In het nieuws

Column Zutphen Bruist mei 2018

Expositie Emeke Buitelaar in het HeelHuus

Vanaf 20 april is een deel van de kunstwerken van Emeke Buitelaar te ervaren in het Heelhuus Gezondheidscentrum in Warnsveld. De expositie is tot en met eind juni van maandag t/m vrijdag en op zaterdagochtend.

Officiële opening

De opening van de expositie is op vrijdag 20 april van 16.30 uur tot 18.30 uur. Emeke zal dan een korte toelichting geven op haar schilderwerk & mozaïeken en de totstandkoming ervan. Voor de bezoekers is er tijdens de opening een hapje en een drankje. De toegang is vrij.

Expositie in het HeelHuus

Een selectie van zowel schilderijen als mozaïeken is in het HeelHuus te zien. De mozaïekharten maakt zij meestal in opdracht voor speciale gelegenheden zoals een geboorte of als herinnering aan een bepaald persoon. In haar schilderijen werkt ze vooral met olieverf, maar materialen door elkaar heen gebruiken, vindt ze ook zeer inspirerend. In elk werk is kleur is voor haar heel belangrijk en bepalend. Wat ze ook maakt, het komt altijd uit haar hart en ontstaat terwijl ze ermee bezig is.

“Het is dan ook heerlijk om je gevoel te kunnen leggen in hetgeen je creëert”, zoals Emeke het verwoordt. “Omdat ik fantasievol werk ziet iedereen wel wat anders in een schilderij of mozaïek. En dat kan zelfs per dag verschillen. Heerlijk om de kijker mee te nemen in de fantasie.”

Emeke Buitelaar

Na haar eindexamen wil Emeke Buitelaar (1958) gelijk al de wijde wereld in. Door tussenkomst van haar moeder studeert ze echter eerst van 1970 t/m 1975 Tekenen en Textiele Werkvormen aan de VLVU (Vrije Leergangen VU, de tegenwoordige Hoge School Holland) in Amsterdam. Na haar studie is het dan zover; ze gaat naar Suriname waar ze een paar jaar lesgeeft, schildert en exposeert. In 1993 ontmoet ze de kleurrijke beeldend kunstenaar Anton Heyboer. Met hem maakt ze een aantal werken om het goede doel ‘Red de witte neushoorn’ van het WNF te steunen. Een paar jaar later in 2000 wint ze de prijs ‘12x Holland’ ter gelegenheid van 400 jaar betrekkingen Nederland en Japan. Samen met elf andere kunstenaars van verschillende disciplines gaat ze een maand in Japan om daar workshops te geven en te exposeren. De gemeente Almere vraagt haar vervolgens in 2007, om voor én samen met Almeerders een romantische ontmoetingsplek rond de stadsklok te creëren. Het project krijgt de naam Time==Art geïnspireerd op de 13 Manen kalender van de Maya’s en bestaat uit een zuilklok in mozaïek en terrazo met daaromheen vier mozaïekbanken. Sinds 2011 woont en werkt ze vanuit haar ‘huis in het bosje’ in Netterden.

Column HeelHuus in Zutphen Bruist maart 2018

Expositie Claudine de la Court in het HeelHuus

Vanaf januari is een selectie van de schilderijen van Claudine de la Court te ervaren in het Heelhuus. De expositie is tot en met eind maart van maandag t/m vrijdag en op zaterdagochtend. De schilderijen zijn tevens te koop.

Officiële opening

De opening van de expositie is op vrijdag 19 januari van 16.30 uur tot 18.30 uur. Claudine zal dan een korte toelichting geven op haar schilderwerk en de totstandkoming ervan. Voor de bezoekers is er tijdens de opening een hapje en een drankje.

Claudine de la Court

“Mijn naam is Claudine de la Court en ben kunstenares. In de jaren ’80 heb ik de kunstacademie in Utrecht gevolgd. Na mijn studie heb ik jarenlang lesgegeven op diverse basisscholen. Tekenen en schilderen heb ik altijd in mijn vrije tijd gedaan en het is heerlijk om daar - nu ik niet meer werk - veel tijd voor te hebben.

Ik werk zowel vanuit foto’s als mijn fantasie, waardoor ik los kom van het plaatje en mijn schilderijen persoonlijker worden. En dus meer met mijn eigen kijk op het onderwerp. 
Daar kies ik bewust voor, alleen een foto naschilderen zal ik niet gauw doen.

Mijn schilderijen zijn te herkennen aan het gebruik van sterke en sprekende kleuren. Deze kleuren en vormen komen niet altijd overeen met die van de werkelijkheid. Op deze manier maak ik van een schilderij een ‘eigen wereld’, waarbij ik hoop dat de toeschouwer net zo kan wegdromen als ik doe wanneer ik mijn werk maak. Door deze werkwijze en de grootte van mijn doeken passen mijn schilderijen dan ook in diverse interieurs en kunnen ze echt de sfeer bepalen. 

Voor deze expositie heb ik het thema ‘Vrouw met dier’ gebruikt. Er zijn namelijk vooral vrouwen met paarden, honden en katten te zien. Daarnaast bevat de expositie bloemen en landschappen uit de Achterhoek. Op één van de doeken is bijvoorbeeld een echte Winterswijks boerderij te zien en op een ander het riviertje de Slinge in de winter. 

Ik vind het fijn dat ik mijn werk in het HeelHuus mag exposeren. De sfeer van het centrum vind ik heel rustgevend en prettig. En daar sluit mijn werk goed bij aan.

Mocht u meer informatie over één van de schilderijen willen hebben dan ben ik bereikbaar op nummer 06-48650967. 

Ik hoop dat u geniet van deze expositie!”

Yoga in het HeelHuus

Last van onrust, slecht slapen? Wil je kennismaken met yoga of dit juist weer oppakken?

In het HeelHuus zijn de mogelijkheden om yoga te volgen uitgebreid. Liesbeth Drijber start met haar lessen op de donderdagochtend, Lia van Hiele vervolgt haar lessen op de maandagavond en woensdagochtend. Beiden hebben nog enkele plaatsen vrij. Liesbeth verzorgt lessen hatha yoga (houdingen, adem, ontspanning) en Dru Yoga, bestaande uit zacht vloeiende reeksen. Lia van Hiele volgt in haar lessen de Satyananda yogatraditie waarbij milde houdingen (hatha yoga), ademtechnieken, meditatie en de Yoga Nidra (diepe ontspanning) centraal staan.

Wil je de positieve effecten van yoga op je lichaam, adem en denken leren kennen? En wil je een proefles volgen?
Neem dan contact op met:
Lia van Hiele info@yogapraktijklia.nl 06-33777325 of met Liesbeth Drijber l.drijber@hotmail.nl 06-13547389.
 

Lia van Hiele Liesbeth Drijber


Expositie Jos van de Veerdonk in het HeelHuus

Het lege doek vraagt om een ontmoeting met energie in kleur en vorm. Flow, heldere levendige kleuren, contrast en vorm, ieder vanuit een eigen karakter flirtend om aandacht. Schilderijen met een weldaad aan perspectief, galactische vergezichten, helende ingrediënten en energie...pure magie.

Jos van de Veerdonk

Expositie

Vanaf september is een selectie van de schilderijen van Jos van de Veerdonk te ervaren in het Heelhuus Gezondheidscentrum in Warnsveld. De expositie is tot en met 30 november van maandag t/m vrijdag en op zaterdagochtend. De schilderijen zijn tevens te koop.

Officiele opening

De opening van de expositie is op vrijdag 22 september van 16.30 uur tot 18.30 uur. Jos zal dan een korte toelichting geven op zijn schilderwerk en de totstandkoming ervan. Voor de bezoekers is er tijdens de opening een hapje en een drankje. 

Jos van de Veerdonk

Energie, intuïtie en creatie zijn belangrijke elementen in mijn leven. Door de jaren heen zichtbaar gemaakt door muziek, fotografie, werk en de mensen om me heen. Sinds we in 2016 naar Warnsveld verhuisd zijn lijkt het alsof passie er opeens een nieuwe vorm bij gevonden heeft. Ik werd aangeraakt door deze olieverf techniek met veel diepte en intense kleuren. Ik heb me er in ondergedompeld en kan er gewoon niet meer mee stoppen. Ieder schilderij is voor mij een ontdekkingsreis naar wat er wil ontstaan in het moment. Door de energie in het moment met mijn eigen (helende) energie en intentie te benaderen ontstaat er een unieke expressie in de ruimte. Ik voeg meestal ook kristallen of zaden in de structuur van een schilderij toe om de (helende) intentie er van te ondersteunen.
Op www.veerdonkart.nl vindt je meer informatie over mijn schilderijen, schilderen in opdracht en mijn andere activiteiten.

Expositie Erika Visser in het HeelHuus 

Drie thema’s vormen samen de expositie van Erika Visser die vanaf 1 mei in het HeelHuus Gezondheidscentrum te bewonderen is: emoties ‘gevangen in kleur’,
de elementen vuur - aarde - water - lucht en ‘ringen’. In dit laatste thema geeft Erika op kleurrijke, intense en gevoelige wijze, uitdrukking aan herinne-ringen,
mijme-ringen, erva-ringen en de ringen van energie.

Opening Expositie

De opening van de expositie is op vrijdag 12 mei van 16.30 uur tot 18.30 uur. Erika zal dan door middel van een ‘artisttalk’ toelichting geven op haar schilderwerk en de totstandkoming ervan. Voor de bezoekers is er tijdens de opening een hapje en een drankje. De toegang is vrij.

 

 

Erika Visser

Het maken van kunst heeft in het leven van Erika, naast haar werkzaamheden in het onderwijs en de psychologie, altijd een belangrijke rol gespeeld. 

Schilderen en tekenen is een ware passie voor haar. Een hartstocht die ze verder heeft kunnen ontwikkelen dankzij vakkundige en professionele ondersteuning van diverse leermeesters op zowel technisch als artistiek inhoudelijk gebied.

De schilder- en filosofielessen van met name Theo Ettema en Corrie Haverkort (van Sabi-centrum voor kunst en filosofie te Eefde), zijn daarbij uitermate belangrijk voor haar geweest. Ze hebben ertoe geleid dat Erika vanaf 2005 als autonoom beeldend kunstenaar vooral abstract-expressionistisch is gaan werken.

Beeld, vorm en kleur ontstaan in haar werk door een voelend-kijkend-luisterend schilderproces. Het is een werkwijze waarmee ze uitdrukking geeft aan emoties en gevoelens van gebeurtenissen en voorvallen die haar innerlijk raken.

De vrijheid van de abstractie maakt het haar mogelijk elke dwangmatigheid van het concrete beeld los te laten en emoties als het ware in kleur te vangen. Hierdoor ontstaan kleurrijke werken waarvan de energie van het coloriet aanspreekt en zichtbaar maakt wat ongrijpbaar lijkt, een emotie of specifieke gevoelens.

De expositie is te zien tot en met 30 juni 2017 van maandag t/m vrijdag en op zaterdagochtend.
De schilderijen zijn tevens te koop.

Expositie Edith Geleijn 'Landschappen' in het HeelHuus

Een selectie schilderijen van Edith Geleijn is vanaf 27 januari te bewonderen in het HeelHuus Gezondheidscentrum. Een aantal van deze schilderijen zijn voortgekomen uit haar laatste inspiratiebron; een tocht die ze gemaakt heeft in het besneeuwde landschap van Zweeds Lapland. Het ruige, soms mistige, ijzige landschap is met acrylverf op doek van groot formaat gezet, op een manier die tussen figuratief en abstract in zit.

Opening Expositie

De opening van de expositie is op vrijdag 3 februari van 16.30 uur tot 18.30 uur. Edith zal dan een toelichting geven op haar schilderwerk en de totstandkoming ervan. De toegang is vrij en voor de bezoekers is er dan een hapje en drankje.

Edith Geleijn

Voor Edith Geleijn (Amsterdam 1962) betekent schilderen in gesprek zijn met het doek. Het is een gesprek dat wendingen kan nemen die ze niet altijd overziet. Het beeld dat uiteindelijk tevoorschijn komt is vaak anders dan ze van tevoren verwacht. Veel wat ze maakt haalt de eindstreep niet, maar wordt herhaaldelijk over geschilderd. Alles haalt de eindstreep. Want, hoewel niet zichtbaar, elke streek doet dienst als drager van de uiteindelijke voorstelling.

Edith begint in 2002 met schilderen. Ze is autodidact die zich verder ontwikkelde via cursussen. Haar eerste interesse lag bij portret en model, waarbij ze in haar werk de expressiviteit van kleuren gebruikte om de ingetogenheid te benadrukken. In de loop van de jaren zijn haar ‘gesprekken‘ veranderd. Dit zie je terug in een grovere afwerking en de verschillende aardetinten die ze gebruikt in combinatie met kleur. Haar schilderijen kenmerken zich door een intense gelaagdheid.

De expositie is te zien tot en met 30 maart 2017 van maandag t/m vrijdag en op zaterdagochtend. Klik hier voor de openingstijden. De schilderijen zijn tevens te koop.

Expositie Helma van Dijk 'Moeder & Kind' in het HeelHuus Gezondheidscentrum

Een selectie schilderijen van Helma van Dijk is tot januari 2017 van maandag t/m vrijdag, tussen 09.00 uur en 17.00 uur en op zaterdagochtend van 09.00 uur tot 13.00 uur te bewonderen in het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld. De schilderijen zijn ook te koop.

De opening van de expositie is op vrijdag 18 november van 16.30 uur tot 18.30 uur.Helma zal dan een toelichting geven op haar schilderwerk en de totstandkoming ervan. Voor de bezoekers is er tijdens de opening een hapje en een drankje.

Over Helma van Dijk

Sinds 2000 woon ik in Zutphen, een prachtige stad die puurheid, warmte, gevoeligheid, schoonheid en rust uitstraalt. Hier ben ik op een bijzondere manier in contact gekomen met het schilderen dat mij vanaf het eerste moment direct en intens raakte. Schilderen is voor mij dé manier om mijn passie voor schoonheid, sfeer, rust en warmte te kunnen uiten. Ik werk met acrylverf - laag over laag – en door het gebruik van vormen, beelden en kleuren komt mijn rijke gevoelsleven op het doek tot leven.

In mijn werk speelt het thema ‘moeder en kind’ een grote rol. Als een rode draad loopt het door mijn leven; als moeder van twee prachtige dochters en als kraamverzorgster. Tijdens mijn werk in de kraamzorg - wat ik altijd met veel passie heb gedaan - voelde ik me enorm aangetrokken tot puurheid en nieuw leven. Wat is dan ook mooier dan geboren te worden in liefde, warmte, omhulling en zorgzaamheid? Daarnaast speelt het thema ‘kleur en abstractheid’ een belangrijke rol. Hiermee ontstaat een beeld van evenwicht en rust dat op vele manieren in mijn schilderijen tot uiting komt.

Mandala's Expositie Linda op den Dries

Een selectie mandala's van Linda op den Dries is tot eind oktober 2016 van maandag t/m vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur én op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur te bewonderen in het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld. De mandala's zijn ook te koop.

De opening van de expositie is op vrijdagmiddag 23 september van 16.30 tot 18.30 uur. Linda  zal dan een toelichting geven op haar werk en de totstandkoming ervan. Voor de bezoekers is er tijdens de opening een hapje en een drankje.

 

Over Linda op den Dries

Mijn naam is Linda op den Dries, sinds 2008 wonend in Zutphen. Als kind was ik al gefascineerd door de natuur. Daar kon ik wegdromen en me verwonderen over de enorme levendigheid die ik in tuin, bos of hei kon waarnemen. Met oog voor detail en schoonheid nam ik de wereld in me op. De liefde en het respect voor de natuur draag ik nog steeds diep in me mee.

Op latere leeftijd begon ik met fotograferen om dat wat ik waarnam in de natuur vast te leggen. Het digitale tijdperk deed zijn intrede en door mee te kijken over de schouder van mijn partner, leerde ik werken op de computer. Mijn creativiteit kreeg vorm in het bewerken van foto’s en het maken van wenskaarten, vaak een combinatie van natuurelementen en mensen.

Begin 2011 kreeg ik de ingeving om Mandala’s te maken. Lees verder

Expositie Ellen Dekker 'Hemel en Aarde' in het HeelHuus gezondheidscentrum

Een selectie schilderijen van Ellen Dekker is van 3 juni tot 19 augustus 2016 van maandag t/m vrijdag, tussen 09.00 uur en 17.00 te bewonderen in het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld. De schilderijen zijn ook te koop.

De opening van de expositie is op zondag 19 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ellen Dekker zal dan een toelichting geven op haar schilderwerk en de totstandkoming ervan. Voor de bezoekers is er tijdens de opening een hapje en een drankje.


Over Ellen Dekker

Tijdens het schilderen stemt Ellen Dekker zich af op de ruimte tussen ‘hemel en aarde’. Zij bouwt haar schilderijen in lagen op, met acrylverf en gemengde technieken. Luisterend naar haar impulsen en intuïtie, werkt zij aan een schilderij. Zo kan zich laag over laag een thema ontvouwen en zichtbaar worden Een proces van spelen, vormen en omvormen. Op haar doeken ontstaan vaak imaginaire landschappen en sferen, ‘tussenwerelden’ die zowel in verbinding staan met de aardse realiteit als met een hoger weten. Naast kunstenaar is Ellen ook creatief therapeut en coach en geeft zij diverse cursussen, trainingen en workshops in Atelier ’t Pakhuys in Zutphen, een prachtige ruimte die zij met haar man beheert.

Samenwerking Optisport Healthclub en HeelHuus Gezondheidscentrum

Per 1 mei is de officiële samenwerking tussen Optisport en het HeelHuus een feit. Joska van Soest zal dan regelmatig te vinden zijn bij Optisport; of in de fitnesszaal op de 1e verdieping of in de HeelHuus behandelruimte op de begane grond. Ook de andere HeelHuus fysiotherapeuten kunnen met hun patiënten - tijdens het revalidatietraject - gebruik maken van de ruime en volledige Optisport fitnesszaal.

 

 

Expositie Chakra tekeningen Ruben Wiggers

Zondag 20 maart, de eerste lentedag van dit jaar, een mooi moment om de Expositie Chakra Tekeningen van Ruben Wiggers officieel te openen. Van 14.00 tot 16.00 uur is  - onder het genot van een hapje en een drankje - een selectie van zijn prachtige chakra tekeningen te bewonderen. Met deze expositie wil Ruben graag laten zien hoe door Traditionele Chinese Geneeskunde en Healing het zelfhelend vermogen aangesproken kan worden, de energie op een diep niveau kan veranderen en je meer eigenheid, kracht, rust en helderheid kan gaan uitstralen.

De expositie is tot en met 2 juni 2016, van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, te bezichtigen in het HeelHuus Gezondheidscentrum. Toegang is vrij. De tekeningen zijn tevens te koop.

Meer informatie over chakra's en het tekenen ervan is te vinden door hier te klikken.

Over Ruben Wiggers
 

Ruben Wiggers is een creatieve duizendpoot. Na de opleiding tot audiovisueel ontwerper aan de Gerrit Rietveldacademie, heeft hij er voor gekozen om te gaan illustreren. Jarenlang heeft hij als illustrator succesvol gewerkt voor veel toonaangevende kranten, tijdschriften en uitgeverijen.

In de loop van de jaren heeft hij zich op het gebied van tekenen verder ontwikkeld. Zo heeft hij een opleiding tot tekentherapeut gevolgd en sinds 2003 begeleidt Ruben kinderen die hulp kunnen gebruiken bij ‘het aarden’ op deze wereld. Daarnaast heeft hij - door zich de mogelijkheden van de computer eigen te maken - een nieuwe wending gegeven aan het illustreren, fotograferen en grafisch ontwerpen Een mooi voorbeeld hiervan zijn de door hem gemaakte illustraties in het boek “Laboratorium van de geest en de Kracht van Compassie” van André Visch.

Meer werk van Ruben is te vinden op youtube

Inloopspreekuur HeelHuus Fysiotherapie bij Optisport

Heeft u tijdens het sporten een blessure opgelopen of loopt u al een tijdje met klachten als een pijnlijke knie, pijn in de rug, schouder of nek? Een goede diagnose, een goed advies en een eventuele behandeling zijn dan van belang om uw dagelijkse activiteiten zo snel mogelijk te kunnen hervatten.

Joska biedt daarom een vrijblijvend en kosteloos inloopspreekuur waarin u met klachten en/of blessure terechtkunt. Tijdens dit spreekuur bespreekt u samen met haar uw klachten. Vaak herstellen zich deze via de natuurlijke weg. Een advies over hoe u het beste kunt bewegen of welke oefeningen u kunt doen is dan vaak al voldoende. Indien nodig wordt er doorverwezen naar de huisarts of wordt er een afspraak voor een behandeling door de fysiotherapeut ingepland.

Het inloopspreekuur is op de volgende dagen:

  • Maandag van 09.45 uur tot 11.00 uur
  • Maandag van 16.30 uur tot 17.30 uur
  • Vrijdag van 09.45 uur tot 11.00 uur
     

Expositie Sonja Meijer ‘Nieuw Bewustzijn’ in het HeelHuus Gezondheidscentrum

Een 15-tal olieverfschilderijen van Sonja Meijer zijn van 13 december 2015 t/m 26 februari 2016 - van maandag t/m vrijdag, tussen 09.00 uur en 17.00 uur - te bewonderen in het HeelHuus. De schilderijen zijn ook te koop.

De opening van de expositie is op zondag 13 december van 14.30 uur tot 17.00 uur. De expositie zal worden geopend door André Visch, eigenaar van het HeelHuus en therapeut Energie en Bewustzijn. Sonja Meijer zal daarna zelf een toelichting geven op haar schilderwerk en de totstandkoming ervan. Voor de bezoekers is er tijdens de opening een hapje en een drankje.

Over Sonja Meijer

Sonja Meijer laat in haar schilderijen beelden tot stand komen die ontwikkelingsstadia van de mens in contact met zijn omgeving laten zien. Ze gebruikt daarvoor onder meer symbolen als bomen, ogen, grotten en doorgangen en een specifiek kleurgebruik om dit proces te bekrachtigen. De uiterst verfijnde lijnvorming met veel beweging geeft haar schilderijen een dynamische uitstraling. De beelden zijn gericht op een nieuwe mens die vanuit zijn liefdeskracht gaat leven. Ze schildert in haar eigen Atelier 21 te Zutphen.

Sonja Meijer is op de vrijdagen 29 januari en 26 februari 2016 van 14.00 uur tot 16.00 uur zelf ook in het HeelHuus aanwezig.

Officiële opening Expositie ‘Energie en Bewustzijn in Beeld & Verhaal’ Henk Schouten

Wat doen termen als bijvoorbeeld compassie en mededogen met de ziel
van Henk? En waarom en hoe heeft hij dit vertaald naar verf op doek?

 

Antwoorden hierop en meer over zijn nieuwe serie olieverfschilderijen zal Henk Schouten van Atelier Mirakel uit de doeken doen op zondag 27 september van 14.00 uur tot 16.00 uur tijdens de officiële opening van zijn expositie in het HeelHuus Gezondheidscentrum. André Visch, eigenaar van het HeelHuus en therapeut Energie & Bewustzijn zal de expositie openen en na afloop is er een hapje en een drankje.

De nieuwe serie en ander werk van Henk zijn tot en met vrijdag 27 november - van maandag t/m vrijdag, tussen 09.00 uur en 17.00 uur -  te bewonderen in het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld. Mocht u één van de werken zo mooi vinden en al precies een plekje hiervoor in huis weten dan is het tevens mogelijk om het betreffende schilderij te kopen.

LABORATORIUM VAN DE GEEST en de Kracht van Compassie,
het eerste boek van André Visch

Wil je meer energie, geluk en liefde in je leven? Voel je soms iets aan, maar kun je dit niet plaatsen? Ken je het gevoel dat je je bewustzijn niet ten volle gebruikt? Wil je je helderziendheid ontwikkelen en/of controleren– aura’s kunnen zien en deze kunnen interpreteren – nu eens precies weten wat chakra’s doen -
leren mediteren– weten in hoeverre jouw geest de wereld om je heen beïnvloedt, weten wat healing is en hoe je dit kunt toepassen?

Antwoorden op deze vragen en nog veel meer komen aanbod in Laboratorium van de geest en de kracht van compassie. Door een duidelijke en nuchtere uitleg te combineren met voorbeelden, oefeningen en illustraties wordt het ‘onzichtbare’, zichtbaar en het ‘ongrijpbare’, tastbaar. Laboratorium van de geest geeft je inzicht in de eindeloze reeks mogelijkheden van je geest.

André Visch (1967) is coach op het gebied van energie en bewustzijn, fysiotherapeut, manueel therapeut, acupuncturist en healer. Door zijn onderzoekende geest en zijn jarenlange ervaring als behandelaar heeft André een zeer praktische en inspirerende kijk op onze realiteit. Zijn ervaring deelt hij door het geven van trainingen en workshops, tijdens individuele sessies en eveneens in dit boek.

Het boek is te koop bij het HeelHuus en tevens online te bestellen via heelhuusmedia.nl.

 

Dr. Kiran, Ayurvedisch specialist

Op vrijdag 10 april is er gelegenheid om Dr. Kiran, gediplomeerd Ayurvedisch specialist uit India, te consulteren in het HeelHuus.  Ayurveda is een van de oudste medische wetenschappen ter wereld. De betekenis van dit Sanskriet woord is kennis (veda) van het leven (ayus).  The World Health Organization (WHO) erkent Ayurveda als een van de meest complete holistische gezondheidswetenschappen die er bestaan.

Een afspraak voor een consult kunt u maken via info@srisriayurveda.nl of 06-24934193 Lillian Nouwen.

Lees meer
 

Expositie 'Transcendente Zeegezichten' Johan Borgman

Afgelopen zondag 8 maart - de eerste prachtige lentedag - is de expositie van de ‘mystieke marines’ van Johan Borgman (1889 – 1976) officieel geopend. Hiermee had een mooie groep geïnteresseerde aanwezigen de primeur; de eerste expositie in het HeelHuus! Na de bezielende lezing van drs. Wim Kramer kon onder het genot van een hapje de werken van Johan Borgman bewonderd worden. 


De schilderijen zijn te zien tot en met 28 juni 2015 ,van maandag t/m vrijdag - van 09.00 uur tot 17.00 uur.

 

Officiële opening expositie 'Transcendente Zeegezichten' van Johan Borgman

Delen en ervaren van Kunst ziet het HeelHuus Gezondheidscentrum als een ondersteuning in het helingsproces. Ook een mooi schilderij of beeld kan - door te verbinden, versterken, bekrachtigen en helen - een bijdrage in dit proces leveren. Het HeelHuus biedt daarom, naast uiteenlopende behandelingen en workshops, ruimte en mogelijkheid voor exposities. Hiermee heeft de tentoonstelling van het werk van Johan Borgman de primeur.

Op zondag 8 maart aanstaande van 15.00 uur tot 17.00 uur wordt deze  expositie van de ‘mystieke marines’ van Johan Borgman (1889 – 1976) officieel geopend met o.a. een lezing door Drs. Wim Kramer.  De bezielde schilderijen zijn tot en met zondag 28 juni - van maandag t/m vrijdag, tussen 09.00 uur en 17.00 uur - te bewonderen in het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld. Mocht u één van de werken van Johan Borgman zo mooi vinden en al precies een plekje hiervoor in huis weten dan is het tevens mogelijk om het betreffende schilderij te kopen.

Over Johan Borgman

Johan Borgman (1889-1976) - geboren in de stad Groningen - was een Nederlands kunstschilder, dichter en natuurgenezer. Slechts 18 jaar oud debuteert hij in januari 1908 als dichter in het literaire tijdschrift ‘Europa’.
Lees meer.

Wat zegt André Visch over bewustzijn?

Therapeut André Visch heeft een eigen kijk op het behandelen van klachten; Gerbrand Pot praat met hem over de kwaliteit van energie, compassie en over zijn bijzondere kwaliteiten.


Peter ter Horst, kinderaantekening Craniosacraal Therapie

Peter ter Horst, fysiotherapeut en craniosacraal therapeut heeft onlangs zijn kinderaantekening voor craniosacraal therapie behaald. Dit betekent dat hij als één van de weinige in Nederland kinderen van 0 tot 16 jaar, met klachten zoals buikklachten, hoofdpijn en ADHD kan en mag behandelen. Voor meer informatie over craniosacraal therapie klik hier.
 

 

 

 

Open Dag HeelHuus Gezondheidscentrum

Met veel plezier nodigen wij u uit voor de feestelijke open dag van onze nieuwe locatie ‘het HEELHUUS’ op zaterdag 29 november 2014, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De afgelopen maanden heeft er een complete transformatie plaats gevonden in en om het voormalig “De Gaikhorst” Gezondheidscentrum. Onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers willen we u graag het resultaat laten zien. 

Wij kijken er naar uit om u op zaterdag 29 november as. te mogen verwelkomen!


  • front images