Manuele therapie

De manueel therapeut is eigenlijk een gespecialiseerd fysiotherapeut. Het is iemand die stoornissen in gewrichten – en in het bijzonder die van de wervelkolom en alles wat daarmee samenhangt  – verhelpt. Het centrale uitgangspunt voor de manueel therapeut is dan ook het totale functioneren van het lichaam. Zo kan bijvoorbeeld een knie pijn zijn gaan doen, omdat een enkel niet goed beweegt of kan er een reflexmatige doorbloedingsstoornis zijn ontstaan vanuit een stoornis in de rug. Daarnaast is de begeleiding van deze therapeut er op gericht om met specifieke oefentherapie de betreffende klachten en stoornissen in de toekomst juist ook te voorkomen.

De manueel therapeuten van het HeelHuus Gezondheidscentrum hebben ieder een eigen specialisme:
Daniëlle Menting - schouder, nek- en hoofdpijnklachten en rugproblemen
- Rick Bosch

Wat is manuele therapie?
Wat is nu precies manuele therapie? In de korte animatiefilm hieronder geeft de Nederlandse Vereniging van Manuele Therapie (NVMT) voorlichting over wat manuele therapie is en wat het voor u kan betekenen. 

2015-06 NVMT Animatiefilm Manuele Therapie from NVMT de Fysiotherapeut on Vimeo.

Voor meer informatie over manueel therapie (en fysiotherapie) in het algemeen kunt u kijken op www.defysiotherapeut.comof door contact op te nemen door middel van de knop hieronder.

Contact opnemen

 

  • front images
  • Wij zijn goed te bereiken vanuit:
    Zutphen, Warnsveld, Doetinchem, Arnhem, Apeldoorn, Gorssel, Vorden, Lochem, Doesburg, Dieren, Brummen en Deventer.