Yoga in het HeelHuus HeelHuus Gezondheidscentrum Warnsveld Zutphen

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Yoga in het HeelHuus

Heb je last van onrust, slaap je slecht of heb je de wens om soepeler te worden? Of wil je gewoon kennismaken met yoga of dit juist weer oppakken? In het HeelHuus kun je yogalessen volgen bij de ervaren en bevlogen yogadocenten Liesbeth Drijber of Lia van Hiele.

Yoga
Het woord yoga betekent letterlijk ‘juk’, een juk dat twee emmers water in balans houdt. Een andere betekenis is ‘verbinding’, de verbinding tussen lichaam en geest.
Het doen van yoga heeft een positief effect op je lichaam, ademhaling en denken en leert je te ontspannen. Het kan helpen om balans te vinden in een mogelijk hectisch dagelijks leven. Om yoga te kunnen beoefenen hoef je geen slangenmens te zijn of complexe houdingen aan te kunnen nemen. Iedereen kan het leren: jong, oud, stijf of lenig, met of zonder ervaring.

Lia van Hiele en Liesbeth Drijber verzorgen de yogalessen in de sfeervolle workshopruimte van het HeelHuus. Beiden zijn ruim ervaren en bieden elk hun eigen specifieke kennis. Door het doen van een proefles kun je ervaren wie en wat het beste bij je past.

 

 

Lia van Hiele

Lia van Hiele volgt in haar lessen de traditie van de Bihar School of Yoga (India): een volledig, allesomvattend (holistisch) en toegankelijk yogasysteem. Het wordt ook wel de yoga van hoofd, hart en handen genoemd.
Elke les bestaat uit milde houdingen/bewegingen (Hatha Yoga), ademtechnieken (Pranayamas) en een zowel fysiek, mentaal als emotioneel diepe ontspanning (Yoga Nidra). Ook meditatietechnieken komen regelmatig aan bod.

Met relatief eenvoudige en milde technieken kan in korte tijd veel bereikt worden, zowel voor iemand die kennismaakt met yoga als voor degene die ervaren is.

Je zult ervaren dat rust, stilte en ontspanning een heilzame werking hebben op het dagelijkse bestaan. Jezelf steeds beter leren kennen en ontwikkelen, met het lichaam als ingang. Dat is het mooie van yoga.

Ademtherapie
Met ademtherapie leer je je eigen adem beter voelen en (her)kennen en word je bewuster wat adem betekent voor lichaam en geest. Bij spanning zal de ademhaling onrustig worden of hoog in de borst voelbaar zijn. Ben je ontspannen dan zal deze juist rustig zijn, kalm stromend in de buik. Ademtherapie kan ingezet worden bij o.a. hyperventilatie, astma of bronchitis. Ook zonder specifieke klachten, maar bij behoefte aan innerlijke rust of bezinning op je leven is ademtherapie een mooie optie.

– Bij adem die vrij stroomt zal het denken rustig worden en het zelfvertrouwen toenemen – 

Individuele Yoga
Soms kan het zinvoller en prettiger zijn om individueel yogabegeleiding te krijgen al dan niet in combinatie met ademtherapie. Bij specifieke klachten of vragen kan individuele begeleiding een sneller en doeltreffend resultaat geven.

 

Liesbeth Drijber

Liesbeth baseert haar yogalessen op de Hatha yoga (asana’s/houdingen) en Dru Yoga, bestaande uit zacht vloeiende bewegingen.  Een les bestaat uit losmakende- en ademhalingsoefeningen, houdingen en reeksen bewegingen en meestal ook een meditatieve oefening. De les wordt altijd afgesloten met een liggende ontspanning op muziek. Tijdens de les kan er ook een centraal staan zoals chakra’s, ademhaling door het hele lichaam, of het op een dieper niveau ontspannen van spieren en weefsel.

De verbinding met jezelf, met jouw mogelijkheden en beperkingen staat altijd centraal. Of je nu voor het eerst yoga doet of al jaren op les bent. De oefeningen zijn een fijn begin van de dag en brengen meer balans en rust in je dagelijkse leven!

 

Yoga Lia van Hiele
Lia van Hiele

Maandagavond 19.00 en 20.30 uur
Woensdagochtend 09.00 en 10.30 uur

Een proefles volgen?
Mail dan naar info@yogapraktijklia.nl
of bel naar 06-33777325

Yoga Liesbeth Drijber
Liesbeth Drijber

Donderdagochtend 09.00 en 10.30 uur

Een proefles volgen?
Mail dan naar l.drijber@hotmail.com of
bel naar 06-13547389

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

column-mondkapjes-loep-heelhuus

Mondkapjes onder de loep

In het HeelHuus staat het elke dag voorop om de beste persoonlijke en op maat gemaakte zorg te bieden. De basis daarvoor zijn zowel de westerse als oosterse wetenschappelijke inzichten. Volgens André Visch van het HeelHuus ontbreekt juist deze wetenschappelijke grondslag grotendeels bij het dringende advies vanuit de overheid voor het dragen van niet-medische mondkapjes […]

watermolecuul

Wat doet straling in je lichaam?

Met het uitrollen van 5G is straling opeens weer actueler dan ooit en zijn de meningen over de gezondheidseffecten verdeeld. André Visch van het HeelHuus onderstreept echter al jaren dat straling van draadloze technologie meer invloed op je gezondheid heeft dan de meeste mensen denken en kan ook prima uitleggen waarom. “Wetenschappelijke studies geven vaak […]

AndreVisch2019

Welke rol speelt bewustzijn bij Corona?

De hele wereld staat op zijn kop door een enkel virus. Er zijn en worden nog steeds overal maatregelen genomen, die per land verschillen. In het zuiden van Europa ging alles op slot, terwijl we ons in Nederland moesten overgeven aan een ‘intelligente lockdown’. “Je kunt je daarbij afvragen hoe intelligent onze Nederlandse versie is”, […]

Volg ons op Instagram