Fysiotherapie wervelkolom

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Fysiotherapie bij rugklachten

Overweeg je fysiotherapie voor je rugklachten? Als je aan het oriënteren bent voor behandelingen voor rugklachten, dan leggen we je graag uit wat werkt en hoe fysiotherapie rugklachten sterk kan verminderen en tot slot kan laten verdwijnen.

Soorten rugklachten

Er bestaan verschillende soorten rugklachten, namelijk (chronische) rugpijn, een hernia en een versleten rug. In alle gevallen kan fysiotherapie tegen de rugklachten helpen, maar dan wel anders ingericht, specifiek aangepast op de soort klachten die jij ervaart.

De specialisten van het HeelHuus hebben veel ervaring met fysiotherapie bij rugklachten en kunnen goed achterhalen welke soort rugklachten jij hebt (mocht je dit nog niet zeker weten) en of fysiotherapie daarvoor de juiste behandeling is.

Het kan ook zijn dat we bij lichte klachten beter kunnen kiezen voor een behandeling met manuele therapie. Deze behandeling is gericht op het totale functioneren van het lichaam en het verhelpen van bewegingsstoornissen.

Van oorzaak tot oplossing

De fysiotherapeut zal bij jouw rugpijn altijd eerst kijken naar de oorzaak van de pijn. Het heeft namelijk weinig zin om symptomen aan te pakken. Artsen doen dit vaak door bij rugpijn bijvoorbeeld pijnstillers, spierontspanners en ontstekingsremmers uit te schrijven. Het is fijn dat je daardoor de pijn in je rug even niet meer voelt, maar het lost niks op. Neem je het middel niet meer in, dan voel je gewoon weer die hernia, pijn in de onderrug of zeurende rugpijn.

Daarom gaan wij tijdens onze behandelingen uit van de oorzaak bestrijden. We beginnen bij het vinden van de oorzaak van jouw pijn en werken vervolgens aan het daadwerkelijk oplossen van jouw pijn middels de juiste behandelingen. Dat is hoe een goede en ervaren fysiotherapeut rugpijn aanpakt.

Rugpijn betekent therapie, geen oefeningen

Vaak voelt men rugpijn bij langdurig zittend werk (vaak onderrug), bij bewegen of zijn klachten voelbaar na intensief werk of juist al bij lage inspanning. Deze vele gradaties van het moment waarop een pijnlijke onderrug, stijve schouders of een hernia opspeelt, hebben altijd te maken met houding en ze vormen belemmeringen in het hele systeem van prettig bewegen.

Onze fysiotherapeuten helpen mensen van deze pijnen af door de juiste behandeling voor iedere individu in te richten. Niet door je thuis oefeningen te laten doen. Middels bepaalde technieken zorgt de fysiotherapeut niet alleen voor het verhelpen van je klachten, maar we voorkomen tegelijk ergere klachten. Houd dat ook in gedachten wanneer je al een tijdje rondloopt met een pijnlijke rug. Wellicht voel je nu enkel lage pijn, maar zonder behandeling zien we dat dit bij veel mensen alleen maar verergerd. Terwijl even bellen naar onze praktijk zo gedaan is.

We pakken alle klachten aan

Klachten die samen kunnen gaan met of kunnen ontstaan vanuit rugklachten, zijn nek- en hoofdpijnklachten en schouderklachten. Het is ook mogelijk dat je inmiddels zelfs chronische pijn en vermoeidheid ervaart. Benoem het vooral wanneer je langskomt, dan gaan wij kijken hoe we jou hier zo snel mogelijk vanaf kunnen helpen met het juiste behandelplan.

Waarom naar het HeelHuus Gezondheidscentrum?

Het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld (Zutphen) is ingericht om cliënten op een menselijke manier te behandelen. Wij helpen mensen weer vrij te bewegen en stellen onze praktijk open voor iedereen die baat heeft bij lichamelijke therapie om problemen te verhelpen.

Redenen waarom mensen naar het HeelHuus Gezondheidscentrum komen:

  • De mens staat bij ons centraal;
  • In balans komen, genezen en gezonder worden;
  • Onze enthousiaste, bevlogen en vakkundige specialisten;
  • Voor diverse medische en paramedische disciplines;
  • Verbinden, versterken, bekrachtigen en helen.

Onze fysiotherapeuten zijn zeer ervaren, kundig en vullen elkaar – waar nodig – perfect aan. Maak gerust een afspraak wanneer jij graag zo snel mogelijk geholpen wilt worden.

Andere behandelingen

Naast behandelingen voor de rug, schouders en nek, kunnen we je ook helpen bij geheel andere gevallen, zoals revalidatie na een operatie. Het HeelHuus Gezondheidscentrum is ook gespecialiseerd in o.a. knierevalidatie en heuprevalidatie.

Daarnaast bieden we diverse workshops die te vinden en direct te boeken zijn via onze webshop.

Maak direct een afspraak

Hoe sneller je rugklachten aanpakt, hoe beter. Blijf daarom zeker niet uitstellen en afwachten, want hoe eerder je begint met fysiotherapie bij rugklachten, hoe sneller we kunnen zorgen dat jij geen last meer hebt van je rug. Je kunt direct online een afspraak maken in onze praktijk.

Heb je vooraf nog vragen en neem je liever eerst even contact met ons op? Dat kan tijdens onze openingstijden. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0575746046 of je kunt mailen naar info@heelhuus.nl.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Stressvolle jas - Blog

Stressvolle jas…?!

Waarschijnlijk zul je bij het woord ‘stress’ niet direct aan een jas denken. Peter ter Horst, de craniosacraal therapeut van het HeelHuus, doet dit echter wel… De Dikke van Dale Volgens de Dikke van Dale is stress een ‘kracht die, in de vorm van fysische, psychische of sociale druk uitgeoefend op een systeem, leidt tot […]

vaccinaties-tegen-covid-19

Wat gebeurt er energetisch bij vaccinaties tegen Covid 19?

Veel mensen stellen André Visch, in zijn praktijk in het HeelHuus, de vraag of ze zich nu wel of niet moeten laten inenten. Tegenwoordig is het best gevaarlijk om hierop te antwoorden. “Door de polariteit in de samenleving is een genuanceerd antwoord bijna niet mogelijk. Je wordt meteen in een kamp ingedeeld.” Zo begint hij […]

column-mondkapjes-loep-heelhuus

Mondkapjes onder de loep

In het HeelHuus staat het elke dag voorop om de beste persoonlijke en op maat gemaakte zorg te bieden. De basis daarvoor zijn zowel de westerse als oosterse wetenschappelijke inzichten. Volgens André Visch van het HeelHuus ontbreekt juist deze wetenschappelijke grondslag grotendeels bij het dringende advies vanuit de overheid voor het dragen van niet-medische mondkapjes […]

Volg ons op Instagram