In het nieuws HeelHuus Gezondheidscentrum Warnsveld Zutphen

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Basis&Balans-Avonden 2024

Een gezonder, gelukkiger en vitaler mens worden. Wie wil dat eigenlijk niet? En hoe doe je dat dan? Wat kun je veranderen in jouw persoonlijke leefstijl? En hoe vind je hier zelf de juiste balans in? Door goede voeding en misschien ook aanvullende voedingssupplementen.  En door beweging en voldoende ontspanning. Maar hoe?

Dit jaar organiseert het HeelHuus maandelijks een InformatieAvond om je kennis te laten maken met de keuzes – ‘de sleutels naar vitaliteit’ – die je hierin hebt en de stappen die je daar zelf in kunt zetten.

InformatieAvond 13 juni

Basis&Balans met Essentiële Oliën

Kun je op natuurlijke wijze gezond worden en blijven? Tijdens deze avond zal Marije Berkelaar uitleggen hoe essentiële oliën – krachtige extracten uit de natuur van verschillende planten, bomen en kruiden – je fysieke, emotionele en mentale welzijn kunnen verbeteren. Deze aromatische wonderen worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde en aromatherapie, en hebben de kracht om je algehele levenskwaliteit te transformeren en te bevorderen.

Over Marije Berkelaar

Mijn naam is Marije Berkelaar en als ‘holistisch levensdokter’ ben ik gericht op holistisch welzijn door middel van een natuurlijke en gezondheidsbewuste levensstijl. Ik ben zowel opgeleid tot huisarts als afgestudeerd in de neuropsychologie. Tijdens mijn opleidingen gaf ik groepslessen in sportscholen. Daardoor heb ik een brede gezondheidskennis, van bewustzijn tot medicijnen en genezingen.
Toen ik aan het werk ging als huisarts, merkte ik dat ik geen medicatie meer wilde uitschrijven zonder de oorzaak te weten, wat ik online deelde. Daardoor werd ik bekend als de eerste farmaceutisch-vrije huisarts van Nederland, wat niet overal in goede aarde viel. Het vormde uiteindelijk voor mij de aanleiding om mijn thuisbasis- en land te verlaten. Ik maakte een grote omwenteling in mijn leven mee, ontwikkelde mezelf tot een healer der healers en ontdekte daarbij de essentiële oliën van dōTERRA.

Mijn levensmotto:

"You can heal your life, the natural way."

Basis in balans-Essentiele Oliën

Meer Gezondheid met Vitaliteit

Basis&Balans met Essentiële Oliën
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
(inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Workshopruimte
Kosten: € 10,- (incl. een leuke goodiebag)

Aanmelden

Vorige Basis&Balans-Avonden

Tijdens deze avond staan voor de derde keer op een rij de darmen centraal en welke invloed deze hebben op jouw energie, je gezondheid en dus je welzijn en geluk. Patrick Willems die deze avond verzorgt, legt uit hoe alle gezondheid begint en eindigt in de darmen. Heb je bijvoorbeeld last van chronische vermoeidheid, vage klachten of juist zichtbare klachten waar je al jaren mee rondloopt? Dan kan naast voedende voeding ook periodiek vasten, dus ‘detoxen’ zorgen voor meer vitaliteit.

Basis&Balans met Detox

Over Patrick Willems

Als eigenaar van Innerwave heb ik in de afgelopen jaren velen geholpen met een nieuwe ‘wave of life’.
Jaren geleden, toen nog ik nog werkzaam was als assistent verkeersleider op een luchthaven, besefte ik dat ik me continu moe voelde. Ik bleek een tekort aan vitamine D te hebben en kwam via een acupuncturist, die de oorzaak achterhaalde – een ‘verslakking’ van mijn darmen – op het spoor van darmreinigingskuren. Na best wat twijfel, ben ik het toch maar gaan proberen om me weer helemaal ‘alive’ te voelen. Na enkele dagen spoelen zag ik het resultaat van jarenlange westerse eet- en leefgewoonten, antibiotica en gifstoffen. Nog een aantal dagen later en heel wat kruiden en vitaminen rijker was ik niet alleen 6,5 kilo afgevallen, maar was ook het opgeblazen gevoel in mijn buik weg. Bovenal voelde ik me superfit en vitaal. En dat in 10 dagen in totaal. Ik was dan ook dolenthousiast en wilde dit principe van Dr. May met iedereen gaan delen, wat ik met Innerwave ben gaan doen.
Daarbij hecht ik grote waarde aan een gezonde ‘state of mind’. Want ik ben ervan overtuigd dat een optimistisch mens een gezonder en ook gelukkiger mens is.

Meer Gezondheid met Vitaliteit

Basis&Balans met Detox
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
(inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Workshopruimte
Verder: Kosteloos & vrijblijvend

Op deze avond vertelt Karin Marquering hoe jij je darmgezondheid kunt verbeteren. Waarmee je belangrijk ‘gereedschap’ in handen hebt om je algehele gezondheid te verbeteren. Want wat kun je zelf doen, welke voedingsmiddelen zijn belangrijk en waar moet je specifiek op letten? Uiteraard kun jij haar dan ook de vragen stellen die je daar misschien zelf over hebt.

Als mens zijn we mens omdat we met elkaar verbonden zijn. Om als mens gelukkig en gezond te zijn moeten we ons daarnaast ook verbinden met al het leven om ons heen, groot en klein, zichtbaar en onzichtbaar. Daarvoor is het bijzondere ‘micro-leven’ in ons heel belangrijk. Al dit microleven bepaalt hoe jij je voelt, denkt en hoe gezond je bent. Het zijn juist deze ‘kleine dingen’ die er toe doen!

 

Basis in balans-Darmgezondheid

Over Karin Marquering

Mijn naam is Karin Marquering en ik kijk er naar uit om de Basis&Balans-avond van 21 maart in het Heelhuus te verzorgen. Dertig jaar geleden ben ik afgestudeerd in Wageningen als Levensmiddelentechnoloog. De eerste tien jaar heb in de levensmiddelenindustrie gewerkt als procesingenieur en ontwikkelaar van voedingsproducten. Daarna maakte ik een switch naar haptotherapeut en darmgezondheidsspecialist. Ik heb een programma geschreven – gebaseerd op oude traditionele diëten, lichaamsbewustzijn en de nieuwste wetenschap – om mensen te helpen hun darmen te genezen en de manier waarop ze zich voelen te verbeteren. Het heet de WEI-methode. Tijdens dit proces kwam ik erachter dat bottenbouillon een belangrijk vergeten product is om je darmengezondheid te verbeteren. Naast mijn praktijk in Apeldoorn (Praktijk Wei) ben ik sinds 2022 samen met mijn zus Saskia de Wholybones bottenbouillon gaan brouwen. Zo is voor mij de cirkel helemaal rond. Mijn motto:

“Helen kan alleen ontstaan wanneer je hele voeding tot je neemt en de heelheid in jezelf en het leven om je heen kan voelen”

Meer Gezondheid met Vitaliteit

Basis&Balans met Darmgezondheid
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
(inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Workshopruimte
Verder: Kosteloos & vrijblijvend

Op deze avond neemt Monique Berendsen je mee in hoe je een ‘metabole switch’* kunt maken en jezelf in vetverbranding kunt zetten. Zij zal op o.a. de volgende vragen een antwoord geven: Wat is ketose nu precies? Hoe weet je of je ‘in ketose’ bent en waar merk je dat aan? Wat levert het op en is langdurige ketose zinvol? En hoe houd je de metabole flexibiliteit vast? Ofwel hoe kan het lichaam verschillende energiebronnen blijven gebruiken?

Na de lezing is er de gelegenheid voor een eerste meting op de Tanita-lichaamsanalyse weegschaal, die o.a. het percentage lichaamsvet meet. ‘Meten is immers weten.’

*Onze voorouders waren goed uitgerust om zowel suikers (koolhydraten) als vetten als energiebronnen te gebruiken. Voedsel was niet altijd aanwezig, en je moest dus simpelweg wel in staat zijn om vetten te verbranden. Het lichaam gaat namelijk pas vet verbranden als de voorraad koolhydraten op is.

Inmiddels eten we aanzienlijk meer koolhydraten en eten we vrijwel continu. We hebben dan ook vooral een sterke glucosestofwisseling en een slechte vetstofwisseling. We zijn hierdoor minder flexibel geworden om te kunnen switchen tussen de twee energiesystemen. Dat noemen we metabole starheid of een starre stofwisseling.

Basis in balans-Milde Ketose

Meer Gezondheid met Vitaliteit

Basis&Balans met Milde Ketose
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
(inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Workshopruimte

Op deze avond staat er vanaf 19.30 uur een (h)eerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers klaar

De avond start om 20.00 uur met uitleg van André Visch over supplementen. Een regelmatige en voldoende inname van Omega-3 en vitamine D3/K2 kan dé basis zijn om het lichaam weer meer in balans te krijgen. En daarmee de opname van andere vitale vitamines en voedingsstoffen vergemakkelijken.

Margriet Nijholt laat je vervolgens kennismaken met de Pure Arctic Oil én de
omega-3 bloedtest* van het Noorse bedrijf Eqology. Pure Arctic Oil is een hoogwaardig ‘full spectrum’ omega-3 product, afkomstig van Arctische wilde vis, koudgeperste organische olijfolie en vitamine D3.

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen, de olie te proeven en, als je dat wil, om de bloedtest te doen.

Deze informatieavond is kosteloos en zonder enige verplichting. Heb je interesse? Meld je dan aan via bijgaand formulier.

*Eqology biedt een unieke omega-3 test die de waarden van 11 belangrijke vetzuren, omega-3 index én de omega-6/omega-3 verhouding meet.
Oftewel ‘Meten is Weten.’

Informatieavond Basis in balans Omega3

Meer Gezondheid met Vitaliteit

Basis&Balans met Omega-3 en vitamine D3/K2
Datum: 8 februari 2024
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
Locatie: Workshopruimte

Tijdens deze nieuwe avond staat water, een van onze eerste levensbehoeftes, centraal.
André Visch laat zien hoe bewustzijn invloed heeft op water én hoe water invloed heeft op je bewustzijn.

Als acupuncturist en therapeut energie & bewustzijn is de kracht van vitaal water (en vitale lucht) een grote inspiratiebron voor al zijn training- en coachmethodieken.

Naast uiteraard een (h)eerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers kun je ook vitaal water proeven en ervaren uit de Vitaal Water Bar in de sfeervolle en gezellige wachtruimte van het HeelHuus. Deze kun je tappen in 3 verschillende ‘smaken’.

TIP! Wil je alvast meer weten over de werking van (vitaal) water? Lees dan de columns ‘Wat doet straling in je lichaam’ & ‘Warm Welkom’ en het interview met EvertJan Eijerkamp.

Vitaal Water

Meer Gezondheid met Vitaliteit

Meer Gezondheid met Vitaliteit
Basis&Balans en het Belang van (Vitaal) Water
Donderdag 25 mei 2023
19.30 uur – 21.30 uur
Locatie HeelHuus Workshopruimte

In de lezing  ‘etiketten onder de loep’ neemt Monique Berendsen je mee in wat er in je voeding zit. Wat betekenen alle e-nummers eigenlijk en zijn ze wel zo gezond, omdat ze ‘goedgekeurd’ zijn. Na deze lezing zul je nooit meer hetzelfde naar voeding kijken, maar heb je wel de juiste handvatten om een bewuste keuze te maken.

Monique Berendsen

Etiketten onder de loep

Basis&Balans
Etiketten onder de loep
Datum: 26 oktober 2023
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
Locatie: Workshopruimte

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Ode aan de ongevaccineerden

Een ode aan de ongevaccineerden

  Misschien is voor velen de bovenstaande titel (een beetje) provocerend en dat is jammer. Want mensen die zich nu, na alle sociale druk, nog steeds niet hebben laten vaccineren, hebben daar misschien wel een goede reden voor. En om dan heel goed bij jezelf te blijven, daar heb je vaak echt wel ballen voor […]

Stressvolle jas - Blog

Stressvolle jas…?!

Waarschijnlijk zul je bij het woord ‘stress’ niet direct aan een jas denken. Peter ter Horst, de craniosacraal therapeut van het HeelHuus, doet dit echter wel… De Dikke van Dale Volgens de Dikke van Dale is stress een ‘kracht die, in de vorm van fysische, psychische of sociale druk uitgeoefend op een systeem, leidt tot […]

vaccinaties-tegen-covid-19

Wat gebeurt er energetisch bij vaccinaties tegen Covid 19?

Veel mensen stellen André Visch, in zijn praktijk in het HeelHuus, de vraag of ze zich nu wel of niet moeten laten inenten. Tegenwoordig is het best gevaarlijk om hierop te antwoorden. “Door de polariteit in de samenleving is een genuanceerd antwoord bijna niet mogelijk. Je wordt meteen in een kamp ingedeeld.” Zo begint hij […]

Volg ons op Instagram