Osteopathie

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Osteopathie

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat houdt zich bezig met haperingen in beweeglijkheid, je gewrichten, beenderen en spieren, maar kijkt daarbij ook naar weefselspanning en je andere organen. Alles staat namelijk met elkaar in verbinding. Door deze analyse van het hele lichaam kan de behandelplek een andere zijn dan de plek van je klacht. Bij de behandeling gebruikt de osteopaat alleen zijn handen. Het zijn mobiliserende handgrepen die afhankelijk van de klacht chiropractische, fasciale en/of cranio-sacrale technieken kunnen zijn.

Bij welke klachten?

Het is een veilige behandelmethode voor jong en oud en geschikt voor heel veel klachten, zowel acuut als chronisch, waaronder reumatische klachten, artrose, chronische rug- en/of nekpijn, uitstralende pijn in arm/been, migraine en hoofdpijn, whiplash, buikklachten, buikpijn, maag- en darmklachten, menstruatieklachten, luchtwegproblemen, astma, astmatische bronchitis, slaapstoornissen, incontinentie, voorhoofdsholte-, bijholte- en middenoorontstekingen, chronische vermoeidheidsverschijnselen, ADHD, depressies (ook postnatale) en begeleiding van ziektes (MS, Parkinson).

Contactgegevens

De Gaikhorst 2 - 7231 NB Warnsveld
Jeanne Hartman

Jeanne Hartman: Osteopaat

Mijn naam is Jeanne Hartman en ik ben sinds augustus 2023 werkzaam bij het Heelhuus als osteopaat en fysiotherapeut. Tijdens mijn studie en later (vanaf 2017) tijdens mijn werk als fysiotherapeut kwam ik erachter dat alles in het lichaam moet kunnen bewegen en met elkaar in verbinding staat. Bewegingsverlies van organen en de schedel kunnen leiden tot fysieke ongemakken.

Dit zorgde er ook voor dat ik aanvullend en met veel enthousiasme de opleiding tot osteopaat aan de ‘International Academy of Osteopathy’ in 2022 heb afgerond.

Vervolgens heb ik, eveneens in 2022, mijn werkende leven ingeruild voor een rondreis van een jaar. Dit gaf mij niet alleen het gevoel van vrijheid, maar ook een dieper begrip van andere culturen en manieren van leven. Vitaliteit en leefstijl zijn dan ook een rode draad en de passie in mijn leven. Alle daarin opgedane kennis deel en combineer ik graag in mijn behandelingen.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Uit de praktijk van Jeanne Hartman – ervaringsverhaal

Uit de praktijk van Jeanne Hartman – ervaringsverhaal

Jeanne kijkt er niet van op als er bij haar mensen binnenkomen met aanhoudende pijnklachten, waar maar geen oplossing voor te vinden lijkt. Zo ook bij een jonge, sportieve vrouw van 24 jaar. Zij had spierpijn door het hele lichaam.   “Haar vraag aan mij was of ze los gemasseerd kon worden, omdat ze steeds […]

Heelhuus-blog-Omega-3

Omega 3 tegen laaggradige ontstekingen

Bij HeelHuus Gezondheidscentrum is alles gericht op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Elke dag wordt er voor iedereen gezocht naar ieders eigen optimale gezondheid. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam staat daarbij voorop. Waarbij iemand de zorg in eigen hand neemt in plaats van dit uit handen te geven. En zonder op deze manier […]

Blije Baby’s tot BabyBoomers

Van blije baby’s tot BabyBoomers

Osteopathie omvat veel en is bovendien geschikt voor velen. Voor iedereen eigenlijk, jong en oud. En het mooie is dat ook bijna iedereen het kent of er weleens van gehoord heeft. Een osteopaat houdt zich, heel simpel, bezig met je lichamelijke klacht en de oorzaak daarvan. Dus met haperingen in beweeglijkheid, je gewrichten, beenderen en […]

Volg ons op Instagram