HeelHuus Workshops Bewuste Vitaliteit & Verbonden Ademwerk

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Workshops Bewuste Vitaliteit & Verbonden Ademwerk

Na een succesvolle avond vorig jaar september, die in het teken stond van ‘Cosmic Tree Breathing’, laat Jacques Theron – een ervaren spiritueel leraar en ‘breathwork’ begeleider – je in twee speciale workshops bij het HeelHuus opnieuw kennismaken met ‘ademwerk’ en hoe een verbonden ademhaling je dagelijkse realiteit en vitaliteit kan veranderen. Jacques zal hierbij de technieken van ‘Rebirthing Breathwork’ (op dinsdag 25 juni) en ‘Ecstatic Breathwork’ (op donderdag 27 juni) introduceren. Daarnaast begeleidt hij samen met André Visch een driedaagse verdiepende ademretraite (21 t/m 23 juni).

Jacques Theron_4

Conscious Breathwork

Vaak beschouwen we de adem als iets vanzelfsprekends, en weinig mensen realiseren zich dat deze een krachtig hulpmiddel is voor persoonlijke transformatie dat altijd  beschikbaar is. Bewust ademwerk houdt simpelweg in dat je verandert hoe je ademt. Dit brengt evenwicht en alchemie teweeg in lichaam, geest, emotie en ziel.

‘Conscious Breathwork’ (bewust ademwerk) is dan ook een diepgaand transformatieproces. Het herstelt het evenwicht tussen de vijf Elementen, de fundamentele bouwstenen in onze natuur waaruit alles is opgebouwd, en het verbetert daardoor op verschillende niveaus de kwaliteit van je leven. Het zelfgenezend vermogen krijgt de mogelijkheid om je lichaam & geest in balans te brengen.

Rebirthing (Apollo) en Ecstatic (Dionysos) Breathwork

In de Griekse mythologie zijn de ‘broedergoden’ Dionysos en Apollo zowel complementair aan elkaar als ook elkaars tegenpolen. Dionysos is de God van extase en realisatie, terwijl Apollo niet alleen de God van licht en schoonheid is, maar ook van therapie en profetie.
Tijdens de beide avondworkshops zal gewerkt worden met de energieën van deze twee verschillende ‘zijnstoestanden’. Bij Ecstatic Breathwork is het de inspiratie van Dionysos die meer kracht en vitaliteit geeft, terwijl bij Rebirthing Breathwork Apollo als het ware de weg vrijmaakt voor genezing in lichaam, geest en ziel.

De energieën van de Rebirthing en Ecstatic workshops versterken elkaar, waardoor de avonden niet alleen los, maar juist ook goed in combinatie gevolgd kunnen worden.

Beide workshops zijn geschikt voor zowel deelnemers met ervaring in meditatie en ademwerk als voor beginners die meer willen leren over bewust ademwerk en sjamanisme, en dit willen ervaren. Kortom, iedereen is welkom.

De workshops worden gegeven in het Engels. Als het nodig is, is een Nederlandse vertaling bij vragen en antwoorden mogelijk.

Rebirthing Breathwork

‘Rebirthing’ is een zachte en therapeutische vorm van ademwerk om nieuwe inzichten te krijgen en onopgeloste emoties te integreren.
Rebirthing maakt gebruik van Bewust Ademwerk om de energie en de kracht te leveren die nodig is om de geest en emoties te transformeren, waardoor genezing ontstaat en een staat van innerlijk evenwicht wordt bereikt.

Door deze ademtechniek kun je een geboortetrauma opnieuw beleven en helen. Of je kunt er mogelijk beperkingen uit het verleden mee oplossen en daardoor ‘herboren worden’. Dit vernieuwingsproces stelt je in staat om je ware potentieel in de wereld te leven, vrij van de ketenen van je geboorte en aangeleerde patronen (scripts) van je vroege kinderjaren.

De techniek van ‘Rebirthing’ is eind jaren zestig ontwikkeld door Leonard Orr en Sondra Ray en wordt sindsdien door miljoenen mensen wereldwijd beoefend.

Rebirthing Breathwork brengt:

 • ontspanning en emotionele rust;
 • een evenwicht tussen je lichaam, geest, emoties en ziel;
 • een diepe meditatieve staat zonder ingewikkelde ‘concentratietechnieken’;
 • inzicht en inspiratie voorbij je ego;
 • een therapeutische reis: door naar diepgewortelde en onopgeloste kwesties te gaan en vervolgens manieren te vinden om energie te verschuiven en verlichting te vinden;
 • toegang tot een persoonlijk ziels- (en goddelijk) perspectief, op jezelf en het leven.

Workshop structuur

 • Introductie in Bewust Ademwerk en Rebirthing
 • 60 minuten beoefening van Rebirthing Breathwork
 • Vraag & antwoord en delen van ervaringen
Jacques Theron-Rebirthing Breathwork

Rebirthing Breathwork

Datum: 25 juni 2024
Tijd: 19.00 tot 21.30 uur
Prijs: 50 euro
Meebrengen: matje, kussen en dekentje

Naar webwinkel

Ecstatic Breathwork

Ecstatic Breathwork is een eenvoudige maar krachtige ademtechniek om in diepe trance te komen. Het is een combinatie van zeer eenvoudige methodes die helpen om blokkades op te heffen, ondersteund door sjamanistische rituelen. Door dit proces kun je in je ware essentie stappen en je leven helen, terwijl je de wijsheid en het potentieel in jezelf laat ontwaken.

Het woord ‘ekstasis’ komt uit het Oudgrieks en betekent ‘buiten jezelf zijn/staan’. Het is ook ‘trance’ of ‘extase’ gaan betekenen. Wanneer je te veel in je ego-perspectief zit, kun je jezelf niet volledig zien en ook geen pure vreugde ervaren.

Dit ademwerkproces wordt begeleid door evocatieve muziek en sjamanistische rituelen om een veilige en heilige ruimte te creëren.

Ecstatic Breathwork brengt:

 • diepe trance door muziek, beweging en intens ademwerk;
 • een veranderde bewustzijnsstaat die je dichter bij het goddelijke en je inspiratie brengt;
 • de vreugde en extase van het één zijn met jezelf en God/je (goddelijke) potentieel;
 • ontspanning en balans tussen lichaam, geest, emotie en ziel.

Workshop structuur

 • Introductie in Bewust Ademwerk & sjamanisme
 • 1 uur Ecstatic Breathwork
 • Vraag & antwoord en delen van ervaringen

 

 

Jacques Theron-Ecstatic Breathwork

Ecstatic Breathwork

Datum: 27 juni
Tijd: 19.00 tot 21.30 uur
Prijs: 50 euro
Meebrengen: matje, kussen en dekentje

Naar webwinkel

Breathwork Retreat

In het weekend van 21, 22 en 23 juni begeleidt Jacques Theron, in samenwerking met André Visch, tevens een driedaagse verdiepende ademretraite. Deze vindt plaats in het groene hart van Nederland, in het Veluwse bos bij Loenen.

Je leert hoe je met behulp van verschillende (therapeutische) ademtechnieken - zoals rebirthing, holotropic & ecstatic breathwork -  het lichaam op diepere niveaus kunt laten ontspannen, jezelf kunt openstellen en onopgeloste emoties kunt integreren. Via ademwerk kun je je persoonlijke potentieel op een tastbare manier ervaren en waarderen, en jezelf begrijpen binnen een bredere spirituele dimensie.

Je duikt in dit weekend dieper in de kracht van Helende Aandacht, Conscious Breathwork en het werken met De Vijf Natuur Elementen. André Visch en Jacques Theron nemen je, als ervaren healers, mee op hun reis en lessen in eeuwenoude medicijnpaden en energiewerk.

Neem voor meer informatie over dit weekend of om je direct op te geven contact op met Jeroen Berndsen: jberndsen020@gmail.com.

Jacques Theron-Bewust ademwerk

Over Jacques Theron

Jacques Theron (1971, Australië) is sinds 1995 actief als ‘Breathwork Facilitator’ en is intensief getraind in het sjamanisme in Peru en Brazilië. Hij faciliteert regelmatig een 21-daagse pelgrimstocht langs de “Camino de Santiago” in Spanje, en geeft workshops in de VS, Brazilië, Europa, Australië en Zuid-Afrika.

In lijn met zijn passie voor mythologie en spiritualiteit, bedacht en illustreerde Jacques zowel het “Classical Mythology Deck” als “The Building Blocks of Tarot”.

E-mailadres

jacquestheron265@gmail.com

Website
https://jacquestheron.com

YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCOVs9pUplG1sPsw51l1ncZA 


YouTube zoekterm
Jacques Theron Breathwork

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

vaccinaties-tegen-covid-19

Wat gebeurt er energetisch bij vaccinaties tegen Covid 19?

Veel mensen stellen André Visch, in zijn praktijk in het HeelHuus, de vraag of ze zich nu wel of niet moeten laten inenten. Tegenwoordig is het best gevaarlijk om hierop te antwoorden. “Door de polariteit in de samenleving is een genuanceerd antwoord bijna niet mogelijk. Je wordt meteen in een kamp ingedeeld.” Zo begint hij […]

column-mondkapjes-loep-heelhuus

Mondkapjes onder de loep

In het HeelHuus staat het elke dag voorop om de beste persoonlijke en op maat gemaakte zorg te bieden. De basis daarvoor zijn zowel de westerse als oosterse wetenschappelijke inzichten. Volgens André Visch van het HeelHuus ontbreekt juist deze wetenschappelijke grondslag grotendeels bij het dringende advies vanuit de overheid voor het dragen van niet-medische mondkapjes […]

watermolecuul

Wat doet straling in je lichaam?

Met het uitrollen van 5G is straling opeens weer actueler dan ooit en zijn de meningen over de gezondheidseffecten verdeeld. André Visch van het HeelHuus onderstreept echter al jaren dat straling van draadloze technologie meer invloed op je gezondheid heeft dan de meeste mensen denken en kan ook prima uitleggen waarom. “Wetenschappelijke studies geven vaak […]

Volg ons op Instagram