Heelhuus wachtruimte2

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Week van het Werkgeluk – Vitaliteit bij Eijerkamp

Interview met Evert Jan Eijerkamp door Milja van den Brink

‘Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarbij heeft ons werkgeluk grote invloed op de rest van ons leven.’ Met deze woorden wordt op www.weekvanhetwerkgeluk.nl de laatste week van september wordt ingeluid. En precies midden in deze Week van het Werkgeluk, op de woensdagavond, heeft Woonwinkel Eijerkamp een speciale avond voor alle 200 sales medewerkers in het Musis Sacrum in Arnhem georganiseerd.

Bij Evert Jan Eijerkamp heeft het geluk van zijn werknemers al jaren de volle aandacht. De speciale avond in Arnhem is daar een mooi voorbeeld van. “Naast trends en events voor het komend jaar, de samenwerking met vtwonen, de tv-opnames en de nieuwe style studio’s gaan we er juist de medewerkers echt in het zonnetje zetten. Van gastvrouwen tot medewerkers die het beste presteren. Ook hebben we een verkiezing georganiseerd waarbij de medewerkers zelf de leukste collega op de afdeling konden kiezen.”  Daarnaast is er een speciale gastspreker, waar Evert-Jan bijzonder blij mee is. “André Visch zal tijdens deze avond ingaan op energie en bewustzijn, op positieve emoties, het aangaan van de verbinding en hoe dit kan bijdragen aan je geluk. Wat velen niet weten (maar wel merken!) is dat André een aantal jaren geleden speciale zogenaamde vitalisers en lamina’s in ons bedrijf heeft geplaatst en daarmee ons bedrijf compleet ‘gevitaliseerd’ heeft. Ik ben er trots op dat dit best wel een heel vitaal resultaat heeft gehad.”

Evert-Jan Eijerkamp

Wat is je motivatie geweest om je bedrijf te vitaliseren?
“De motivatie is heel simpel. We zijn een commercieel bedrijf en leven van de verkoop van meubelen. Hiervoor is het van het grootste belang dat de medewerkers zich prettig voelen op de werkvloer. Voor ons staat het ‘kapitaal’ als het ware op het veld. In onze showrooms en verkoopruimtes zorgen de medewerkers voor de steenkolen voor de kachel. En daarvoor kom ik bij toeval (of bestaat toeval niet?) oplossingen tegen. Vroeger hadden we bijvoorbeeld bij de winkel in Zutphen een grote vijver met allemaal punten eraan. In die tijd ontmoette ik een dame, Betty Bennis. Zij had veel verstand van Feng Shui en die zei tegen mij: “Jullie moeten hier wel heel veel mensen hebben met rugklachten”. “Dat klopt, Betty, beaamde ik.  Afgelopen zaterdag is er zelfs nog iemand met een ambulance opgehaald.” We hebben toen direct de vijver eruit gehaald en merkten dat het gewoon een stuk beter ging.

Zo kwam ik ook met André Visch in contact. Hij vertelde mij vitalisers en over energie toevoegen aan water en de kracht die daarvan uitgaat. Daarbij durf ik stellen dat ik zelf ook een klein beetje spiritueel ben aangelegd. Ik voel bepaalde dingen aan door mijn grote hobby, postduiven. We hebben toen rond om de duivenfarm een soort cirkel gemaakt van vitalisers en lamina’s en daarmee een sterk magnetisch veld gemaakt.  Daarna bleken de duiven de weg sneller terug te kunnen vinden. Zonneuitbarstingen en de straling die daarbij vrijkomt laten bijvoorbeeld de kompassen van schepen op de Atlantische Oceaan ronddraaien, waardoor deze de weg terug niet meer kunnen aangeven. Ook duiven zijn hier erg gevoelig voor. Als je er dus voor zorgt dat er een sterk magnetisch veld rondom je duivenfarm is, die bijna niet wordt aangeraakt door andere straling, dan zorgt die ervoor dat je duiven blijven doorvliegen en de kracht hebben om naar huis te komen.

Vervolgens was de meubelboulevard aan de beurt. André had ondertussen al meerdere locaties waar veel mensen komen gevitaliseerd. Na mijn ervaring met de duiven heb ik er zelf eigenlijk geen seconde meer over nagedacht. De installatie ging geleidelijk, eerst in bepaalde gedeeltes van de zaak. Ik merkte meteen dat de mensen zich daar prettiger gingen voelen. Een prachtige bijkomstigheid was dat ik daar ook de omzet omhoog zag gaan.”

Welk precies effect had het op de medewerkers?
“In het begin, toen de vitalisers en lamina’s net geïnstalleerd waren, hebben zich een paar uitbarstingen voorgedaan, die heftiger dan ooit waren. Het was net of alle emoties er even uit moest komen. Maar die waren ook veel sneller weg. Daarna zag ik een daling in het ziekteverzuim.”

En wat deed het bij de klanten?
“Ik loop zelf loop ik regelmatig door de winkel om er gesprekjes aan te gaan met de klanten. Dat vind ik het leukste wat er is. Op de werkvloer wordt de waarheid verteld.  Ik merkte bij de klanten dat ze steeds vaker spontaan gingen zeggen hoe fijn het hier is en dat er een geweldige sfeer hangt. Dat is het mooiste compliment wat je als ondernemer kan krijgen. Dat kon ook niet anders. Want de medewerkers hadden veel meer positieve energie bij zich en de klanten voelden dat. Een en een wordt dus dan vanzelf drie.”

En heb je dat effect ook gemeten?
“Ja natuurlijk, want de omzet ging zeker omhoog. Ik durf zelfs te stellen, dat het ons ook mede door de crisis heen heeft geholpen. Ik heb altijd vertrouwd op het goede energetische gevoel in de winkel. Juist dit is erg belangrijk gedurende die lastige tijden, waarin je moet oppassen om er niet ook zelf onder gebukt te gaan. Op voor mijzelf moeilijke momenten liep dan door de winkel heen en ging bij de entree staan. Daar hangt een aantal lamina’s, waar ik dan de energie van voelde. Heerlijk is dat! Vervolgens kon ik de mensen weer opgewekt motiveren.”

Heb jij nog tips voor collega ondernemers?
“Ik kan het elke ondernemer in deze tijd aanraden om vitaliteit van de medewerkers voorop te stellen. Met hen begint het altijd, vind ik. Of dat nu in sales is of in de productie of op kantoor, het werpt altijd zijn vruchten af. Met een relatief geringe investering krijgen medewerkers meer plezier op het werk. En dat nemen ze ook mee naar huis en reikt daarmee veel verder. Zo draag je bij aan het welzijn, aan meer vitaliteit van de mens.”

Evert Jan Eijerkamp: staat samen met Hans-Jaap Eijerkamp aan het roer van het gelijknamige familiebedrijf, een landelijk bekende woonwinkel met vestigingen in Zutphen en Veenendaal

André Visch: leidt samen met Tina Visch het HeelHuus in Warnsveld en is daar eveneens therapeut Energie & Bewustzijn, Acupuncturist en Manueel Therapeut

Vitaliser: een soort koppeling die op een waterleiding of op een kraan wordt gezet en daardoor water weer vitaal kan maken. Tegelijkertijd verbetert een vitaliser de structuur van de lucht/de energie van de directe omgeving.

Lamina: een rvs-plaat die te veel straling tegengaat en de effecten daarvan neutraliseert. Eem lamina versterkt de werking van een vitaliser en omgekeerd.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Ode aan de ongevaccineerden

Een ode aan de ongevaccineerden

  Misschien is voor velen de bovenstaande titel (een beetje) provocerend en dat is jammer. Want mensen die zich nu, na alle sociale druk, nog steeds niet hebben laten vaccineren, hebben daar misschien wel een goede reden voor. En om dan heel goed bij jezelf te blijven, daar heb je vaak echt wel ballen voor […]

Stressvolle jas - Blog

Stressvolle jas…?!

Waarschijnlijk zul je bij het woord ‘stress’ niet direct aan een jas denken. Peter ter Horst, de craniosacraal therapeut van het HeelHuus, doet dit echter wel… De Dikke van Dale Volgens de Dikke van Dale is stress een ‘kracht die, in de vorm van fysische, psychische of sociale druk uitgeoefend op een systeem, leidt tot […]

vaccinaties-tegen-covid-19

Wat gebeurt er energetisch bij vaccinaties tegen Covid 19?

Veel mensen stellen André Visch, in zijn praktijk in het HeelHuus, de vraag of ze zich nu wel of niet moeten laten inenten. Tegenwoordig is het best gevaarlijk om hierop te antwoorden. “Door de polariteit in de samenleving is een genuanceerd antwoord bijna niet mogelijk. Je wordt meteen in een kamp ingedeeld.” Zo begint hij […]

Volg ons op Instagram