Peter ter Horst

Craniosacraal Therapeut - Fysiotherapeut

Mijn naam is Peter ter Horst en ik ben - na een afgeronde studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen - sinds 2001 fysiotherapeut.
Sinds 2011 ben ik tevens Craniosacraal therapeut, afgestudeerd aan het Upledger Instituut te Doorn.

Als fysiotherapeut ben ik voorstander van een actieve revalidatie. Wanneer de voorwaarden zijn geschapen om daarmee te starten, kunt u o.a.  verder werken aan het trainen van specifieke kracht, krachtuithoudingsvermogen of stabiliteitstraining. Zodoende leert u uw lichaam beter kennen en beheersen. U zult mij daarom geregeld in de oefenzaal tegenkomen.

Als Craniosacraal therapeut ben ik gewend om een holistische benadering te hanteren. Het doel van de behandeling is om de oorzaak van uw klacht(en) te behandelen en niet de symptomen.

Craniosacraal therapie is ontstaan vanuit de osteopathie. De therapie is vernoemd naar de botdelen die het centrale zenuwstelsel omgeven en bevat alleen zachte fascie (bindweefsel) technieken. Sinds 2012 heb ik mijn eigen praktijk. Klik hier  als u meer te weten wilt komen over Craniosacraal therapie.

In maart 2013 ben ik komen werken bij het HeelHuus Gezondheidscentrum, waar ik een grote verscheidenheid aan klachten behandel middels fysiotherapie en/of Craniosacraal therapie. Op de voorgrond staat het leren kennen, herkennen en verkennen van uw lichaam. Daar waar nodig werk ik nauw samen met de andere disciplines van het HeelHuus team.

Kinderaantekening - Craniosacraal Therapie

Als craniosacraal specialist van het HeelHuus, ben ik een van de eersten met een kinderaantekening (pediatrie) bij craniosacraal therapie. Dit betekent dat ik me speciaal in deze heel kwetsbare leeftijdsgroep heb verdiept en hiervoor een opleiding heb gevolgd aan het Upledger Instituut in Doorn <linkje>. Craniosacraal therapie kan een belangrijke positieve ontwikkeling in gang zetten bij zowel baby’s en heel kleine kinderen (overmatig huilen/huilbaby’s, voorkeurshouding, overstrekken, slaapproblemen) als ook bij kinderen die op de een of andere manier in hun ontwikkeling achterblijven of anderszins klachten hebben.

 

  • front images
  • Informatie Aanvragen