HeelHuus header Vitialiteit 1903×470

Open Dag 'Wat is jouw sleutel naar vitaliteit'

Terugblik

Alweer een maand geleden, op zondagochtend 20 januari, scheen het zonnetje uitbundig. Heerlijk weer, maar wel koud! Gelukkig warmde het snel iets op en konden de kraampjes voor de open dag knus bij elkaar buiten in het zonnetje staan.

Jasper van het Zutphense restaurant ‘The Rough Meat Company’ had zich goed voorbereid met o.a. een heerlijke selderij, carpaccio en appel-kerriesalade in de schattige foodtruck van Stormink keukens. Bij Martin van Gall&Gall Warnsveld kon je een alcoholvrije wijn en zelfs een alcoholvrije gin proeven. Monique van Groente & Fruit had flink uitgepakt met gezonde sapjes van Schulp en pure, maar vooral lekkere dadelkoekjes.
Over en weer, zowel bij Optisport als bij het HeelHuus, werd het uitgebreide programma van uiteenlopende mini-workshops, lezingen en trainingen goed bezocht. Door deze opzet was de meerwaarde van de samenwerking goed zichtbaar en kon iedereen heel ongedwongen kennis maken met de veelheid aan mogelijkheden en alle medewerkers van beide bedrijven. En uiteraard veel ideeën opdoen voor gezonder eten, meer bewegen, minder stress, kortom voor meer vitaliteit. Het was dan ook een geslaagd ‘open huus’, waarbij velen enthousiast naar binnen en buiten liepen. Vitaliteit is namelijk iets voor iedereen, met een persoonlijk programma voor iedereen, de eigen ‘sleutel(s) naar vitaliteit’…

Prijswinnaars ‘Wat is jouw sleutel naar vitaliteit?’
Tijdens de open dag konden de bezoekers op een antwoordkaartje aangeven welke vitaliteitssleutel(s) bij hen zou(den) passen en waarom. Inmiddels zijn de 7 prijswinnaars bekend en uitgenodigd om een van de HeelHuus ‘vitaliteitsprijzen’ in ontvangst te nemen. Een kleine reportage hierover volgt in de volgende nieuwsbrief.

DSC_7189
DSC_7152
DSC_7179
DSC_7153
DSC_7191
DSC_7196
DSC_7150
DSC_7175
DSC_7166
DSC_7197

Wat is jouw sleutel naar vitaliteit...?

Open dag vitaliteitspartners HeelHuus & Optisport HealthClub

Na een bruisende start van het nieuwe jaar is er opeens de januari-blues… Voor velen helaas heel herkenbaar: het gevoel dat je energie alweer helemaal op is, terwijl het nieuwe jaar pas net begonnen is. Je slaapt bijvoorbeeld slecht, piekert veel of wordt vaak moe wakker. Of je hebt je ingehouden tijdens de feestdagen en elk dieet al geprobeerd en het lukt maar niet om af te vallen.  Al kun je je ook belemmerd voelen door aanhoudende fysieke klachten als hoofdpijn, gewrichtspijn, buikpijn of huidproblemen.

Toch hoef je niet neer te leggen bij welke klacht dan ook, aangezien je zelf heel veel in de hand hebt. En misschien hoef je alleen kennis te maken met de keuzes die je daarin hebt.  Precies daarvoor is het ‘Open Huus’ van het HeelHuus en Optisport bedoeld: viva la vita-liteit!

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Op zondag 20 januari van 11.00 uur tot 16.00 uur staan de deuren van de beide vitaliteitspartners dan ook tegelijkertijd wijd open. Tijdens dit ‘Open Huus’ kun je kennismaken met alle keuzes die je hebt om in balans te komen, te genezen en/of gewoon gezond(er) te worden. Jouw persoonlijke sleutel naar vitaliteit! Op de open dag kun je niet alleen enthousiaste en bevlogen nieuwe mensen ontmoeten, maar ook direct spreken met fysiotherapeuten, behandelaars, coaches en trainers. Je kunt er meedoen met uiteenlopende mini-workshops, lezingen en trainingen, zoals ademtherapie, massage, Schüssler celzouten, energie & bewustzijn, hormonen in balans, rugfit, pilates, bodyboxx (boksworkout), FX30 (functionele training), kidsfit, cycle, yoga, mindfulness, acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde.
Of gewoon een kijkje nemen in alle behandel-, fitness- en workshopruimtes. Daarnaast zullen (h)eerlijke hapjes, sapjes en soepjes niet ontbreken, terwijl er ook gezellig rondgesnuffeld kan worden bij een vitale verzameling boeken en recepten en diverse andere goede & gezonde leefstijlproducten. Deze zullen worden verzorgd door Groente & Fruit Warnsveld (sap en soep), Gall&Gall Warnsveld (non-alcoholische drankjes & olijfolie), Rough Meat Company (hapjes) in de Stormink foodtruck, Lydia Lingerie (sportbeha’s), Houx Sport (sportkleding), Running Center Zutphen (sportschoeisel) en Mediapartner Contact Warnsveld/Zutphen*

Door je bewust te worden van wat zowel goede voeding als ook de juiste beweging en voldoende ontspanning met jou doen, kun je zelf de balans vinden en je gezondheid verbeteren. Gezondheid kun je namelijk zien als drie-eenheid van fysiek, emotioneel en mentaal welzijn. Dit is het basisprincipe van veel oosterse geneeswijzen en tegenwoordig ook meer en meer de westerse wereld. Vitaliteit gaat nog een stapje verder. Het betekent ’levenskracht’, de kracht om door het leven te gaan zoals jij dat graag wilt en op de manier die bij jou past, om daarmee gezond te blijven. Want wat heb je aan gezondheid als je niet gelukkig bent? Door een paar passende wijzigingen in leefstijl kun je een veel gezonder, gelukkiger en vitaler mens worden. En wie wil dat eigenlijk niet?

Bij het HeelHuus zitten vele soorten gezondheidszorg onder één dak. Het ligt ook heel fijn om de hoek, in het bruisende centrum van Warnsveld.  Iedereen is er welkom, klein, groot, jong, oud, gezond en minder gezond. Voor zowel reguliere als complementaire behandelingen, van fysiotherapie en manuele therapie tot aan bijvoorbeeld acupunctuur en energetische coaching.  Er wordt heel gericht gekeken naar wat ieder persoonlijk nodig heeft om in balans te komen, te genezen en/of gewoon gezond(er) te worden. Daarnaast wordt bij het HeelHuus niet alleen de klacht behandeld, maar ook de oorzaak ervan achterhaald. Daarmee wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer in gang gezet.

Sinds 2016 wordt volop samengewerkt tussen de ‘beide buren’ Optisport en het HeelHuus, tegenover Winkelcentrum Dreiumme in Warnsveld. Het zijn twee partners die elkaar versterken op het gebied van gezondheid en vitaliteit. In de dagelijkse praktijk betekent dit dat er bij Optisport op de begane grond een HeelHuus-behandelruimte is voor fysiotherapie en dat de fitnesszaal van Optisport door de fysiotherapeuten van het HeelHuus gebruikt wordt bij revalidatie onder begeleiding. Daarnaast is er op een tweetal dagen een gratis en vrijblijvend inloopspreekuur door een fysiotherapeut van het Heelhuus. Gewoon zonder afspraak en voor iedereen, wel of geen lid van Optisport, wel of niet in behandeling bij het HeelHuus. Voor leden van de Optisport Healthclub is het uiteraard heel prettig om bij deze fysiotherapeut terecht te kunnen voor advies. En ook voor cliënten van het HeelHuus is (begeleid) sporten een groot pluspunt. Eigenlijk is goede begeleiding bij verbetering en behoud van gezondheid, bij optimaal leven en bewegen voor iedereen van vitaal belang.

 

Sleutel-Vitaliteit
Krijtbord
flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Stressvolle jas - Blog

Stressvolle jas…?!

Waarschijnlijk zul je bij het woord ‘stress’ niet direct aan een jas denken. Peter ter Horst, de craniosacraal therapeut van het HeelHuus, doet dit echter wel… De Dikke van Dale Volgens de Dikke van Dale is stress een ‘kracht die, in de vorm van fysische, psychische of sociale druk uitgeoefend op een systeem, leidt tot […]

vaccinaties-tegen-covid-19

Wat gebeurt er energetisch bij vaccinaties tegen Covid 19?

Veel mensen stellen André Visch, in zijn praktijk in het HeelHuus, de vraag of ze zich nu wel of niet moeten laten inenten. Tegenwoordig is het best gevaarlijk om hierop te antwoorden. “Door de polariteit in de samenleving is een genuanceerd antwoord bijna niet mogelijk. Je wordt meteen in een kamp ingedeeld.” Zo begint hij […]

column-mondkapjes-loep-heelhuus

Mondkapjes onder de loep

In het HeelHuus staat het elke dag voorop om de beste persoonlijke en op maat gemaakte zorg te bieden. De basis daarvoor zijn zowel de westerse als oosterse wetenschappelijke inzichten. Volgens André Visch van het HeelHuus ontbreekt juist deze wetenschappelijke grondslag grotendeels bij het dringende advies vanuit de overheid voor het dragen van niet-medische mondkapjes […]

Volg ons op Instagram