Podotherapie HeelHuus Gezondheidscentrum Warnsveld Zutphen

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Podotherapie

Innofeet

Al 20 jaar behandelen de podotherapeuten van Innofeet voetklachten en klachten die worden veroorzaakt door een afwijkende voetfunctie. Je kunt hierbij denken aan knie-, enkel-, heup- en (lage) rugklachten. Daarnaast heeft Innofeet zich gespecialiseerd in patiënten met diabetes, kalk-, en schimmelnagels, (top)sporters en kinderen.

In het HeelHuus staat Enikö Orbán voor je klaar om de oorzaak van klachten te achterhalen en samen een behandelplan vast te stellen. Uiteraard wordt dit nauwkeurig afgestemd met de (huis)arts en andere specialisten. Raadpleeg onze website voor een uitgebreid overzicht van al onze behandelmogelijkheden.

Wil je een afspraak maken? Je kunt ons daarvoor van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur telefonisch bereiken.

Innofeet
Enikö Orbán
Enikö Orbán

Aanwezig op woensdag
van 08.00 uur tot 17.00 uur

www.innofeet.nl
info@innofeet.nl
088 – 031 3000

Op tijd bijsturen voorkomt problemen

Door Enikö Orbán – podotherapeut Innofeet

Als podotherapeut helpen we iedereen verder. Ook kinderen hebben soms onze hulp nodig. Hierbij mijn verhaal van Elise, één van mijn eerste ervaringen met een kind in de praktijk.

PodotherapieTijdens mijn stage zag ik samen met mijn stagebegeleider Elise. Ze was toen 8 jaar. Elise kwam samen met haar moeder naar de praktijk. Haar moeder legde uit dat Elise al lang last van haar voeten en enkels had. “Ze was nooit een heel actief kind, maar de laatste weken wilde ze nog minder bewegen. Buiten spelen met anderen, wandelen en andere actieve dingen doet ze niet meer”. Haar moeder was al redelijk radeloos, omdat ze al bij een andere podotherapeut te horen hadden gekregen dat ze niets voor haar konden betekenen.

Mijn stagebegeleider en ik keken naar de voeten van Elise en bekeken haar looppatroon. Wat opviel is dat Elise één afwijking had en dat waren platvoeten. Dit betekent dat de hele binnenzijde van de voet naar beneden kantelt en er heel weinig voetboog te zien is. Dit kan vaak een reden zijn voor vermoeidheidsklachten. Dat een voet naar binnen kantelt en de knieën hierdoor ook naar binnen staan, is een normale stand voor een kind tot en met 6 jaar. Hierna zal de voet en de knie rechter moeten gaan staan. Alleen het gebeurt niet bij iedereen. Hierdoor kan een afwijkende looppatroon ontstaan die kan zorgen voor vermoeidheidsklachten in de voet en enkel (evt knie).

We hebben door middel van een podotherapeutische steunzool de stand van de enkel gecorrigeerd. Door deze steunzolen stond haar enkel rechter en ze voelde ook meer stabiliteit. De controle vond na 6 weken plaats. En wat bleek, ze had helemaal geen last meer van haar enkels. Haar moeder merkte dat ze veel minder ging klagen. Ze konden al snel weer even naar de winkel en terug zonder moeite. De moeder was heel blij. “De oplossing lijkt zo simpel, maar je moet net op de juiste plek zijn voor goede hulp”. Door haar dankbaarheid was ik overtuigd dat het een goede keuze geweest om podotherapeut te worden.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Stressvolle jas - Blog

Stressvolle jas…?!

Waarschijnlijk zul je bij het woord ‘stress’ niet direct aan een jas denken. Peter ter Horst, de craniosacraal therapeut van het HeelHuus, doet dit echter wel… De Dikke van Dale Volgens de Dikke van Dale is stress een ‘kracht die, in de vorm van fysische, psychische of sociale druk uitgeoefend op een systeem, leidt tot […]

vaccinaties-tegen-covid-19

Wat gebeurt er energetisch bij vaccinaties tegen Covid 19?

Veel mensen stellen André Visch, in zijn praktijk in het HeelHuus, de vraag of ze zich nu wel of niet moeten laten inenten. Tegenwoordig is het best gevaarlijk om hierop te antwoorden. “Door de polariteit in de samenleving is een genuanceerd antwoord bijna niet mogelijk. Je wordt meteen in een kamp ingedeeld.” Zo begint hij […]

column-mondkapjes-loep-heelhuus

Mondkapjes onder de loep

In het HeelHuus staat het elke dag voorop om de beste persoonlijke en op maat gemaakte zorg te bieden. De basis daarvoor zijn zowel de westerse als oosterse wetenschappelijke inzichten. Volgens André Visch van het HeelHuus ontbreekt juist deze wetenschappelijke grondslag grotendeels bij het dringende advies vanuit de overheid voor het dragen van niet-medische mondkapjes […]

Volg ons op Instagram
flower-pattern