Fysiotherapie wervelkolom

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Heelhuus Fysiotherapie

Voor veel klachten

Zo verschillend als mensen zijn, zo verschillend zijn ook bewegingsklachten. Het HeelHuus-fysiotherapieteam bestaat daarom uit therapeuten die ervaring combineren met gerichte en gevarieerde specialismen. Hierdoor kan altijd goede ondersteuning en/of een mogelijke oplossing geboden worden bij in ieder geval de volgende klachten:

Contactgegevens

De Gaikhorst 2 - 7231 NB Warnsveld

Fysiotherapie bij nek- en hoofdpijnklachten

Hoofdpijn is een veel voorkomend probleem met een combinatie van factoren als oorzaak: stoornissen in de nekfunctie, in de vitaliteit, emotionaliteit en energie, en overprikkeling van het zenuwstelsel. Daarnaast kunnen ook neurologische aandoeningen voor hoofdpijn zorgen. Hierbij biedt een neuroloog uitkomst. Een hoofdpijnbehandeling door het team van

HeelHuus-specialisten is gericht op alle andere oorzaken en leidt tot beduidend minder of zelfs helemaal geen hoofdpijn meer.

Fysiotherapie bij schouderklachten

In het HeelHuus zijn een aantal fysiotherapeuten gespecialiseerd in schouderklachten en inmiddels zeer ervaren in het behandelen hiervan:

  1. Bij schouderblessures of overbelasting klachten wordt uitgebreid gekeken naar de oorzaak en wordt vervolgens manuele therapie of fysiotherapie toegepast.
  2. Bij revalidatie na een schouderoperatie worden strikte medische protocollen nageleefd en wordt gebruik gemaakt van allerlei trainingsmiddelen en -methoden.

Daarnaast wordt voor complexe schouderklachten samengewerkt met de andere disciplines binnen het HeelHuus, zoals acupunctuur en energetische coaching.

Klachten Schouder HeelHuus Gezondheidscentrum Warnsveld Zutphen

Fysiotherapie bij rugklachten

Overweeg je fysiotherapie voor je rugklachten? Als je aan het oriënteren bent voor behandelingen voor rugklachten, dan leggen we je graag uit wat werkt en hoe fysiotherapie rugklachten sterk kan verminderen en tot slot kan laten verdwijnen.

Soorten rugklachten

Er bestaan verschillende soorten rugklachten, namelijk (chronische) rugpijn, een hernia en een versleten rug. In alle gevallen kan fysiotherapie tegen de rugklachten helpen, maar dan wel anders ingericht, specifiek aangepast op de soort klachten die jij ervaart.
Klachten Rug HeelHuus Gezondheidscentrum Warnsveld Zutphen

De specialisten van het HeelHuus hebben veel ervaring met fysiotherapie bij rugklachten en kunnen goed achterhalen welke soort rugklachten jij hebt (mocht je dit nog niet zeker weten) en of fysiotherapie daarvoor de juiste behandeling is.

Het kan ook zijn dat we bij lichte klachten beter kunnen kiezen voor een behandeling met manuele therapie. Deze behandeling is gericht op het totale functioneren van het lichaam en het verhelpen van bewegingsstoornissen.

Van oorzaak tot oplossing

De fysiotherapeut zal bij jouw rugpijn altijd eerst kijken naar de oorzaak van de pijn. Het heeft namelijk weinig zin om symptomen aan te pakken. Artsen doen dit vaak door bij rugpijn bijvoorbeeld pijnstillers, spierontspanners en ontstekingsremmers uit te schrijven. Het is fijn dat je daardoor de pijn in je rug even niet meer voelt, maar het lost niks op. Neem je het middel niet meer in, dan voel je gewoon weer die hernia, pijn in de onderrug of zeurende rugpijn.

Daarom gaan wij tijdens onze behandelingen uit van de oorzaak bestrijden. We beginnen bij het vinden van de oorzaak van jouw pijn en werken vervolgens aan het daadwerkelijk oplossen van jouw pijn middels de juiste behandelingen. Dat is hoe een goede en ervaren fysiotherapeut rugpijn aanpakt.

Rugpijn betekent therapie, geen oefeningen

Vaak voelt men rugpijn bij langdurig zittend werk (vaak onderrug), bij bewegen of zijn klachten voelbaar na intensief werk of juist al bij lage inspanning. Deze vele gradaties van het moment waarop een pijnlijke onderrug, stijve schouders of een hernia opspeelt, hebben altijd te maken met houding en ze vormen belemmeringen in het hele systeem van prettig bewegen.

Onze fysiotherapeuten helpen mensen van deze pijnen af door de juiste behandeling voor iedere individu in te richten. Niet door je thuis oefeningen te laten doen. Middels bepaalde technieken zorgt de fysiotherapeut niet alleen voor het verhelpen van je klachten, maar we voorkomen tegelijk ergere klachten. Houd dat ook in gedachten wanneer je al een tijdje rondloopt met een pijnlijke rug. Wellicht voel je nu enkel lage pijn, maar zonder behandeling zien we dat dit bij veel mensen alleen maar verergerd. Terwijl even bellen naar onze praktijk zo gedaan is.

Bekken- en Bekkenbodemproblematiek

Bekken- en Bekkenbodemtherapie is, zoals de naam al aangeeft, gericht op het behandelen van klachten in het bekken en de bekkenbodem. Daarbij wordt veel breder gekeken dan alleen naar dit gebied. Ook (klachten in) je rug, heupen, buikregio en ademhaling worden meegenomen bij de diagnose en de therapie.

Bij het HeelHuus is Sylvia Liesker hierin gespecialiseerd. Zij biedt dan ook uitkomst bij onder andere:

  • Incontinentie (urine en/of ontlasting)
  • Niet te onderdrukken aandrang (urine en/of ontlasting)
  • Obstipatie (ontlasting)
  • Gevolgen die samenhangen met een verzakking van blaas, baarmoeder en/of darmen
  • Pijn in de onderbuik, de bekkenbodem (anus, vagina, plasbuis) of rondom de stuit
  • Revalidatie na operaties in de buik-/bekkenregio
  • Pijn bij gemeenschap door het disfunctioneren van de bekkenbodem
  • Rug- en/of bekkenklachten tijdens of na een zwangerschap

De behandeling bestaat naast voorlichting en instructie uit oefentherapie- en adviezen. Afhankelijk van de klacht en de bevindingen wordt bijvoorbeeld massage, mobilisatie, manuele therapie of fascia integratie therapie ingezet.

Fysiotherapie bij knierevalidatie

Knierevalidatie is de behandeling van klachten en blessures aan het kniegewricht, zowel tijdens het herstelproces na operaties (bijvoorbeeld bij reconstructie voorste kruisband of meniscusletsel) als bij beperkingen zonder operatieve ingrepen.

De kniespecialisten van het HeelHuus-team bieden een optimaal behandelplan door: korte lijnen met zowel de huisartsen als de orthopedisch chirurgen; mogelijkheden voor sport specifieke training; en de toepassing van echografie.

Fysiotherapie bij heuprevalidatie

Na een heupoperatie  wordt vaak fysiotherapie ingezet om het (durven) belasten van de geopereerde heup te herstellen. Alledaagse activiteiten als traplopen, wandelen en fietsen, naast ook het oppakken van sporten komen hierbij en waar nodig aan de orde

Bij slijtage (artrose) van het heupgewricht kan fysiotherapie helpen bij het onderhouden van de beweeglijkheid in de heup en de algehele conditie.

Fysiotherapie bij chronische pijn en vermoeidheid

Er is sprake van chronische pijn wanneer de bewegingsklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan.  Een duidelijk verband tussen de oorspronkelijk ervaren pijn en/of schade en de klachten die de alledaagse activiteiten beperken, is er dan vaak niet meer. De aanhoudende pijn heeft niet alleen lichamelijke gevolgen, maar beïnvloedt ook het mentaal, emotioneel en sociaal functioneren.  Met regelmatig arbeidsverzuim tot gevolg.

Naast het optimaliseren van de fysieke functies richt de therapie bij chronische pijn & vermoeidheid zich vooral op het hervinden van een goede structuur in lichamelijke belasting en herstel, het doseren van activiteiten en ondersteuning bij het opstarten van sport en arbeid.

Binnen het team van fysiotherapeuten bij het HeelHuus is Bert van der Weide de specialist op het gebied van chronische pijn en vermoeidheidsklachten. Bij zijn behandeling ligt het accent niet op het verminderen van de pijn, maar juist op het verbeteren van het functioneren van het lichaam. Hierdoor wordt een verstoring van het pijnsysteem opgeheven.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Een leven lang levendigheid

Een leven lang levendigheid

De jeugd is de toekomst, op allerlei gebied. En de ontwikkeling daarvan begint al in de wieg of eigenlijk eerder. Zodra een mens ontstaat, is deze een en al beweeglijkheid. En vanaf de peutertijd is het een kwestie van vallen en opstaan, een heel leven lang. Het is bijna vanzelfsprekend dat het lichaam goed en […]

ZelfZorg met een Zetje

ZelfZorg met een Zetje

Je vrij en pijnloos kunnen bewegen is een van de mooiste dingen in het leven. En dat besef je pas als het even niet meer vanzelf gaat. Als je bijvoorbeeld niet meer over je schouder kunt kijken, omdat er iets in je nek blokkeert. Of je je niet meer goed kunt aan- of uitkleden door […]

Column

Column – Vaster dan vast…?!

Opeens loop je vast. Nee, niet door allerlei wegopbrekingen, die overal tegelijkertijd lijken op te duiken. Helemaal richting de zomervakantie. En ook niet op de Route du Soleil op een zwarte zaterdag, richting het zuiden van Europa. Het is je lichaam of een deel daarvan dat dienst weigert en waarvoor je geen hulp lijkt in […]

Volg ons op Instagram