Heelhuus-Nieuwsbrief-header-1200x400px (2)

Happy & Healthy Feestdagen

met het HeelHuus Power Potje

Had je je ook zo verheugd op de 3e HeelHuus-kerstmarkt? Helaas was deze, net zoals veel andere dingen, door de maatregelen rondom corona helaas niet mogelijk. Gelukkig mogen we elkaar blijven ontmoeten en met elkaar de verbinding aangaan. Bij het HeelHuus doen we dit door je dagelijks met veel plezier, passie en enthousiasme te ontvangen voor een afspraak bij een van de vele therapeuten. Vanaf maandag 14 december tot en met 24 december krijgt je HeelHuus-bezoek zelfs een feestelijk tintje!

Want het HeelHuus is ondertussen sfeervol aangekleed met de prachtige kerstcreaties van Kok Bloemenservice. En naast het bekende heerlijke kopje koffie of thee kun je ook genieten van een glas vitaal fruitwater. Van je (behandelend) therapeut krijg je bovendien een gezonde attentie in de vorm van het HeelHuus Power Potje. Dit potje is gevuld met 100% gezond & gevriesdroogd fruit van CrazyFruit. Het is het eerste product van Mark en Ellen, twee jonge Zutphense ondernemers die met hun bedrijfje Healthy Impact hun droom waar willen maken.

Met CrazyFruit kun je heerlijke recepten maken. Bijvoorbeeld Bananenbrood als Top Tussendoortje, Chocoladetaart voor Fruitige Feestdagen of Yoghurt als Delicious Dessert. CrazyFruit is op dit moment tijdelijk te koop bij het HeelHuus. Je kunt het natuurlijk ook online bestellen.

Chocoladetaart voor Fruitige Feestdagen
Een gluten- en lactosevrije chocoladetaart met CrazyFruit Crunchy Red

Dit feestelijke recept komt oorspronkelijk van zoetrecepten. Ellen Wessels van Healthy Impact heeft CrazyFruit Crunchy Red toegevoegd voor net dat stukje extra.


Ingrediënten:

 • 150 ml. olijfolie
 • 60 gr. cacaopoeder
 • 125 ml. kokend water
 • 1 tl. vanille aroma
 • 150 gr. amandelmeel
 • ½ tl. baksoda
 • Mespunt zout
 • 200 gr. fijne kristalsuiker
 • 3 eieren (L)
 • 25 gr. CrazyFruit Crunchy Red

Overige benodigdheden:

 • Bakvorm van 22 of 24 cm
 • Rood fruit, slagroom/ijs voor de garnering en eventueel wat poedersuiker
 • Eventueel pure chocoladedruppels/chocoladereep in kleine stukjes, wanneer je enkel glutenvrij bakt

Bereiden:

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakvorm in met een beetje olijfolie en beleg de bodem met bakpapier.
 2. Neem een kom en zeef het cacaopoeder hier boven. Kook het water en mix het met de garde door de cacao. Voeg vervolgens het vanille aroma toe en mix tot er een glad mengsel ontstaat.
 3. Meng in een aparte kom het meel met de baksoda en het zout.
 4. Neem een andere kom en mix de suiker, olijfolie en eieren een aantal minuten op een hoge stand tot er een luchtig mengsel ontstaat.
 5. Zet de mixer nu op een lagere stand en voeg in delen het cacaomengsel er aan toe. Wanneer dit goed is gemengd voeg je (al mixende) in kleine hoeveelheden het meel eraan toe.
 6. Wanneer je enkel glutenvrij bakt zijn pure kleine stukjes chocolade een lekkere toevoeging, schep deze door het beslag heen vlak voor je het in de bakvorm giet samen met 20 gram CrazyFruit Crunchy Red.
 7. Giet het mengsel nu in de bakvorm en bak de taart in 45 minuten gaar. Wanneer je de taart met amandelmeel maakt, zal de cake tester er niet helemaal schoon uitkomen.
 8. Laat de taart een half uurtje afkoelen en serveer met slagroom of ijs en CrazyFruit Crunchy Red.
 9. In grote supermarkten hebben ze vaak lactosevrije slagroom van Alpro soya cuisine.
flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Stressvolle jas - Blog

Stressvolle jas…?!

Waarschijnlijk zul je bij het woord ‘stress’ niet direct aan een jas denken. Peter ter Horst, de craniosacraal therapeut van het HeelHuus, doet dit echter wel… De Dikke van Dale Volgens de Dikke van Dale is stress een ‘kracht die, in de vorm van fysische, psychische of sociale druk uitgeoefend op een systeem, leidt tot […]

vaccinaties-tegen-covid-19

Wat gebeurt er energetisch bij vaccinaties tegen Covid 19?

Veel mensen stellen André Visch, in zijn praktijk in het HeelHuus, de vraag of ze zich nu wel of niet moeten laten inenten. Tegenwoordig is het best gevaarlijk om hierop te antwoorden. “Door de polariteit in de samenleving is een genuanceerd antwoord bijna niet mogelijk. Je wordt meteen in een kamp ingedeeld.” Zo begint hij […]

column-mondkapjes-loep-heelhuus

Mondkapjes onder de loep

In het HeelHuus staat het elke dag voorop om de beste persoonlijke en op maat gemaakte zorg te bieden. De basis daarvoor zijn zowel de westerse als oosterse wetenschappelijke inzichten. Volgens André Visch van het HeelHuus ontbreekt juist deze wetenschappelijke grondslag grotendeels bij het dringende advies vanuit de overheid voor het dragen van niet-medische mondkapjes […]

Volg ons op Instagram