Fysiotherapie wervelkolom

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Mart Net

 

Mart NetIn 2014 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, waarna ik direct aan het werk kon bij een praktijk voor Fysiotherapie & Manuele Therapie in Amsterdam. Daar heb ik mij de afgelopen jaren aan de ene kant breed mogen ontwikkelen en ben ik me aan de andere kant gaan specialiseren in het manueel therapeutisch handelen en in de ziekte van Parkinson. Begin 2021 ben ik naar Zutphen verhuisd, waar ik ben opgegroeid, en heb ik de overstap naar het HeelHuus gemaakt.

Contactgegevens

De Gaikhorst 2 - 7231 NB Warnsveld

Alle opgedane kennis en vaardigheden pas ik dagelijks toe in de klinische praktijk. Ik ben allround, al ligt mijn kracht in het behandelen van de CWK (cervicale wervelkolom), de heupen en de knieën. Sinds 3 jaar ben ik aangesloten bij ParkinsonNet. Met name de dankbaarheid, wanneer we samen resultaten behalen die de kwaliteit van het leven vergroten, is erg waardevol. In mijn behandeling van de ziekte van Parkinson staat steeds het contact maken en het vervolgens opbouwen van een goede therapeutische relatie centraal. Dit vind ik bij elke behandeling een zeer belangrijk aspect, maar is bij mensen met de ziekte van Parkinson naar mijn idee essentieel.

Onlangs heb ik de cursus Hartrevalidatie inclusief hartfalen gevolgd, waardoor ik ook op dit gebied mijn kennis en kunde inzet. Daarnaast ben ik een gedreven tennisser en hardloper, wat betekent dat ik de gerelateerde blessures maar al te goed ken en deze uiteraard ook goed kan behandelen.

Mijn specialisaties

  • Ziekte van Parkinson
  • Hartrevalidatie en hartfalen
  • Tennis- en hardloopblessures
  • Cervicale Wervelkolom (CWK), heupen & knieën
flower-pattern

Goede gewoontes

Soms zit het mee, soms zit het tegen, zo is het leven. De ene keer is het een kwestie van vallen en gewoon weer opstaan. Dat hoort er nu eenmaal bij. Een andere keer gaat het opstaan wat lastiger, is er schade, een blessure of misschien zelfs een ziekte die niet te genezen is. Van huis uit krijg je een bepaalde basis en een herstellend vermogen mee. Je kunt goede gewoontes hebben die nog wat extra gestimuleerd zouden moeten worden of een bepaalde routine die beter afgeleerd kan worden. En helemaal in onze huidige en ook snelle maatschappij kan daarnaast de balans in je lichaam verstoord raken. Als fysiotherapeut ziet Mart Net dat het aantal blessures toeneemt, zodra een goed opgebouwde routine opeens of langdurig verstoord wordt.

 

Beter bewegen

Mart heeft dit zelf als 16-jarige ondervonden, toen hij door een ongelukkige val op een steen terechtkwam. Een fysiotherapeut hielp hem toen weer letterlijk en figuurlijk op de been. Vanaf dat moment was het duidelijk dat hijzelf ook op die manier iets voor mensen wilde gaan betekenen. Hij vertrok vanuit deze oostelijke regio naar Amsterdam om er in 2014 als fysiotherapeut af te studeren. Mart kon vervolgens direct aan de slag bij een praktijk voor Fysiotherapie & Manuele Therapie hartje Amsterdam, waar hij zich “aan de ene kant breed heeft mogen ontwikkelen en zich aan de andere kant is gaan specialiseren in het manueel therapeutisch handelen en in de ziekte van Parkinson”.

Parkinson professional

Begin 2021 keert Mart terug naar Zutphen. Hij was op zoek naar kleinschaligheid en een persoonlijker en meer geborgen omgeving voor wonen én werken. Naast een leuk oud (klus)huis vindt hij er ook een “prettige plek, helemaal voor mensen met Parkinson”, het HeelHuus. Mart is een allround fysiotherapeut, bij wie voorop staat dat hij “mensen weer zelfstandig wil maken”. De kracht van een goede gezondheid daarvoor kreeg hij eigenlijk direct als baby in de buik mee, toen zijn moeder al zo veel als mogelijk biologisch at. Daarnaast is hij een gedreven tennisser, hardloper en mountainbiker, waardoor hij ook de mogelijke hindernissen, de blessures daarvan, maar al te goed kent en kan behandelen. “Door het luisterend oor dat je als fysiotherapeut biedt en de vertrouwensband die er ontstaat kun je veel mensen helpen, waaronder juist ook Parkinsonpatiënten. Ik heb me dan ook een aantal jaren geleden aangesloten bij het landelijk netwerk ParkinsonNet en me gespecialiseerd in deze aandoening, die helaas steeds vaker voorkomt.”

Voor Mart is vooral de dankbaarheid, wanneer je samen de kwaliteit van het leven hebt kunnen vergroten, erg waardevol en daarmee zijn grote drijfveer. Hij ziet dit terug in al zijn specialisaties, dus naast de ziekte van Parkinson ook bij:

  • hartrevalidatie en hartfalen
  • tennis-en hardloopblessures
  • klachten in cervicale wervelkolom (CWK) en heup- en knieproblemen.
Mart Net

TOP-tips van Mart

Tip 1: Beweeg met aandacht en intens.
Tip 2: Stel haalbare doelen en wees gemotiveerd.
Tip 3: Ga altijd een uitdaging met jezelf aan, zodat het niet saai wordt.
Tip 4: Speciaal voor mensen met Parkinson: Verbeter de kwaliteit van je leven door 3x per week 30 minuten te fietsen, buiten of binnen op een hometrainer bijvoorbeeld.

“Gezondheid is… een goede balans tussen belasting en belastbaarheid!”

Lees onze Blog & Actualiteiten

Ode aan de ongevaccineerden

Een ode aan de ongevaccineerden

  Misschien is voor velen de bovenstaande titel (een beetje) provocerend en dat is jammer. Want mensen die zich nu, na alle sociale druk, nog steeds niet hebben laten vaccineren, hebben daar misschien wel een goede reden voor. En om dan heel goed bij jezelf te blijven, daar heb je vaak echt wel ballen voor […]

Stressvolle jas - Blog

Stressvolle jas…?!

Waarschijnlijk zul je bij het woord ‘stress’ niet direct aan een jas denken. Peter ter Horst, de craniosacraal therapeut van het HeelHuus, doet dit echter wel… De Dikke van Dale Volgens de Dikke van Dale is stress een ‘kracht die, in de vorm van fysische, psychische of sociale druk uitgeoefend op een systeem, leidt tot […]

vaccinaties-tegen-covid-19

Wat gebeurt er energetisch bij vaccinaties tegen Covid 19?

Veel mensen stellen André Visch, in zijn praktijk in het HeelHuus, de vraag of ze zich nu wel of niet moeten laten inenten. Tegenwoordig is het best gevaarlijk om hierop te antwoorden. “Door de polariteit in de samenleving is een genuanceerd antwoord bijna niet mogelijk. Je wordt meteen in een kamp ingedeeld.” Zo begint hij […]

Volg ons op Instagram