In het nieuws HeelHuus Gezondheidscentrum Warnsveld Zutphen

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Basis&Balans-Avonden 2024

Een gezonder, gelukkiger en vitaler mens worden. Wie wil dat eigenlijk niet? En hoe doe je dat dan? Wat kun je veranderen in jouw persoonlijke leefstijl? En hoe vind je hier zelf de juiste balans in? Door goede voeding en misschien ook aanvullende voedingssupplementen.  En door beweging en voldoende ontspanning. Maar hoe?

Dit jaar organiseert het HeelHuus maandelijks een InformatieAvond om je kennis te laten maken met de keuzes – ‘de sleutels naar vitaliteit’ – die je hierin hebt en de stappen die je daar zelf in kunt zetten.

InformatieAvond 29 februari

Basis&Balans met milde ketose

Op deze avond neemt Monique Berendsen je mee in hoe je een ‘metabole switch’* kunt maken en jezelf in vetverbranding kunt zetten. Zij zal op o.a. de volgende vragen een antwoord geven: Wat is ketose nu precies? Hoe weet je of je ‘in ketose’ bent en waar merk je dat aan? Wat levert het op en is langdurige ketose zinvol? En hoe houd je de metabole flexibiliteit vast? Ofwel hoe kan het lichaam verschillende energiebronnen blijven gebruiken?

Na de lezing is er de gelegenheid voor een eerste meting op de Tanita-lichaamsanalyse weegschaal, die o.a. het percentage lichaamsvet meet. ‘Meten is immers weten.’

*Onze voorouders waren goed uitgerust om zowel suikers (koolhydraten) als vetten als energiebronnen te gebruiken. Voedsel was niet altijd aanwezig, en je moest dus simpelweg wel in staat zijn om vetten te verbranden. Het lichaam gaat namelijk pas vet verbranden als de voorraad koolhydraten op is.

Inmiddels eten we aanzienlijk meer koolhydraten en eten we vrijwel continu. We hebben dan ook vooral een sterke glucosestofwisseling en een slechte vetstofwisseling. We zijn hierdoor minder flexibel geworden om te kunnen switchen tussen de twee energiesystemen. Dat noemen we metabole starheid of een starre stofwisseling.

Basis in balans-Milde Ketose

Meer Gezondheid met Vitaliteit

Basis&Balans met Milde Ketose
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
(inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Workshopruimte

Aanmelden via het inschrijfformulier

Vorige Basis&Balans-Avonden

Op deze avond staat er vanaf 19.30 uur een (h)eerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers klaar

De avond start om 20.00 uur met uitleg van André Visch over supplementen. Een regelmatige en voldoende inname van Omega-3 en vitamine D3/K2 kan dé basis zijn om het lichaam weer meer in balans te krijgen. En daarmee de opname van andere vitale vitamines en voedingsstoffen vergemakkelijken.

Margriet Nijholt laat je vervolgens kennismaken met de Pure Arctic Oil én de
omega-3 bloedtest* van het Noorse bedrijf Eqology. Pure Arctic Oil is een hoogwaardig ‘full spectrum’ omega-3 product, afkomstig van Arctische wilde vis, koudgeperste organische olijfolie en vitamine D3.

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen, de olie te proeven en, als je dat wil, om de bloedtest te doen.

Deze informatieavond is kosteloos en zonder enige verplichting. Heb je interesse? Meld je dan aan via bijgaand formulier.

*Eqology biedt een unieke omega-3 test die de waarden van 11 belangrijke vetzuren, omega-3 index én de omega-6/omega-3 verhouding meet.
Oftewel ‘Meten is Weten.’

Informatieavond Basis in balans Omega3

Meer Gezondheid met Vitaliteit

Basis&Balans met Omega-3 en vitamine D3/K2
Datum: 8 februari 2024
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
Locatie: Workshopruimte

Tijdens deze nieuwe avond staat water, een van onze eerste levensbehoeftes, centraal.
André Visch laat zien hoe bewustzijn invloed heeft op water én hoe water invloed heeft op je bewustzijn.

Als acupuncturist en therapeut energie & bewustzijn is de kracht van vitaal water (en vitale lucht) een grote inspiratiebron voor al zijn training- en coachmethodieken.

Naast uiteraard een (h)eerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers kun je ook vitaal water proeven en ervaren uit de Vitaal Water Bar in de sfeervolle en gezellige wachtruimte van het HeelHuus. Deze kun je tappen in 3 verschillende ‘smaken’.

TIP! Wil je alvast meer weten over de werking van (vitaal) water? Lees dan de columns ‘Wat doet straling in je lichaam’ & ‘Warm Welkom’ en het interview met EvertJan Eijerkamp.

Vitaal Water

Meer Gezondheid met Vitaliteit

Meer Gezondheid met Vitaliteit
Basis&Balans en het Belang van (Vitaal) Water
Donderdag 25 mei 2023
19.30 uur – 21.30 uur
Locatie HeelHuus Workshopruimte

In de lezing  ‘etiketten onder de loep’ neemt Monique Berendsen je mee in wat er in je voeding zit. Wat betekenen alle e-nummers eigenlijk en zijn ze wel zo gezond, omdat ze ‘goedgekeurd’ zijn. Na deze lezing zul je nooit meer hetzelfde naar voeding kijken, maar heb je wel de juiste handvatten om een bewuste keuze te maken.

Monique Berendsen

Etiketten onder de loep

Basis&Balans
Etiketten onder de loep
Datum: 26 oktober 2023
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
Locatie: Workshopruimte

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Ode aan de ongevaccineerden

Een ode aan de ongevaccineerden

  Misschien is voor velen de bovenstaande titel (een beetje) provocerend en dat is jammer. Want mensen die zich nu, na alle sociale druk, nog steeds niet hebben laten vaccineren, hebben daar misschien wel een goede reden voor. En om dan heel goed bij jezelf te blijven, daar heb je vaak echt wel ballen voor […]

Stressvolle jas - Blog

Stressvolle jas…?!

Waarschijnlijk zul je bij het woord ‘stress’ niet direct aan een jas denken. Peter ter Horst, de craniosacraal therapeut van het HeelHuus, doet dit echter wel… De Dikke van Dale Volgens de Dikke van Dale is stress een ‘kracht die, in de vorm van fysische, psychische of sociale druk uitgeoefend op een systeem, leidt tot […]

vaccinaties-tegen-covid-19

Wat gebeurt er energetisch bij vaccinaties tegen Covid 19?

Veel mensen stellen André Visch, in zijn praktijk in het HeelHuus, de vraag of ze zich nu wel of niet moeten laten inenten. Tegenwoordig is het best gevaarlijk om hierop te antwoorden. “Door de polariteit in de samenleving is een genuanceerd antwoord bijna niet mogelijk. Je wordt meteen in een kamp ingedeeld.” Zo begint hij […]

Volg ons op Instagram