Massage

Daar waar al onze zintuigen geprikkeld worden, wordt ervaring een beleving....
 

In de afgelopen decennia is massage - op zowel een preventief, helend als ontspannende wijze -bijzonder effectief gebleken in de ondersteuning van onze totale gezondheid.Aandacht en aanraken geven tijdens een massage een fysieke én mentale ontspanning en dus een betere balans tussen lichaam en geest. Daarbij zorgt massage voor een betere bloedcirculatie en wordt daardoor de afvoer van afvalstoffen bevorderd. Bovendien kunnen verstoringen of blokkades in het lichaam verzacht of verholpen worden.

Praktijk de Cirkel Rond geeft in het HeelHuus Gezondheidscentrum de volgende massages:

Ayurvedische massage
Een massage uit de Ayurveda, de hindoeïstische (holistische) gezondheidsleer uit India, die vooral balancerend en afvoerend werkt, maar ook voedend en stimulerend op de energiebanen (meridianen) en drukpunten. Hierbij staat de elemententheorie (ether, lucht, vuur, water en aarde) centraal. Deze elementen vormen de dosha’s, oftewel bio-energieën, Vata (ether en lucht), Pitta (vuur) en Kapha (aarde en water). Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van warme kruidenoliën die de dosha’s in balans brengen en daarmee het zelf herstellend vermogen van het lichaam herstelt.

Ontspanningsmassage
Een massage om de spieren te stimuleren en te activeren, de doorbloeding te bevorderen, en vervolgens te ontspannen. Deze vorm van massage werkt uitstekend bij fysieke ‘problemen’, zoals vastzittende spieren, hoofdpijn, en pijn in de nek en de rug. Tevens geeft deze handeling rust: vermoeidheid wordt tegengegaan en de energie keert terug.

Vunkuwa massage
Een krachtige, intensieve Afrikaanse massage die de energiestromen (vunkuwa) welke in het lichaam verstoord zijn, weer in beweging brengt. Tijdens de massage wordt er gericht gekeken naar temperatuurverschillen, ademhaling en mogelijke beweging(en) van het lichaam.

Voetreflex massage
Een behandeling waarbij gewerkt wordt met zogenaamde ‘drukpunten’. Deze punten, die zich op ieders voeten en handen bevinden, staan in directe verbinding met de organen en andere delen van het lichaam. Het is een prima methode om te ontspannen en daarbij allerlei klachten het hoofd te bieden.

Caroline Lauret

Na vele jaren in de zorg werkzaam te zijn geweest, verschillende massage cursussen en na het volgen van de Ayurvedische massageopleiding bij Anoushka Ebbinge in 2001 heb ik mijn passie voor het masseren omgezet in mijn werk. Het is heel bijzonder hoe ik in de loop der jaren heb mogen ervaren hoe belangrijk deze vorm van zelfzorg voor onze gezondheid kan zijn en dat er ongelofelijk veel informatie in ons lichaam terug te vinden is. Ik vind het ontzettend mooi om anderen te kunnen helpen deze bron van informatie weer te voelen en te verzorgen. Massage is zoveel meer dan een aanraking…

Tarieven

€ 75, - inclusief BTW 

De massage kan rechtstreeks bij Anoushka of Caroline contant afgerekend worden.

Praktijk de Cirkel Rond is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). Dit betekent dat de behandeling door bijna alle zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. Voor een volledig overzicht van de vergoedende zorgverzekeraars in 2017 klik hier
 

 

 

 • front images
 • Caroline Lauret (l) &Anoushka Ebbinge (r)

  Contact

  Bereikbaar op
  Telefoonnummer 0575-570658
  mobiele nummer 06-12237824

   

  info@praktijkdecirkelrond.nl

  www.praktijkdecirkelrond.nl


  Aanwezig op de donderdag en vrijdag,
  massage op afspraak.