In het nieuws HeelHuus Gezondheidscentrum Warnsveld Zutphen

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

In het nieuws

HeelHuus Basis&Balans-Avonden 2023

Voor een Goede en Gezonde Leefstijl

Een gezonder, gelukkiger en vitaler mens worden. Wie wil dat eigenlijk niet? En hoe doe je dat dan? Wat kun je veranderen in jouw persoonlijke leefstijl? En hoe vind je hier zelf de juiste balans in? Door goede voeding en misschien ook aanvullende voedingssupplementen.  En door beweging en voldoende ontspanning. Maar hoe?

Dit jaar organiseert het HeelHuus maandelijks een InformatieAvond om je kennis te laten maken met de keuzes – ‘de sleutels naar vitaliteit’ – die je hierin hebt en de stappen die je daar zelf in kunt zetten.

InformatieAvond 15 november

Basis&Balans met Omega-3 en Vitamine D3/K2

Op deze avond staat er vanaf 19.30 uur een (h)eerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers klaar

De avond start om 20.00 uur met uitleg van André Visch over supplementen. Een regelmatige en voldoende inname van Omega-3 en vitamine D3/K2 kan dé basis zijn om het lichaam weer meer in balans te krijgen. En daarmee de opname van andere vitale vitamines en voedingsstoffen vergemakkelijken.

Margriet Nijholt laat je vervolgens kennismaken met de Pure Arctic Oil én de
omega-3 bloedtest* van het Noorse bedrijf Eqology. Pure Arctic Oil is een hoogwaardig ‘full spectrum’ omega-3 product, afkomstig van Arctische wilde vis, koudgeperste organische olijfolie en vitamine D3.

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen, de olie te proeven en, als je dat wil, om de bloedtest te doen.

Deze informatieavond is kosteloos en zonder enige verplichting. Heb je interesse? Meld je dan aan via bijgaand formulier.

*Eqology biedt een unieke omega-3 test die de waarden van 11 belangrijke vetzuren, omega-3 index én de omega-6/omega-3 verhouding meet.
Oftewel ‘Meten is Weten.’

Informatieavond Basis in balans Omega3

Meer Gezondheid met Vitaliteit

Basis&Balans met Omega-3 en vitamine D3/K2
Datum: 15 november 2023
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
Locatie: Workshopruimte

Aanmelden via het inschrijfformulier

InformatieAvond 26 oktober

Basis & Balans - Etiketten onder de loep

In de lezing  ‘etiketten onder de loep’ neemt Monique Berendsen je mee in wat er in je voeding zit. Wat betekenen alle e-nummers eigenlijk en zijn ze wel zo gezond, omdat ze ‘goedgekeurd’ zijn. Na deze lezing zul je nooit meer hetzelfde naar voeding kijken, maar heb je wel de juiste handvatten om een bewuste keuze te maken.

Monique Berendsen

Etiketten onder de loep

Basis&Balans
Etiketten onder de loep
Datum: 26 oktober 2023
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
Locatie: Workshopruimte

Aanmelden via het inschrijfformulier

InformatieAvond 25 mei

Basis&Balans en het Belang van (Vitaal) Water

Tijdens deze nieuwe avond staat water, een van onze eerste levensbehoeftes, centraal.
André Visch laat zien hoe bewustzijn invloed heeft op water én hoe water invloed heeft op je bewustzijn.

Als acupuncturist en therapeut energie & bewustzijn is de kracht van vitaal water (en vitale lucht) een grote inspiratiebron voor al zijn training- en coachmethodieken.

Naast uiteraard een (h)eerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers kun je ook vitaal water proeven en ervaren uit de Vitaal Water Bar in de sfeervolle en gezellige wachtruimte van het HeelHuus. Deze kun je tappen in 3 verschillende ‘smaken’.

TIP! Wil je alvast meer weten over de werking van (vitaal) water? Lees dan de columns ‘Wat doet straling in je lichaam’ & ‘Warm Welkom’ en het interview met EvertJan Eijerkamp.

Vitaliser

Meer Gezondheid met Vitaliteit

Meer Gezondheid met Vitaliteit
Basis&Balans en het Belang van (Vitaal) Water
Donderdag 25 mei 2023
19.30 uur – 21.30 uur
Locatie HeelHuus Workshopruimte

Aanmelden via het inschrijfformulier

… en ook al zie je het soms niet meteen,
met een beetje zonlicht komen alle kleuren van de regenboog erdoorheen.

Een regenboog is het symbool van hoop, vrede en troost. Het is een lichtpuntje in donkere tijden en een teken van een nieuw begin. Daarom kun je het ook zien als de brug tussen hemel & aarde, een verbinding tussen het aardse en het goddelijke en als teken van engelen in donkere tijden van verdriet en wanhoop.

Iedereen heeft wel eens een regenboog nodig, al is deze lastig aan jezelf geven. Daarom geeft het HeelHuus elke bezoeker tot en met 24 december graag de regenboog-kerstkristal. Deze zorgt voor licht, brengt vreugde, verandert de Chi (energie) in een ruimte en heeft een helende werking. En ook om dit alles vast te kunnen houden en mee te nemen naar 2023.

Fijne feestdagen!

De HeelHuus-KerstKristal schittert & straalt

6 mei

Het HeelHuus Gezondheidscentrum is sinds maandag 4 mei weer geopend voor de volgende individuele behandelingen: fysiotherapie, manuele therapie, podotherapie, ergotherapie, psychologie en logopedie. Vanaf maandag 11 mei mogen ook de behandelingen acupunctuur, Chinese kruidengeneeskunde, craniosacraal therapie, energie & bewustzijn weer plaatsvinden.

Op basis van de adviezen en informatie van VWS en de richtlijnen van het RIVM hebben de beroepsorganisaties KNGF, SKF en PPN  een triage stappenplan gemaakt. In dit plan staat beschreven onder welke voorwaarden de zorg plaats kan plaatsvinden. Daarnaast blijven de therapeuten daar waar mogelijk, gebruik maken van E-Health, Zorg op Afstand & Physitrack.  Het HeelHuus zal dus op een veilige en verantwoorde manier opschalen, met gepaste voorzorgsmaatregelen om besmettingsrisico's te beperken.

Alle groepslessen, lezingen en workshops komen vooralsnog tot nader order te vervallen.

3 mei

Het HeelHuus Gezondheidscentrum is vanaf maandag 4 mei weer geopend voor de volgende individuele behandelingen: fysiotherapie, manuele therapie, podotherapie, ergotherapie, psychologie en logopedie.

Op basis van de adviezen en informatie van VWS en de richtlijnen van het RIVM hebben de beroepsorganisaties KNGF, SKF en PPN  een triage stappenplan gemaakt. In dit plan staat beschreven onder welke voorwaarden de zorg plaats kan plaatsvinden. Daarnaast blijven de therapeuten daar waar mogelijk, gebruik maken van E-Health, Zorg op Afstand & Physitrack.  Het HeelHuus zal dus op een veilige en verantwoorde manier opschalen, met gepaste voorzorgsmaatregelen om besmettingsrisico's te beperken.

De behandelingen acupunctuur, Chinese kruidengeneeskunde, craniosacraal therapie, energie & bewustzijn en massage én alle groepslessen, lezingen en workshops komen vooralsnog tot nader order te vervallen.

10 april

In vervolg op de persconferentie van 31 maart jl. en op advies van de beroepsorganisaties KNGF en NVA zullen er tot in ieder geval 28 april helaas ook geen individuele behandelingen meer plaatsvinden in het HeelHuus Gezondheidscentrum. Uiteraard blijven we via de mail info@heelhuus.nl en telefonisch op 0575-746046 op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur bereikbaar.

E-Health: Zorg op Afstand & Physitrack

Corona betekent voor velen van ons opeens geen fysiotherapeutische behandelingen meer krijgen, grotendeels thuis zitten/werken en/of niet meer naar de sportschool kunnen, terwijl er wel klachten zijn of ontstaan. Juist daarvoor heeft het HeelHuus een goede oplossing gevonden, namelijk E-Health, Zorg op Afstand en Physitrack.

Lees verder

24 maart

In vervolg op de persconferentie van 23 maart jl. en op advies van de beroepsorganisaties KNGF en NVA zullen er tot in ieder geval 6 april helaas ook geen individuele behandelingen meer plaatsvinden in het HeelHuus Gezondheidscentrum.Uiteraard blijven we via de mail info@heelhuus.nl en telefonisch op 0575-746046 op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur bereikbaar.

Tot 6 april bieden we de mogelijkheid om een afspraak via 'beeld bellen' in te plannen bij de behandelend fysiotherapeut. Je kunt hiervoor contact opnemen door te bellen naar 0575-746046 of een mail te sturen naar info@heelhuus.nl. De afspraak wordt vervolgens bevestigd via de Afspraken app. Tijdens de afspraak wordt onder ander de voortgang besproken, geadviseerd & gecoacht en worden er eventueel online oefeningen gegeven. De afspraak wordt als een zitting fysiotherapie in rekening gebracht. Dit betekent dat de zorgverzekeraar deze bij een aanvullende verzekering met een gedeeltelijk of gehele dekking voor fysiotherapie, afhankelijk van het gekozen zorgpakket, tot (gedeeltelijke) vergoeding overgaat.

Daarnaast kun je bij lichamelijke klachten of een blessure een online fysio-check doen op www.hierhebikpijn.nl. Met de antwoorden op de vragen en de uitgevoerde tests in deze check worden de klachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie en volgt een indicatie van de aandoening(en) waar je mogelijk mee te maken hebt. Aangezien het HeelHuus bij deze website is aangesloten, is het mogelijk om rechtstreeks telefonisch of via beeldbellen een afspraak te maken bij één van de HeelHuus fysiotherapeuten.

Mocht je een vraag hebben aan de behandelend therapeut, dan kun je natuurlijk ook een berichtje sturen naar info@heelhuus.nl. Wij zorgen er dan voor dat deze bij de betreffende therapeut terecht komt.

16 maart

Het HeelHuus Gezondheidscentrum blijft vooralsnog geopend voor de volgende individuele behandelingen: fysiotherapie, manuele therapie, craniosacraal therapie, acupunctuur en consulten energie & bewustzijn.

Alle groepslessen, lezingen en workshops komen in ieder geval tot 6 april te vervallen. Tevens verzorgen Anoushka Ebbinge-van Rappard en Caroline Lauret van Praktijk de Cirkel Rond tot 6 april geen massages en workshops.

Voor nu blijven we de richtlijnen volgen van het RIVM, lokale overheid en de GGD. Als er nieuws is, informeren we je via de website en Facebook/Instagram.

Op donderdag 12 december wordt het HeelHuus weer omgetoverd tot een sfeervol kerstplein*. Tussen 19.00 en 21.30 uur word je er warm welkom geheten door de behandelaars en trainers, die je als gastvrouwen en gastheren zullen ontvangen. Om je wegwijs te maken op de markt waar je uiteraard kerstinkopen kunt doen. En om je te trakteren op een hapje en een drankje en samen het 5-jarig jubileum te vieren. Kortom, het wordt een ‘kerstmarkt met een kroontje’, waar ook het koninklijk onderscheiden Buddy to Buddy** aan bij zal dragen met de verkoop van kaarten en het verzorgen van de muziek.

Lees verder

Op zaterdag 28 september van 10.00 tot 16.00 uur staat de deur van het HeelHuus Gezondheidscentrum wijd open. Tijdens dit ‘Open Huus’ kun je vrijblijvend kennis maken met alle keuzes die je hebt om vitaler te worden, ongedwongen enthousiaste mensen te ontmoeten en inspirerende ideeën op te doen.

Lees verder

Acupunctuur Nijmegen

Naast het HeelHuus in Warnsveld nu ook één in Nijmegen: HeelHuus Acupunctuur Nijmegen! Sinds begin juli is onze collega Ricky Bochem gestart in 2 prachtige behandelruimtes in Gezondheidscentrum Daniëlsplein in Nijmegen. Natuurlijk blijft hij ook, op maandag en woensdag, werkzaam in Warnsveld.
Samen met Geert de Jong en Aili Deiwiks vormt Ricky hét acupunctuur team op deze nieuwe locatie. Wil je meer weten over Geert en Aili of over de nieuwe vestiging? Neem dan een kijkje op www.heelhuus-nijmegen.nl, die sinds kort live is!
flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Stressvolle jas - Blog

Stressvolle jas…?!

Waarschijnlijk zul je bij het woord ‘stress’ niet direct aan een jas denken. Peter ter Horst, de craniosacraal therapeut van het HeelHuus, doet dit echter wel… De Dikke van Dale Volgens de Dikke van Dale is stress een ‘kracht die, in de vorm van fysische, psychische of sociale druk uitgeoefend op een systeem, leidt tot […]

vaccinaties-tegen-covid-19

Wat gebeurt er energetisch bij vaccinaties tegen Covid 19?

Veel mensen stellen André Visch, in zijn praktijk in het HeelHuus, de vraag of ze zich nu wel of niet moeten laten inenten. Tegenwoordig is het best gevaarlijk om hierop te antwoorden. “Door de polariteit in de samenleving is een genuanceerd antwoord bijna niet mogelijk. Je wordt meteen in een kamp ingedeeld.” Zo begint hij […]

column-mondkapjes-loep-heelhuus

Mondkapjes onder de loep

In het HeelHuus staat het elke dag voorop om de beste persoonlijke en op maat gemaakte zorg te bieden. De basis daarvoor zijn zowel de westerse als oosterse wetenschappelijke inzichten. Volgens André Visch van het HeelHuus ontbreekt juist deze wetenschappelijke grondslag grotendeels bij het dringende advies vanuit de overheid voor het dragen van niet-medische mondkapjes […]

Volg ons op Instagram