Lezing - Vasten & ontgiften - startpunt voor een gezonder en vitaler leven

Een gezonder, gelukkiger en vitaler mens worden en blijven. Wie wil dat eigenlijk niet?! Dat is al mogelijk door een paar passende wijzigingen in je leefstijl – op het gebied van voeding, beweging en emoties - zoals jij dat graag wilt en op de manier die bij jou past.

Voor een gezonder en energieker leven kan bijvoorbeeld een (mild) vastenkuur een goed startpunt zijn. Op dinsdagavond 24 april geeft Patrick Willems, oprichter en eigenaar van Innerwave, hierover een lezing. Tijdens deze avond vertelt hij over het ontstaan van een disbalans in de spijsverteringsorganen (o.a. darmen, nieren en lever), de klachten die vervolgens ontstaan en hoe deze verholpen kunnen worden met behulp van een 100% natuurlijk gezondheidsprogramma.


Inschrijven lezing

De lezing vindt plaats in de workshopruimte, start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat er een (h)eerlijk kopje koffie of thee klaar. Het bijwonen van de lezing is gratis en iedereen is van harte welkom.

Inschrijfformulier

Voor- en achternaam
Telefoonnumer
E-mail

Waarom vasten?

In de afgelopen vijftig jaar heeft zich een enorme transitie plaatsgevonden op voedingsgebied. We zijn niet alleen veel méér gaan eten, maar ook veel kunstmatiger. Parallel zien we een forse stijging in gezondheidsklachten en welvaartziektes, van eczeem, allergieën, adhd  tot reuma, diabetes en kanker. Is hier een verband te ontdekken? Jazeker!

Doordat we ons meer zijn gaan vullen dan voeden, ervaren de darmen maar ook de lever en nieren grote problemen om de ‘onbekende’ (voedings)stoffen te verwerken. Het verteren van ‘bekende’ natuurlijke voeding zoals sla of een appel gaat immers vele malen sneller en eenvoudiger dan een volledig bewerkt zak chips of M&M’s. Maar let op: ook natuurlijke voeding kan echter bij een slechte spijsvertering, omgezet worden tot giftige stoffen.

Door te veel bewerkte voeding, stress, te weinig of teveel bewegen, ontstaat verslakking, verstopping, vervuiling en verzuring. Een ideale voedingsbodem voor parasieten en schimmels in de darmen. Deze interne ‘vuilnisbelt’ is dan ook de basis voor (vage) klachten en erger. Honderden ziektes hebben daar dan ook hun wortels.

Steeds meer artsen raken gelukkig overtuigd van de impact van o.a. voeding op de gezondheid. Helaas worden veel klachten en ziekten echter nog steeds met medicatie bestreden terwijl de oplossing ligt in diezelfde voeding én dus in de darmen. Vasten of het moderne detoxen is niet alleen een jaarlijkse ‘onderhoudsbeurt’ voor het lichaam om afval op te ruimen en ziektes te voorkomen. Door een langere periode te vasten geef je bovendien het zelfherstellend vermogen van het lichaam een zetje. De ervaring leert dat vele personen van hun klachten af zijn door een intensieve vastenkuur te volgen. 

Patrick Willems

"Jaren geleden besefte ik dat ik me continu moe voelde. Bewust maar toch ook onbewust liet ik twee jaar achtereenvolgens bloedprikken vanwege die chronische vermoeidheid. De diagnose: vitamine D tekort. Was het zo eenvoudig? Niets bleek minder waar. Na een hittegolf van drie dagen voelde ik me nog steeds hetzelfde: moe. Ik vervolgde mijn zoektocht en kwam terecht bij een acupuncturist. Daar kreeg ik meer duidelijkheid. Mijn klachten vonden hun oorsprong in mijn darmen. Deze waren ‘verslakt’. Na enkele behandelingen voelde ik me wat beter, maar nog steeds niet op en top.

Tot ik getipt werd om een mijn darmen eens echt goed schoon te maken, middels een vastenkuur van Dr. Mayr. Deze wereldberoemde Oostenrijkse arts Franz Xaver Mayr (1875 – 1965) is beroemd vanwege zijn darmreinigingskuur. Dr. Mayr, die op zijn tachtigste zo goed als géén rimpels had, begreep als geen ander dat een goede gezondheid begint met een goed werkende darm. Het effect was verbazingwekkend. Na een intensieve kuur van twee weken sapjes en voedingssupplementen ging de zon in mijn leven weer schijnen. Dit was direct de kick start naar een nieuwe levensstijl." 

 

 

 

 

  • front images