Vitale leefstijl

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Vitale Leefstijl

Voor Volop Vitaliteit en Veerkracht

Hoe ben jij ontwaakt, vanochtend, gisteren, afgelopen maand? Hoe fit en energiek voel jij je? Herken je het ‘katergevoel’, nadat je slecht hebt geslapen, veel hebt gepiekerd en weer moe wakker bent geworden? Of omdat je elk dieet al hebt geprobeerd en het maar niet lukt om af te vallen? Of misschien omdat je je best belemmerd voelt door aanhoudende fysieke klachten als hoofdpijn, gewrichtspijn, buikpijn of huidproblemen? En kijk je daarvan weg, omdat je niet weet hoe dat je er verandering in aan kunt brengen?

Dat hoeft helemaal niet! Door een paar passende wijzigingen in beweging, voeding en/of emoties – in je leefstijl eigenlijk – kun je een veel gezonder, gelukkiger en vitaler mens worden. Zodat je weer vol vitaliteit en veerkracht zit.  Te mooi om waar te zijn? Niet bij het HeelHuus, het centrum voor vitale veerkracht, gewoon bij je om de hoek.

Contactgegevens

De Gaikhorst 2 - 7231 NB Warnsveld

Goede Gezondheid

Bij het HeelHuus komen dagelijks veel vragen over klachten binnen. En die kunnen echt van alles zijn. Van heel gericht met een duidelijk plan voor behandeling tot aan gezondheidsklachten die wat minder duidelijk zijn. De HeelHuus-oplossingen daarvoor zijn bijna onbeperkt. Alle specialisten werken er ook nauw met elkaar samen en slaan geregeld de handen ineen voor een gezamenlijk vitaliteitsplan.

Handige hulp

Als je wat extra hulp kunt gebruiken om beter in je vel te zitten, dan kun je bij het HeelHuus bijvoorbeeld direct aansluiten bij gerichte groepslessen als Pilates en FysioFit of gebruikmaken van een vrij en vrijblijvend inloopspreekuur (ook voor bedrijven).

Pilates-Sylvia Liesker

Bewuste beweging met Pilates

Elke dinsdag kun je bij fysiotherapeut Silvia Liesker terecht voor Pilates, een eenvoudige en ook intensieve training onder haar deskundige leiding. De lessen zijn in de eerste plaats gericht op een optimale houding tijdens allerlei bewegingsoefeningen. Dit betekent dat het trainen van de spieren die zorgen voor je rompstabiliteit (rug-, buik, bekkenbodemspieren in relatie tot de ademhaling) voorop staat. Daarnaast komen er oefeningen aan bod die gericht zijn op je coördinatie, evenwicht/balans en ook lenigheid. Een heel mooie mix voor bewust bewegen.

Fysiofit-Vrouw aan het trainen met Wesley

Verantwoord fitter met FysioFit

Sinds kort verzorgen fysiotherapeuten Wesley Guldenaar en Kyra Heijmen op maandag en donderdag FysioFit-lessen. Tijdens deze trainingstherapie krijg je oefeningen voor verbetering van conditie en spierkracht, voor meer lenigheid en gewichtscontrole. FysioFit is zeer geschikt voor lichte lichamelijke klachten. Maar ook bijvoorbeeld als je een tijd niet gesport hebt en weer wil gaan bewegen Uiteraard past FysioFit ook prima in een preventie/leefstijlprogramma. Kortom, het is voor iedereen die op een verantwoorde wijze zijn/haar conditie, spierkracht en lenigheid (weer) wil opbouwen.

Monique Berendsen

Leefstijl-Inloopspreekuur

Elke eerste donderdag van de maand, tussen 9.00 en 12.00 uur, houdt Monique Berendsen een leefstijl-inloopspreekuur. Monique is een orthomoleculair voedings- en leefstijltherapeut en expert op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Tijdens het inloopmoment kun je met haar bespreken wat zij voor jou zou kunnen betekenen bij bijvoorbeeld voedselallergieën, darmklachten, menstruatie- en overgangsklachten, schildklierproblemen, gewrichts- of andere ontstekingsklachten. Ook is Monique de specialist voor als je wilt afvallen met milde ketose, een ‘metabole switch’ waarbij je jezelf in vetverbranding kunt zetten.

flower-pattern

Meer gezondheid met vitaliteit

Gezondheid kun je namelijk zien als drie-eenheid van fysiek, emotioneel en mentaal welzijn. Dit is het basisprincipe van veel oosterse geneeswijzen en tegenwoordig ook meer en meer de westerse wereld. Vitaliteit gaat nog een stapje verder. Het betekent ’levenskracht’, de kracht om door het leven te gaan zoals jij dat graag wilt en op de manier die bij jou past, om daarmee gezond te blijven. Want wat heb je aan gezondheid als je niet gelukkig bent? Door een paar passende wijzigingen in leefstijl – op het gebied van voeding, beweging en emoties – kun je een veel gezonder, gelukkiger en vitaler mens worden. En wie wil dat eigenlijk niet?!

Contactformulier

Heb je interesse in één of meerdere mogelijkheden van  bovenstaande aanbod? Vul dan het contactformulier in of neem direct contact op.

Vitale leefstijl - Vrouw futloos

Lees onze Blog & Actualiteiten

Een leven lang levendigheid

Een leven lang levendigheid

De jeugd is de toekomst, op allerlei gebied. En de ontwikkeling daarvan begint al in de wieg of eigenlijk eerder. Zodra een mens ontstaat, is deze een en al beweeglijkheid. En vanaf de peutertijd is het een kwestie van vallen en opstaan, een heel leven lang. Het is bijna vanzelfsprekend dat het lichaam goed en […]

ZelfZorg met een Zetje

ZelfZorg met een Zetje

Je vrij en pijnloos kunnen bewegen is een van de mooiste dingen in het leven. En dat besef je pas als het even niet meer vanzelf gaat. Als je bijvoorbeeld niet meer over je schouder kunt kijken, omdat er iets in je nek blokkeert. Of je je niet meer goed kunt aan- of uitkleden door […]

Column

Column – Vaster dan vast…?!

Opeens loop je vast. Nee, niet door allerlei wegopbrekingen, die overal tegelijkertijd lijken op te duiken. Helemaal richting de zomervakantie. En ook niet op de Route du Soleil op een zwarte zaterdag, richting het zuiden van Europa. Het is je lichaam of een deel daarvan dat dienst weigert en waarvoor je geen hulp lijkt in […]

Volg ons op Instagram