Chinese Kruidengeneeskunde HeelHuus Gezondheidscentrum Warnsveld Zutphen.jpg

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Osteopathie

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat houdt zich bezig met haperingen in beweeglijkheid, je gewrichten, beenderen en spieren, maar kijkt daarbij ook naar weefselspanning en je andere organen. Alles staat namelijk met elkaar in verbinding. Door deze analyse van het hele lichaam kan de behandelplek een andere zijn dan de plek van je klacht. Bij de behandeling gebruikt de osteopaat alleen zijn handen. Het zijn mobiliserende handgrepen die afhankelijk van de klacht chiropractische, fasciale en/of cranio-sacrale technieken kunnen zijn.

Bij welke klachten?

Het is een veilige behandelmethode voor jong en oud en geschikt voor heel veel klachten, zowel acuut als chronisch, waaronder reumatische klachten, artrose, chronische rug- en/of nekpijn, uitstralende pijn in arm/been, migraine en hoofdpijn, whiplash, buikklachten, buikpijn, maag- en darmklachten, menstruatieklachten, luchtwegproblemen, astma, astmatische bronchitis, slaapstoornissen, incontinentie, voorhoofdsholte-, bijholte- en middenoorontstekingen, chronische vermoeidheidsverschijnselen, ADHD, depressies (ook postnatale) en begeleiding van ziektes (MS, Parkinson).

Contactgegevens

De Gaikhorst 2 - 7231 NB Warnsveld

Marcel Jansen: Osteopaat

Marcel Jansen-Osteopaat“Naast mijn eigen praktijk voor osteopathie in Duiven versterk ik sinds januari 2022 elke dinsdag het HeelHuus-team. Na mijn opleiding fysiotherapie aan de Haagse Hogeschool in Den Haag heb ik de 5-jarige opleiding osteopathie aan het College Sutherland Osteopathie in Antwerpen gevolgd en ben ik sinds 2001 werkzaam als osteopaat.

Na 3 jaar in Zwitserland en 7 jaar in Duitsland, Krefeld gewerkt te hebben, ben ik sinds 2006 terug in Nederland, van 2006 tot 2021 als osteopaat bij de Leeuwis Fysiogroep in Apeldoorn en sinds 2007 met mijn eigen praktijk. Ik vind het een geweldig beroep, waarvoor ik eveneens de vervolgopleiding Biodynamische Osteopathie en Osteopathie in de Sport (2 jaar) afgerond. Nog elke dag sta ik versteld van de enorme potentie van osteopathie om zelfs bij nogal chronische problemen verbeteringen te bereiken. Daar ligt mijn uitdaging.”

De verrassende blik van Marcel Jansen – Anders kijken met en door de osteopaat

Door anders, in dit geval met de ogen van een osteopaat, naar een klacht te kijken, kun je er opeens de oplossing voor vinden. Zo kwam jaren geleden, toen Marcel nog in Duitsland werkte, een jongedame van 20 die last had van migraineaanvallen samen met haar moeder naar de eerste afspraak.

“Deze moeder vertelde iets opvallends, namelijk dat haar dochter als baby de kruipfase had overgeslagen. Deze fase is juist heel belangrijk voor de ontwikkeling van goede reflexen en een gezonde spierspanning van het lichaam. Als je deze overslaat, dan kan dit gevolgen hebben, zelfs op de lange termijn.

Door toen kruipoefeningen mee te geven en daarnaast een craniosacrale behandeling toe te passen, werd de spierspanning in haar lijf anders en bleven de migraineaanvallen zelfs helemaal weg. En dit is al jaren zo, wat haar moeder elk jaar op een kerstkaartje bevestigt.”

Bovendien hoef je natuurlijk niet te wachten totdat er problemen ontstaan. Een osteopaat – en Marcel in het bijzonder – behandelt ook veel baby’s. Na een zware bevalling kunnen schedelbotstukken beperkt beweeglijk zijn, waarvoor osteopathie veilig en dankbaar ingezet kan worden.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Heelhuus-blog-Omega-3

Omega 3 tegen laaggradige ontstekingen

Bij HeelHuus Gezondheidscentrum is alles gericht op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Elke dag wordt er voor iedereen gezocht naar ieders eigen optimale gezondheid. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam staat daarbij voorop. Waarbij iemand de zorg in eigen hand neemt in plaats van dit uit handen te geven. En zonder op deze manier […]

Blije Baby’s tot BabyBoomers

Van blije baby’s tot BabyBoomers

Osteopathie omvat veel en is bovendien geschikt voor velen. Voor iedereen eigenlijk, jong en oud. En het mooie is dat ook bijna iedereen het kent of er weleens van gehoord heeft. Een osteopaat houdt zich, heel simpel, bezig met je lichamelijke klacht en de oorzaak daarvan. Dus met haperingen in beweeglijkheid, je gewrichten, beenderen en […]

Een leven lang levendigheid

Een leven lang levendigheid

De jeugd is de toekomst, op allerlei gebied. En de ontwikkeling daarvan begint al in de wieg of eigenlijk eerder. Zodra een mens ontstaat, is deze een en al beweeglijkheid. En vanaf de peutertijd is het een kwestie van vallen en opstaan, een heel leven lang. Het is bijna vanzelfsprekend dat het lichaam goed en […]

Volg ons op Instagram