Heelhuus wachtruimte2

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Verrassende Vormen

Opening Expositie Sylvia Cieremans

Kunst is een goede ondersteuning in het helingsproces. Of anders gezegd: kunst helpt vaak zowel de kunstenaar zelf als ook de toeschouwer op emotioneel, mentaal en energetisch gebied. Daarom geeft het HeelHuus sinds maart 2015 kunstenaars de gelegenheid om in het HeelHuus te exposeren. Sylvia Cieremans is de 15e exposant, die tot 10 april 2019 met haar bijzondere geometrische tekeningen en schilderijen het HeelHuus een extra dimensie geeft.

Opening Expositie
Ook deze expositie wordt feestelijk geopend, met ditmaal een Hang-drum speler om de bijzondere sfeer kracht bij te zetten. De Hang-drum is een fantastisch instrument met ‘kosmische klanken’.  De opening is op vrijdagmiddag 18 januari 2019 van 16.30 uur tot 18.30 uur. Vanaf 16.30 uur is de ontvangst met een drankje. Iedere geïnteresseerde is van harte welkom!

 

Sylvia Cieremans is een kunstenaar, die niet alleen zichzelf telkens verbaast, maar die vrijwel iedereen verrast. Ze maakt bijzondere werken die je op verschillende manieren kunt beleven. Door ze waar te nemen met je ogen en met je verstand, waarbij je de ongelooflijke details ziet. En door ze te bekijken vanuit je bewustzijn, je ervaring en je gevoel kun je de verborgen onderliggende informatie downloaden.

Foto door Anouk Plantinga

Sylvia is geboren in Suriname (1970) en heeft na veel omzwervingen haar vaste plek in Warnsveld gevonden. “Ik ben een natuurmens en creëren is mijn passie. Eerst alleen als hobby. Ik heb lange tijd als sociaal werkster gewerkt en daarnaast veel cursussen gegeven met leem en klei. De drang om ook vanuit mezelf dingen te maken is aangewakkerd door mijn reis terug naar mijn ‘roots’. Terug op mijn geboortegrond, realiseerde ik me dat het mijn doel en missie is om informatie die door me heen komt door te geven via mijn eigen creaties. De laatste anderhalf jaar ben ik daarom bezig geweest met het maken van geometrische tekeningen en leemschilderijen met een zogenaamde hoge trillingsfrequentie. Ik heb daarvoor een bepaalde stroom van energie en inspiratie nodig. Via intentie en meditatie en ook door regelmatig alleen de natuur in te gaan, stel ik me daar voor open. Ik heb geen plan en maak alleen een kader op maat waarbinnen ik aan het werk ga. Als ik me overgeef aan dit proces, komen er ingewikkelde geometrische vormen op papier en ben ik naderhand blij verrast en verwonderd hierover.” Voor meer info zie: www.leemvrouw.nl en ook www.leemvrouw.nl/interview/

Klank, Kleur en meer...

Opening Expositie Karina Stelloo

Kunst als ondersteuning in het helingsproces op emotioneel, mentaal als energetisch niveau, voor zowel kunstenaar als toeschouwer. Om deze reden geeft het Heelhuus sinds maart 2015 kunstenaars de gelegenheid om in het Gezondheidscentrum in Warnsveld
te exposeren. Karina Stelloo is alweer de 14e exposant die van oktober tot en met december 2018 met haar kleurrijke en inspirerende schilderijen het HeelHuus een extra dimensie geeft. Ook deze expositie wordt feestelijk geopend, maar ditmaal op een wel hele bijzondere manier; Karina zal samen met Juliette van Aken een korte klankbeleving met onder andere kristallen klankschalen verzorgen.

Schilderen is voor Karina als een reis naar diepere lagen van het bewustzijn. Tijdens het lesgeven kwam ze er achter dat bepaalde schilderijen in combinatie met klanken een speciale ervaring geven. In de ambiance en de opzet van het HeelHuus, met haar schilderijen als middelpunt en de samenwerking met Juliette is het voor haar echter de eerste keer om het op deze wijze te doen, een echte primeur dus.

Opening Expositie
De opening is op vrijdagmiddag 26 oktober. Vanaf 16.30 uur is de ontvangst met een drankje. De klankbeleving is om 17.30 uur in de workshopruimte. Voor de optimale ervaring zal de deur van deze ruimte tot na de klankbeleving gesloten zijn. Wees dus op tijd.
Vanwege de beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via karina@close2nature.nl of www.close2nature.nl/contact-2.

Karina Stelloo
Karina Stelloo is geboren in Haarlem en sinds 2010 woonachtig in Lochem. Haar jeugd heeft ze gedeeltelijk in Zuid-Afrika doorgebracht. Daar is haar liefde voor de natuur ontstaan. Creativiteit was de ontbrekende factor in haar leven, totdat ze in de Achterhoek kwam wonen en in contact kwam met het intuïtief wastekenen. In 2016 heeft ze haar opleiding tot facilitator van de Art of Allowing bij Flora Aube (USA) afgerond.
Haar belangstelling gaat vooral uit naar Art & Awareness.  Door te schilderen volgens de Art of Allowing, komt ze in contact met de diepere lagen in zichzelf en geeft ze deze wijze van schilderen door aan haar cursisten. Al haar werk is zonder vooropgezet plan ontstaan. Ze schildert met hoogwaardige acrylverf, werkt laag over laag en nodigt zo uit wat zich wil laten zien op het doek. Elk schilderij is een reis naar binnen en heeft een eigen verhaal. Ze is oprichter van Centrum Close2Nature waar ze haar eigen opleiding geeft aan (toekomstige) Encaustic & Art Coaches®. Voor persoonlijke ontwikkeling heeft ze speciaal een Art & Awareness jaar geschreven. Haar passie is creëren en vervolgens anderen inspireren.

Kunst in het HeelHuus

Expositie Marijke en Jan ter Beek

Eind september doet het HeelHuus Gezondheidscentrum - als expositie locatie - voor het eerst mee aan de jaarlijkse Kunstroute in Warnsveld en omgeving, georganiseerd door het Warnsvelds Artistiek Quotum (WAQ).

Dit jaarlijks terugkerend evenement vindt plaats in het weekend van 29 en 30 september. De schilderijen van Marijke ter Beek en beelden van Jan ter Beek zijn op beide dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur te bewonderen in onder andere de workshopruimte van het HeelHuus.

Nu al benieuwd? Of heb je andere plannen tijdens dit weekend? Dan is tijdens de openingstijden van het HeelHuus het werk van het echtpaar reeds te bekijken.

Marijke ter Beek

Marijke ter Beek, geboren in Amsterdam en in 1980 naar Zutphen verhuisd, heeft altijd al graag getekend. In Amsterdam heeft ze cursussen modeltekenen gedaan en eenmaal woonachtig in Eefde is ze zich gaan toeleggen op het schilderen waarin ze vele lessen gevolgd heeft. Als onderwijzeres heeft ze schilderles aan kinderen gegeven. Nu geeft ze cursussen aan volwassen.

Haar belangstelling gaat vooral uit naar de natuur en hier haalt ze dan ook de nodige inspiratie uit voor haar werk. Ze schildert met een realistische achtergrond en werkt dan vaak het thema uit in abstracties. Het onderwerp blijft echter altijd herkenbaar. Als materiaal gebruikt ze voornamelijk acrylverf. Ook de toepassing van collages met papier op het doek is haar niet vreemd.

 

Jan ter Beek

Een van de passies van Jan ter Beek is beeldhouwen. Tijdens het volgen van cursussen ging hij al snel zelfstandig aan het werk. Hakkend in steen, vormgevend in klei en was die soms uitloopt in vastere vormen zoals een bronzen beeld of een gebakken figuur, is Jan alweer 20 jaar bezig als beeldend kunstenaar.

Een thema werkt Jan graag in een aantal beelden uit. De expositie in het HeelHuus bestaat vooral dan ook uit beelden in steen en een enkele in brons, gerangschikt naar de thema’s stad, dier en mens.

Door vorm te geven aan de materie, zo geeft het kunstzinnig bezig zijn vorm aan het leven van Jan als gepensioneerde.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

watermolecuul

Wat doet straling in je lichaam?

Met het uitrollen van 5G is straling opeens weer actueler dan ooit en zijn de meningen over de gezondheidseffecten verdeeld. André Visch van het HeelHuus onderstreept echter al jaren dat straling van draadloze technologie meer invloed op je gezondheid heeft dan de meeste mensen denken en kan ook prima uitleggen waarom. “Wetenschappelijke studies geven vaak […]

AndreVisch2019

Welke rol speelt bewustzijn bij Corona?

De hele wereld staat op zijn kop door een enkel virus. Er zijn en worden nog steeds overal maatregelen genomen, die per land verschillen. In het zuiden van Europa ging alles op slot, terwijl we ons in Nederland moesten overgeven aan een ‘intelligente lockdown’. “Je kunt je daarbij afvragen hoe intelligent onze Nederlandse versie is”, […]

HeelHuustuin2020

Column – Blikvangers…?!

Ieder jaar staat eind april/begin mei de Japanse zentuin van het HeelHuus volop in bloei. Een prachtgezicht om dan 900 (!) azaleaplanten in diverse kleuren te zien gloren. De tuin trekt op dat moment alle aandacht van zowel de buurtbewoners, de vele passanten als ook de bezoekers van het Heelhuus. Velen weten echter niet dat […]

Volg ons op Instagram