Column: Zoveel mensen, zoveel wensen…?!

Waar denk je aan bij acupunctuur? Aan naalden die pijn doen? In de vorm van een infuus-, injectie, inentings-, of een verdovingsnaald? Een eerste keer bij een acupuncturist op de behandeltafel zet je je dan ook vaak schrap. Bij de eerste prik houd je je adem in en je ogen stevig dicht… en vervolgens voel je er nagenoeg niets van en valt het heel erg mee! Bij acupunctuur worden namelijk slechts heel dunne naaldjes gebruikt. Niet te vergelijken dus met de bekende naalden uit het ziekenhuis en bij de tandarts.  En ook deze zijn in werkelijkheid vaak veel minder erg dan ze lijken.

 

Drietal in disbalans
Daarnaast is acupunctuur zoveel meer dan het zetten van naalden. Het is een belangrijk onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), een eeuwenoude en holistische manier van genezen. Hierbij wordt de mens niet slechts als een lichaam, maar als een drie-eenheid van lichaam, geest en emoties gezien. Dit drietal is nauw met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar voortdurend. Dit betekent dat een lichamelijke klacht kan ontstaan uit psychische of emotionele problemen en omgekeerd. En dat een ziekteverschijnsel een ‘disbalans’ in de drie-eenheid is.  Afhankelijk van de oorzaak en de diagnose kunnen zowel ontspanningsoefeningen en adviezen voor eet-en leefpatroon als cupping (een vacuüm-techniek), moxa (een warmte-techniek) en uiteraard het prikken met heel dunne en vrijwel pijnloze naalden worden ingezet. Met andere woorden: met een gerichte acupunctuurbehandeling wordt je lichaam gestimuleerd om het natuurlijke evenwicht te herstellen.

 

Gezonde gemoedelijkheid
Linda Weber, sinds het najaar van 2019 een vast gezicht van het HeelHuus-team, heeft acupunctuur eerst zelf ‘aan den lijve ondervonden’, voordat ze ging doen wat haar innerlijke kompas al meerdere malen had aangegeven. Ze zei namelijk haar baan als makelaar-taxateur op en ging geïnspireerd en geïntrigeerd de opleiding tot acupuncturist volgen aan de Academie Qing-Bai. Of zoals ze zelf – als oer-Brabantse – zegt: “Het is een fantastisch pad, waar ik erg dankbaar voor ben. Zo kan ik toch met mijn zachtheid en empathie mensen helpen. Ik laat ze gewoon echt thuiskomen.”

 

Passend prikje
Acupunctuur kan worden toegepast bij een veelheid aan klachten en bij zowel jong als oud en in alle fases van het leven. Zo kun je als vrouw heel specifieke problemen hebben bij de maandelijkse menstruatie, bij vruchtbaarheid, een zwangerschap of de overgang. Linda heeft zich juist hierin gespecialiseerd. Ze heeft dan ook al veel vrouwen geholpen om de goede en natuurlijke balans terug te vinden.

 

Linda Weber is elke dinsdag de hele dag aanwezig in het HeelHuus. Als vrouw gericht advies nodig?  Maak gewoon een afspraak voor een gratis en vrijblijvend proefconsult.

Inschrijfformulier acupunctuur proefconsult

 

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter