Over het Heelhuus

Sinds het najaar 2014 is het HeelHuus Gezondheidscentrum het nieuwe onderkomen en naam van onder andere het Health & Healing Centrum Zutphen voorheen gevestigd op de Bronsbergen. 
Het ruim 550m2 grote pand is op de buitenmuren en het dak na, vrijwel compleet opnieuw gebouwd. Nagenoeg alle wanden, de vloeren, het plafond en de kozijnen zijn vervangen door zoveel mogelijk mooie duurzame materialen. Zo zijn de wanden afgewerkt met leemstuc in een lichte, rustgevende kleur en is er bamboe gebruikt voor de vloer en deuren. Twee echte blikvangers zijn de bomen die in de entree en de workshopruimte dienst doen als pilaren en de natuur mee naar binnen brengen.
Ook een water- en gasvitaliser zijn geplaatst om het water en de structuur van de lucht/de energie van het gebouw en de directe omgeving te verbeteren. Het gebouw is optimaal ingedeeld met 10 behandelruimtes, receptie en ruime ‘woonkamer’ en een oefen- én workshopzaal. 
Het HeelHuus Gezondheidscentrum ziet er, na de grote metamorfose, prachtig uit en heeft een vriendelijke en aangename uitstraling.

HeelHuus Gezondheidscentrum

In het HeelHuus staat de mens centraal; klein, groot, jong, oud, gezond en minder gezond. Er wordt uitgegaan van het individu en gekeken naar wat deze persoon nodig heeft om in balans te komen, te genezen en gezond(er) te worden.
Bij het HeelHuus Gezondheidscentrum worden klachten als signalen gezien en niet alleen de klacht wordt behandeld, maar ook de oorzaak ervan wordt achterhaald. Dit betekent dat de behandelingen erop gericht zijn om de autonomie (zelf genezend vermogen) van de geest over het lichaam te herstellen en te zorgen dat daar zelf invloed op kan worden uitgeoefend.

Het HeelHuus-team bestaat uit zeer enthousiaste, bevlogen en vakkundige specialisten, die naast een jarenlange ervaring ook over heel gerichte kennis beschikken. Onderling wordt nauw samengewerkt, ook met diverse medische en paramedische disciplines van ‘buiten’ als huisartsen, collega-therapeuten en diverse artsen/specialisten uit o.a. het Gelre Ziekenhuis Zutphen.

Er is gekozen voor de naam HeelHuus , omdat die precies weergeeft wat het Gezondheidscentrum te bieden heeft: een ‘Huus’ midden in de samenleving en met beide benen op de grond  waar je in een geborgen en prettige sfeer weer heel kunt worden. Tijdens dit helingsproces biedt het Centrum alle mogelijke ondersteuning door te verbinden, versterken, bekrachtigen en helen.

In het logo is daarom het blad van een lotus verwerkt; een blad zorgt voor de omzetting van licht naar voeding voor de plant, zodat deze tot bloei kan komen. Het lotusblad staat dus symbool voor de zorg die het HeelHuus biedt. 

 

  • front images
  • Informatie Aanvragen