Geheim van de Psoas,
als oplossing voor veel stress- en traumaklachten

Heb jij wel eens te weinig energie, moeite met concentreren, lage rugklachten, niet goed kunnen (door)slapen en een oppervlakkige ademhaling? En ben jij op zoek naar een oplossing om deze of andere (stress)klachten op een makkelijk en diepgaande manier los te kunnen laten?


Tijdens een interactieve lezing op woensdag 10 januari aanstaande zal drs. Hester Appelman, psycholoog en gecertificeerd TRE® Provider, deze vraagstukken bespreken. Zij zal haar kennis delen over het ontstaan van stressklachten en de reden waarom zoveel mensen er last van hebben, over de belangrijke rol van de psoas spieren* hierin en wat er nodig is om zelf makkelijk stress en trauma los te laten.

Aansluitend zal zij samen met een cliënt demonstreren hoe de psoas spieren - door het doen van bepaalde oefeningen - spanningen los kunnen laten, zodat op een verantwoorde en gezonde wijze het eigen herstelproces in gang gezet kan worden. Tenslotte zal zij een oefening meegeven waarmee je zelf spanning vanuit de psoas spieren* los kunt laten. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.

Inschrijven Lezing, Geheim van de Psoas

Iedereen is van harte welkom om deze lezing bij te wonen. Dus ook als je een professional bent en werkt met cliënten met stress- of traumaklachten. De lezing vindt plaats in de workshopruimte en start om 20.00 uur en eindigt om 21.45 uur. Vanaf 19.30 uur staat er een (h)eerlijk kopje koffie of thee klaar. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Klik hier om je in te schrijven.

Hester Appelman

Hester Appelman is psycholoog en gecertificeerd TRE® Provider.  Zij heeft zelf door TRE® haar eigen trauma’s kunnen verwerken en ervaren hoe ontzettend intelligent het lichaam is en hoe krachtig TRE® is. Haar missie is om zoveel mogelijk mensen en m.n. zwangeren en moeders te leren hoe ze makkelijk diep kunnen gaan ontspannen en ervaren hoe het hoofd en lichaam optimaal kunnen samenwerken. 

*Psoas spieren

De psoas spieren zijn een set van spieren die ons boven- en onderlichaam met elkaar verbindt en worden beschouwd als de vecht- en vluchtspieren. Zij beschermen het meest zachte en kwetsbare deel van de romp en hebben een groot effect op de balans van ons lichaam en onze emotionele en psychische gezondheid. 

 

  • front images
  •