Fysiotherapie wervelkolom

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Danielle Menting

Ik ben Daniëlle en heb in 1993 de opleiding tot fysiotherapeut afgerond aan de Internationale Academie voor Fysiotherapie te Utrecht. Vervolgens heb ik 6 jaar als fysiotherapeut gewerkt in de USA, in Los Angeles. Terug in Nederland ben ik de 4-jarige deeltijdopleiding tot Manueel Therapeut gaan doen aan de SOMT te Amersfoort, die ik in 2005 succesvol heb afgesloten. De afronding van de 2-jarige opleiding tot Master of Science in de Manuele Therapie volgde in 2014. Sinds 2017 mag ik me ook Dry Needling specialist noemen na de opleiding daarvoor in Domburg.

Contactgegevens

De Gaikhorst 2 - 7231 NB Warnsveld

Vanaf april 2003 werk ik fulltime in het HeelHuus Gezondheidscentrum, waar ik de meest uiteenlopende klachten met een indicatie voor Manuele Therapie behandel. Denk daarbij aan nekpijn of rugklachten, met een daaraan gekoppelde beperking, nekpijn in combinatie met hoofdpijn, of schouderklachten die vaak gepaard gaan met bewegingsstoornissen in de nek en de bovenrug, de ribben en de gehele schoudergordel. Daarnaast behandel ik ook heup- , enkel- en voetbewegingsstoornissen en duizeligheidsklachten.

Ik ben een therapeut van de grondige en interactieve aanpak. Ik benader de klacht niet alleen vanuit een biomedisch, maar ook psychosociaal oogpunt. Na de intake en het onderzoek zal ik duidelijk proberen aan te geven wat mijn ideeën en mogelijkheden zijn om samen de klachten aan te pakken. De behandeling zal meestal bestaan uit een combinatie van manueel therapeutische technieken, een myofasciale behandeling, zoals fascia-, bindweefsel- en massagetechnieken, en dry needling wanneer geïndiceerd. Daarbij geef ik zoveel mogelijk informatie over de klacht en ook instructies voor wat je zelf wel of juist niet moet doen en welke oefeningen daarbij zinvol zijn.

Als er meer aan de hand blijkt te zijn, dan verwijs ik terug naar de (huis)arts met een begeleidende rapportage of geef ik advies voor de andere mogelijkheden binnen het HeelHuus. Ik werk zo nodig samen met m’n collega-therapeuten, bijvoorbeeld voor echo-onderzoek en EPTE-behandelingen bij chronische peesontstekingen, voor acupunctuur, voor een psycholoog, een logopedist of een podotherapeut. Samen zorgen we ervoor dat je weer ’heel’ het ‘huus’ verlaat.

Mijn specialisaties

  • Msc Manueel Therapeut
  • Dry Needling
  • Schouderspecialist
  • Duizeligheidsklachten
  • Heup-, enkel- en voetbewegingsstoornissen

Praktijkvoorbeeld Danielle Menting

De arm kan weer de lucht in!Danielle Menting-Tineke

In maart 2015 valt Tineke Mast uit Zutphen tijdens een rondje schaatsen, haar favoriete sport, opeens met een harde klap op haar linkerschouder. Ze blijkt daardoor een scheurtje in deze schouder te hebben. Vanuit Gelre Ziekenhuis wordt ze vervolgens doorverwezen naar het HeelHuus en Daniëlle Menting in het bijzonder, specialiste in de behandeling van schouderblessures.

Het zit Tineke niet mee, want nog tijdens het begin van het behandeltraject en met de uitdrukkelijke opdracht van Daniëlle om de arm absoluut niet te belasten, glijdt ze uit op een pas gedweilde vloer, op dat moment 3 weken op reis voor haar stichting Care4Tina in Xi’an China. Ze valt ditmaal op haar rechterschouder, terwijl haar linkerarm een zwaai naar achteren maakt. Een los botfragment in de linkerschouder is het gevolg en na thuiskomst volgt een operatie om dit te fixeren. Ondanks gerichte fysiotherapie blijft Tineke vervolgens pijn en ontstekingsklachten houden, waardoor Daniëlle besluit haar, met uiteraard een goede onderbouwing hiervoor, naar een arts terug te verwijzen. Die constateert dat er inderdaad een tweede operatie nodig is, vanwege de ‘migratie van een schroef’ die botsplinters en ontstekingen veroorzaakt.

Inmiddels is deze laatste operatie succesvol verlopen en heeft Tineke heel veel minder pijn. De vervolgbehandelingen bij Daniëlle gaan goed en hebben ditmaal ook echt blijvend resultaat. Sinds kort kan ze haar arm ook weer bijna normaal belasten en zelfs weer gewoon zwaaien: een groot hoera voor Daniëlle!

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Stressvolle jas - Blog

Stressvolle jas…?!

Waarschijnlijk zul je bij het woord ‘stress’ niet direct aan een jas denken. Peter ter Horst, de craniosacraal therapeut van het HeelHuus, doet dit echter wel… De Dikke van Dale Volgens de Dikke van Dale is stress een ‘kracht die, in de vorm van fysische, psychische of sociale druk uitgeoefend op een systeem, leidt tot […]

vaccinaties-tegen-covid-19

Wat gebeurt er energetisch bij vaccinaties tegen Covid 19?

Veel mensen stellen André Visch, in zijn praktijk in het HeelHuus, de vraag of ze zich nu wel of niet moeten laten inenten. Tegenwoordig is het best gevaarlijk om hierop te antwoorden. “Door de polariteit in de samenleving is een genuanceerd antwoord bijna niet mogelijk. Je wordt meteen in een kamp ingedeeld.” Zo begint hij […]

column-mondkapjes-loep-heelhuus

Mondkapjes onder de loep

In het HeelHuus staat het elke dag voorop om de beste persoonlijke en op maat gemaakte zorg te bieden. De basis daarvoor zijn zowel de westerse als oosterse wetenschappelijke inzichten. Volgens André Visch van het HeelHuus ontbreekt juist deze wetenschappelijke grondslag grotendeels bij het dringende advies vanuit de overheid voor het dragen van niet-medische mondkapjes […]

Volg ons op Instagram