Yoga in het HeelHuus HeelHuus Gezondheidscentrum Warnsveld Zutphen

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Yoga in het HeelHuus

Heb je last van onrust, slaap je slecht of heb je de wens om soepeler te worden? Of wil je gewoon kennismaken met yoga of dit juist weer oppakken? In het HeelHuus kun je yogalessen volgen bij de ervaren en bevlogen yogadocenten Karin Kroontje of Liesbeth Drijber.

Yoga
Het woord yoga betekent letterlijk ‘juk’, een juk dat twee emmers water in balans houdt. Een andere betekenis is ‘verbinding’, de verbinding tussen lichaam en geest. Het doen van yoga heeft een positief effect op je lichaam, ademhaling en denken en leert je te ontspannen. Het kan helpen om balans te vinden in een mogelijk hectisch dagelijks leven. Om yoga te kunnen beoefenen hoef je geen slangenmens te zijn of complexe houdingen aan te kunnen nemen. Iedereen kan het leren: jong, oud, stijf of lenig, met of zonder ervaring.

Karin Kroontje en Liesbeth Drijber verzorgen de yogalessen in de sfeervolle workshopruimte van het HeelHuus. Beiden zijn ruim ervaren en bieden elk hun eigen specifieke kennis. Door het doen van een proefles kun je ervaren wie en wat het beste bij je past.

Karin Kroontje

Karin Kroontje beoefent al meer dan 12 jaar yoga en inzicht-meditatie. Ze is gespecialiseerd als docent in Aplomb yoga, Meridiaan yoga, Yoga Nidra en Interactieve meditatie. Vanaf woensdagochtend 15 september zal zij in de sfeervolle workshopruimte van het HeelHuus starten met de Aplomb yoga. Deze yoga-vorm helpt je te bewegen vanuit de basis-ontspanning. Tijdens de les wordt er vanuit aandacht ontspannings-, ontlading- en stabiliserings-oefeningen. Van zacht meditatief tot spierversterkend. Soms wordt er naar een yoga houding (Asana) toegewerkt of worden meditatieve elementen gebruikt om de aarding, adem en aandacht te verdiepen. De lessen worden afgesloten met een korte of langere eindontspanning of meditatie. Tijdens de les kun je het beste comfortabele kleding zoals een T-shirt en joggingbroek dragen, waarin je je makkelijk kunt bewegen. Een warme trui en sokken zijn prettig om te zorgen dat je het niet koud krijgt als je stil zit of ligt. Je kunt je eigen yoga mat meenemen, maar er zijn ook matjes. Neem dan wel een eigen handdoek mee.

Yoga beoefening leert je bewuster te worden van je lichaam, te ontspannen en met meer acceptatie in het leven te staan. Bovendien kan het je helpen om klachten als slapeloosheid, stress en pijn of rugklachten te verminderen. De yoga kan beoefend worden van beginner tot gevorderde. Yoga is niet presteren. Je luistert naar de grenzen van je eigen lichaam.

Aplomb Yoga, van bewustwording naar bewegen in verbinding.

Liesbeth Drijber

Liesbeth baseert haar yogalessen op de Hatha yoga (asana’s/houdingen) en Dru Yoga, bestaande uit zacht vloeiende bewegingen.  Een les bestaat uit losmakende- en ademhalingsoefeningen, houdingen en reeksen bewegingen en meestal ook een meditatieve oefening. De les wordt altijd afgesloten met een liggende ontspanning op muziek. Tijdens de les kan er ook een centraal staan zoals chakra’s, ademhaling door het hele lichaam, of het op een dieper niveau ontspannen van spieren en weefsel.

De verbinding met jezelf, met jouw mogelijkheden en beperkingen staat altijd centraal. Of je nu voor het eerst yoga doet of al jaren op les bent. De oefeningen zijn een fijn begin van de dag en brengen meer balans en rust in je dagelijkse leven!

 

Karin Kroontje-Yoga
Karin Kroontje

Woensdagochtend 09.00 tot 10.00 uur

Aanmelden?
Mail dan naar karin@destroming.nu of via het aanmeldformulier
of bel naar 06-13520663

Yoga Liesbeth Drijber
Liesbeth Drijber

Donderdagochtend 09.00 en 10.30 uur

Een proefles volgen?
Mail dan naar l.drijber@hotmail.nlof
bel naar 06-13547389

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Stressvolle jas - Blog

Stressvolle jas…?!

Waarschijnlijk zul je bij het woord ‘stress’ niet direct aan een jas denken. Peter ter Horst, de craniosacraal therapeut van het HeelHuus, doet dit echter wel… De Dikke van Dale Volgens de Dikke van Dale is stress een ‘kracht die, in de vorm van fysische, psychische of sociale druk uitgeoefend op een systeem, leidt tot […]

vaccinaties-tegen-covid-19

Wat gebeurt er energetisch bij vaccinaties tegen Covid 19?

Veel mensen stellen André Visch, in zijn praktijk in het HeelHuus, de vraag of ze zich nu wel of niet moeten laten inenten. Tegenwoordig is het best gevaarlijk om hierop te antwoorden. “Door de polariteit in de samenleving is een genuanceerd antwoord bijna niet mogelijk. Je wordt meteen in een kamp ingedeeld.” Zo begint hij […]

column-mondkapjes-loep-heelhuus

Mondkapjes onder de loep

In het HeelHuus staat het elke dag voorop om de beste persoonlijke en op maat gemaakte zorg te bieden. De basis daarvoor zijn zowel de westerse als oosterse wetenschappelijke inzichten. Volgens André Visch van het HeelHuus ontbreekt juist deze wetenschappelijke grondslag grotendeels bij het dringende advies vanuit de overheid voor het dragen van niet-medische mondkapjes […]

Volg ons op Instagram