Fysiotherapie wervelkolom

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Praktische informatie

  • Naast een verwijzing van de (huis)arts, kunt u ook rechtstreeks een afspraak bij het HeelHuus maken.
  • Bij de eerste afspraak voor fysiotherapie dient de eventuele verwijzing, een legitimatiebewijs en de zorgpas of iets waar het polisnummer van de zorgverzekering op staat, meegenomen te worden.
  • In geval van ziekte of andere gegronde redenen dient de afspraak minimaal 24 uur van tevoren afgebeld te worden. Anders zijn we helaas genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.
Vergoeding Fysiotherapie en Manuele therapie

De hoogte van de vergoeding voor fysiotherapie, hangt grotendeels af van de manier waarop u bent verzekerd. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie niet of beperkt vergoed. Bij een aanvullende verzekering met een gedeeltelijk of gehele dekking voor fysiotherapie zal de zorgverzekeraar deze, afhankelijk van de door u gekozen zorgpakket, tot (gedeeltelijke) vergoeding overgaan. Kijk daarom uw polis goed na en vraag bij twijfel uw zorgverzekeraar of fysiotherapeut om advies.

Het HeelHuus heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars. Dit betekent dat de behandelingen rechtstreeks aan ons worden vergoed. U krijgt van ons dan geen rekening. Indien u niet of onvoldoende verzekerd bent, dient u de behandeling zelf te betalen.

Vergoeding Fysiotherapie vanuit de basisverzekering
Bij  een aandoening die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ staat, dienen de eerste 20 behandelingen zelf betaald te worden mits deze vanuit een eventuele aanvullende verzekering voldaan wordt. De behandelingen die daarna nodig zijn, worden vanuit de basisverzekering vergoed. Let op, jaarlijks dient echter wel eerst het eigen risico verbruikt te zijn.

Bij jongeren tot en met 17 jaar worden per indicatie de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Mocht daarna voor dezelfde indicatie nog behandelingen nodig zijn, dan worden deze tot een maximum van 9 vergoed.

Vergoedingen 2020
Ook in 2020 goed verzekerd zijn voor fysiotherapie? Voor het overzicht vergoedingen en premies fysiotherapie per zorgverzekeraar in 2020 klik hier of kijk op www.defysiotherapeut.com.

 

Tarieven 2020
Fysiotherapie
Reguliere zitting fysiotherapie36,00
Reguliere zitting fysiotherapie aan huis51,50
Inclusief toeslag uitbehandeling47,50
Lange zitting complexe zorgvraag49,00
Screening, intake en onderzoek51,50
Intake en onderzoek na verwijzing51,50
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis64,50
Intake en onderzoek na verwijzing bij uitbehandeling60,00
Niet nagekomen afspraak27,00
Manuele therapie
Reguliere zitting manuele therapie49,50
Inclusief toeslag uitbehandeling61,25
Screening, intake en onderzoek61,25
Intake en onderzoek na verwijzing59,25
Echografisch onderzoek50,00
EPTE consult50,00
flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Nieko Franck

EPTE® – Pezen met problemen

Fysiotherapie kent niet alleen veel soorten behandelingen, ook de duur kan verschillen. Elk behandelplan wordt afgestemd op de klacht en de oorzaak. Voor veel peesproblemen betekende dit vaak dat er intensief behandeld moest worden – en werd het soms helaas zelfs ‘pezen met problemen’ – totdat EPTE ontstond. EPTE is een innovatieve behandelmethode die gebruikmaakt […]

Column

Column – Van bouwval tot heel huus?!

Het is deze maand exact 30 jaar geleden dat Bert van der Weide – fysiotherapeut bij het HeelHuus – zijn opleiding tot fysiotherapeut in Enschede heeft afgerond. Op een school waar destijds het praktisch werken ‘met’ en vooral ook ‘aan’ de patiënt zeer belangrijk was:  het leren kijken, luisteren en voelen; naast de basis leggen […]

content-page3

Ongelooflijke vooruitgang na verlamming

Na een hersenbloeding in 2006, met verlamming van de linkerkant van zijn lichaam tot gevolg, volgde voor Gerrit Thomassen (61) uit Oeken een lange periode van revalidatie. Hij ging aangepast bewegen en sporten, totdat hij in 2013 in contact kwam met fysiotherapeut Bert van der Weide van het HeelHuus. In een gesprek in november 2013 […]

Volg ons op Instagram