina

Klank, Kleur en meer...

Opening Expositie Karina Stelloo

Kunst als ondersteuning in het helingsproces op emotioneel, mentaal als energetisch niveau, voor zowel kunstenaar als toeschouwer. Om deze reden geeft het Heelhuus sinds maart 2015 kunstenaars de gelegenheid om in het Gezondheidscentrum in Warnsveld
te exposeren. Karina Stelloo is alweer de 14e exposant die van oktober tot en met december 2018 met haar kleurrijke en inspirerende schilderijen het HeelHuus een extra dimensie geeft. Ook deze expositie wordt feestelijk geopend, maar ditmaal op een wel hele bijzondere manier; Karina zal samen met Juliette van Aken een korte klankbeleving met onder andere kristallen klankschalen verzorgen.

Schilderen is voor Karina als een reis naar diepere lagen van het bewustzijn. Tijdens het lesgeven kwam ze er achter dat bepaalde schilderijen in combinatie met klanken een speciale ervaring geven. In de ambiance en de opzet van het HeelHuus, met haar schilderijen als middelpunt en de samenwerking met Juliette is het voor haar echter de eerste keer om het op deze wijze te doen, een echte primeur dus.

Opening Expositie
De opening is op vrijdagmiddag 26 oktober. Vanaf 16.30 uur is de ontvangst met een drankje. De klankbeleving is om 17.30 uur in de workshopruimte. Voor de optimale ervaring zal de deur van deze ruimte tot na de klankbeleving gesloten zijn. Wees dus op tijd.
Vanwege de beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via karina@close2nature.nl of www.close2nature.nl/contact-2.

Karina Stelloo
Karina Stelloo is geboren in Haarlem en sinds 2010 woonachtig in Lochem. Haar jeugd heeft ze gedeeltelijk in Zuid-Afrika doorgebracht. Daar is haar liefde voor de natuur ontstaan. Creativiteit was de ontbrekende factor in haar leven, totdat ze in de Achterhoek kwam wonen en in contact kwam met het intuïtief wastekenen. In 2016 heeft ze haar opleiding tot facilitator van de Art of Allowing bij Flora Aube (USA) afgerond.
Haar belangstelling gaat vooral uit naar Art & Awareness.  Door te schilderen volgens de Art of Allowing, komt ze in contact met de diepere lagen in zichzelf en geeft ze deze wijze van schilderen door aan haar cursisten. Al haar werk is zonder vooropgezet plan ontstaan. Ze schildert met hoogwaardige acrylverf, werkt laag over laag en nodigt zo uit wat zich wil laten zien op het doek. Elk schilderij is een reis naar binnen en heeft een eigen verhaal. Ze is oprichter van Centrum Close2Nature waar ze haar eigen opleiding geeft aan (toekomstige) Encaustic & Art Coaches®. Voor persoonlijke ontwikkeling heeft ze speciaal een Art & Awareness jaar geschreven. Haar passie is creëren en vervolgens anderen inspireren.

Kunst in het HeelHuus

Expositie Marijke en Jan ter Beek

Eind september doet het HeelHuus Gezondheidscentrum - als expositie locatie - voor het eerst mee aan de jaarlijkse Kunstroute in Warnsveld en omgeving, georganiseerd door het Warnsvelds Artistiek Quotum (WAQ).

Dit jaarlijks terugkerend evenement vindt plaats in het weekend van 29 en 30 september. De schilderijen van Marijke ter Beek en beelden van Jan ter Beek zijn op beide dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur te bewonderen in onder andere de workshopruimte van het HeelHuus.

Nu al benieuwd? Of heb je andere plannen tijdens dit weekend? Dan is tijdens de openingstijden van het HeelHuus het werk van het echtpaar reeds te bekijken.

Marijke ter Beek

Marijke ter Beek, geboren in Amsterdam en in 1980 naar Zutphen verhuisd, heeft altijd al graag getekend. In Amsterdam heeft ze cursussen modeltekenen gedaan en eenmaal woonachtig in Eefde is ze zich gaan toeleggen op het schilderen waarin ze vele lessen gevolgd heeft. Als onderwijzeres heeft ze schilderles aan kinderen gegeven. Nu geeft ze cursussen aan volwassen.

Haar belangstelling gaat vooral uit naar de natuur en hier haalt ze dan ook de nodige inspiratie uit voor haar werk. Ze schildert met een realistische achtergrond en werkt dan vaak het thema uit in abstracties. Het onderwerp blijft echter altijd herkenbaar. Als materiaal gebruikt ze voornamelijk acrylverf. Ook de toepassing van collages met papier op het doek is haar niet vreemd.

 

Jan ter Beek

Een van de passies van Jan ter Beek is beeldhouwen. Tijdens het volgen van cursussen ging hij al snel zelfstandig aan het werk. Hakkend in steen, vormgevend in klei en was die soms uitloopt in vastere vormen zoals een bronzen beeld of een gebakken figuur, is Jan alweer 20 jaar bezig als beeldend kunstenaar.

Een thema werkt Jan graag in een aantal beelden uit. De expositie in het HeelHuus bestaat vooral dan ook uit beelden in steen en een enkele in brons, gerangschikt naar de thema’s stad, dier en mens.

Door vorm te geven aan de materie, zo geeft het kunstzinnig bezig zijn vorm aan het leven van Jan als gepensioneerde.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Anamon kopie 2

Opening Expositie Karina Stelloo – Klank, Kleur en meer…

Kunst als ondersteuning in het helingsproces op emotioneel, mentaal als energetisch niveau, voor zowel kunstenaar als toeschouwer. Om deze reden geeft het Heelhuus sinds maart 2015 kunstenaars de gelegenheid om in het Gezondheidscentrum in Warnsveld te exposeren. Karina Stelloo is alweer de 14e exposant die van oktober tot en met december 2018 met haar kleurrijke […]

shutterstock_439357507

Column – Levenslang luieren…?!

Vakantie betekent genieten van rust. Even niets moeten, even geen agenda of tijdsdruk. Lekker op pad, elke dag een wandeling maken of zwemmen. Eindelijk dat boek lezen, goede gesprekken hebben en tijd voor elkaar maken. Genieten van (h)eerlijke lokale producten tijdens een uitgebreide lunch en/of diner. Kortom, heerlijk ontspannen om daarna vol energie en vaak […]

Acupunctuur Andre Visch

Column – Beetje Bewust…?!

In onze westerse samenleving hebben we weinig aandacht voor het bewustzijn. Het wordt door veel wetenschappers gezien als het bijproduct van de hersenen en niet de moeite van het onderzoeken waard. Maar het tegendeel is waar.  Het bewustzijn is eigenlijk zo alom aanwezig, dat het vaak totaal niet wordt opgemerkt. “Zoals een diepzeevis misschien niet […]

Volg ons op Instagram