Welke rol speelt bewustzijn bij Corona?

De hele wereld staat op zijn kop door een enkel virus. Er zijn en worden nog steeds overal maatregelen genomen, die per land verschillen. In het zuiden van Europa ging alles op slot, terwijl we ons in Nederland moesten overgeven aan een ‘intelligente lockdown’. “Je kunt je daarbij afvragen hoe intelligent onze Nederlandse versie is”, zo begint André Visch zijn toelichtende verhaal bij zijn interessante en verrassende stelling. Want volgens hem heeft ons bewustzijn een niet geringe rol in de strijd tegen corona.

 

“In Zweden laat men het veel meer over aan de burger en kun je nog gewoon op een terrasje zitten, als je maar afstand houdt. Hoe zuidelijker je in Europa komt, hoe meer de emotie in de besluitvorming lijkt te komen. Wat onder die emotie zit, is eigenlijk angst. En niemand overziet daarbij het volledige plaatje. Iedere deskundige ziet maar een klein stukje van de puzzel. Ik vond de opmerking van Mark Rutte in dat opzicht heel goed. Hij zei namelijk dat we op dit moment 100 procent van de besluiten moeten nemen met 50 procent van de kennis. Dit duidt in ieder geval op een kritische blik. Daarnaast hoor je ook opmerkingen in de trant van dat we de lockdown pas kunnen opheffen als we een vaccin hebben.”  Dit getuigt volgens André van een zeer beperkte visie. Het is volgens hem maar de vraag of immuniteit alleen kan ontstaan vanuit het doormaken van de ziekte of door een vaccin.

 

In de geschiedenis van de mensheid zijn er veel infectieziektes geweest, die uiteindelijk weer zijn verdwenen.  Waardoor verdwijnen ziektes? “Alles is vergankelijk en aan een continue verandering onderhevig. Ook jij en ik. En alles is verbonden met elkaar. In alle rampscenario’s en oplossingen voor het overwinnen van de corona pandemie laat men steeds een bepaald aspect buiten beschouwing en dat is de rol van ons bewustzijn.”

 

Bewustzijn is voor veel mensen ongrijpbaar en wordt daarom vaak buiten beschouwing gelaten. Maar voor André is bewustzijn de basis van alles. “Haal bewustzijn uit je lichaam en je lichaam doet het echt niet meer. Bewustzijn is gekoppeld aan het leven zelf. Het idee van een onafhankelijk zelf is hierbij de grootste illusie. Hoe dieper je afdaalt in je bewustzijn, des te meer je erachter komt dat alles wordt ‘bezield’ door een intelligente kracht die in alles doordringt. Deze intelligente kracht dringt niet alleen in jou door, maar ook in iedereen en alles om je heen. Ook je immuunsysteem werkt met informatie vanuit deze intelligente kracht, ons ‘collectief bewustzijn’. “

 

Op dit moment zijn de krachtigste supercomputers ter wereld bezig om te berekenen welke antistoffen zouden kunnen werken tegen corona. Je kunt zelfs een stukje van de rekencapaciteit van je eigen computer beschikbaar stellen om deze enorm ingewikkelde berekeningen sneller te kunnen laten verlopen. Ondanks deze aanvullingen doen de supercomputers er weken tot maanden over. “Maar een beetje goed immuunsysteem heeft deze ‘berekening’ binnen een paar dagen tot weken voor elkaar, waardoor je bij besmetting nauwelijks tot niet ziek wordt. Dit is dus ongelooflijk intelligent. Je zou je daarbij dan ook af kunnen vragen of dit komt door je eigen fysieke intelligentie of doordat jouw immuunsysteem informatie ergens anders vandaan haalt, bijvoorbeeld uit het collectieve bewustzijn. Je kunt dit zien als een soort van downloaden uit de cloud. Mensen die genezen zijn van corona uploaden hun informatie naar deze cloud, waardoor deze beschikbaar is voor de hele wereld.”

 

Volgens André is dit collectieve bewustzijn belangrijk voor het ontstaan van groepsimmuniteit.  “Mensen hoeven op deze manier niet zelf de ziekte te hebben doorgemaakt om toch niet ziek te worden. Want als ze onverwijld een keer met het virus in aanraking komen, dan kan het immuunsysteem direct zijn werk doen. Hoe dichter mensen die genezen zijn van corona bij je staan, des te makkelijker je bij deze informatie komt. En het is hierbij ook heel logisch dat hoe meer ontspannen je bent, je deze informatie des te sneller kunt downloaden.”

 

Hij denkt zelfs dat je door dit mechanisme van het collectief bewustzijn altijd dezelfde patronen terugziet bij een corona-infectie in een bepaald land. Dit patroon werd half april door prof. Isaac Ben-Israel in een interview in The Times of Israel geïntroduceerd. Hij stelt dat je, ongeacht de maatregelen die de overheid neemt, een piek van corona ziet zo’n 40 dagen na de eerste besmetting, waarna er een afname ontstaat tot ongeveer 70 dagen na de eerste besmetting.  “Het afvlakken van de piek door ‘social distancing’ is belangrijk om het mechanisme voldoende tijd te geven om de informatie van genezing in het collectieve bewustzijn te ‘uploaden’.  Zodra deze informatie in het collectieve bewustzijn zit, zou het niet meer nodig hoeven zijn om de genomen maatregelen langer door te trekken om daarmee een opvlamming te voorkomen…” Wie weet??

 

Boekenwijsheid
Benieuwd naar andere aspecten van het bewustzijn en praktische toepassingen voor jou persoonlijk? In het boek Laboratorium van de Geest en de Kracht van Compassie van André Visch wordt de werking van het bewustzijn op een heldere manier verder uitgelegd. Ook kun je dit boek gebruiken als praktische gids om je in deze bewuste manier van leven te verdiepen. Het is te koop bij de receptie van het HeelHuus of via onze webwinkel.

 

 

 

 

 

André Visch
Therapeut Energie & Bewustzijn, Acupuncturist en Manueel Therapeut

André Visch, geboren op 30 januari 1967, is eigenlijk al zijn hele leven bezig met het onderzoeken van bewustzijn, wat het is en hoe het werkt. Dit onderzoek doet hij niet door zich terug te trekken in meditatie in een afgelegen oord, maar juist door volledig midden in het leven te staan.

 

Hij groeide op in Nunspeet, in een Nederlands Hervormd Gereformeerde Bonds-gezin. In zijn jonge jaren nam hij een gedeelte van de niet-fysieke werkelijkheid waar. Hij kon echter bij niemand terecht met vragen hierover, waardoor hij dit verdrong. Op zijn 17e zag hij een boek met afbeeldingen van aura’s en energievelden, waardoor hij begreep dat hij niet de enige was met deze ervaringen. Hij begon zich te verdiepen in de wereld van het bewustzijn en alle aanverwante randverschijnselen. Dit alles deed hij in het diepste geheim, omdat hij er met niemand over communiceerde.

 

Vervolgens studeerde hij fysiotherapie en manuele therapie en had hij een praktijk, waar hij ook veel topsporters begeleidde. Gelijktijdig was hij in de jaren 80 en 90 Kyokushin karateka op topniveau. In 1990 won hij als eerste niet-Japanner een groot toernooi in Fukushima. Hierdoor gingen in Japan een aantal deuren voor hem open, die normaal voor westerlingen gesloten blijven. In de dagen daarna kampte hij met een longontsteking, die behandeld werd in het ziekenhuis. Hij kwam in contact met een Japanse arts, die naast de reguliere geneeskunde ook bedreven was in de meer traditionele geneeskunsten. Dit inspireerde André om ook traditionele Chinese geneeskunde te gaan studeren. In die tijd ontmoette hij eveneens een Schots medium, dat hem elke week privéles gaf. In de periode daarna ging hij bij een Chinese Chi Gong leraar, arts en healer studeren en volgde hij lessen bij het International Academy of Consciousness, waarvan hij later coördinator werd voor Nederland. In 1998 trouwde hij met zijn grote liefde Tina. In 1999 kregen ze hun eerste dochter Amber, gevolgd door hun tweede dochter Jade in 2002.

 

Tijdens al zijn levenservaringen is er bij hem vaak een soort contemplatieve (beschouwende) staat van bewustzijn op de achtergrond aanwezig. Hierdoor kan hij zichzelf in de relatie tot zijn omgeving continu blijven waarnemen. Daarbij altijd zoekend naar wetmatigheden. En met vragen als: Hoe neem ik waar? Hoe creëer ik mijn eigen werkelijkheid? Wat is bewustzijn? Hoe spelen energie en emoties een rol in mijn realiteit?

 

De antwoorden hierop geven hem een bepaalde controle over zijn energie en zijn realiteit. En hij blijkt er tevens dagelijks veel mensen mee te kunnen helpen. Naast nog steeds een aantal topsporters, is dit ondertussen een grote groep mensen met andere aandoeningen. Mensen met depressies bijvoorbeeld en mensen met kanker en ook heel veel burn-outpatiënten. Ook wordt zijn hulp meer en meer ingeschakeld bij kinderen met ontwikkelings- en/of gedragsstoornissen. Zijn behandelingen zijn een combinatie van healing, acupunctuur, manuele therapie en coaching. De resultaten daarvan moedigen hem telkens aan om daarbij nog een stap verder te gaan.

 

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter