Column – Heel Happy & Healthy

Tina en Amber Vondelpark

Nog geen idee hoe het kerstmenu eruit zal zien? In de decembermaand heb je behoefte aan mooie en makkelijke gerechten. Licht verteerbaar en voedzaam en toch ook fijn feestelijk.

Een toepasselijke tip van Tina Visch, de spil van het HeelHuus: “Zoek op internet naar iets ‘anders dan anders’ en laat je inspireren door de diverse foodblogs. Zo presenteer ik zelf in een handomdraai de meest geweldige en gezonde gerechten. Pompoen met zoete aardappel is een heerlijke variatie, vol voedingsstoffen en vezels. Als een bijzonder en bewust bijgerecht, dat gewoon goed combineert. Maar ook als een volwaardig, kleurrijk en krachtig hoofdgerecht. Iedereen heel happy & healthy feestdagen!”


Kleurige Kerst-Ovenschotel

Foto & Inspiratie: www.puursuzanne.nl

Ingrediënten
Voor 4 personen

3 zoete aardappelen ± 800 gr.
1 flespompoen ± 800 gr.
4 rode uien, in ringen gesneden
4 takjes tijm
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels knoflookpoeder
5 eetlepels olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.Schil de pompoen en de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes. Meng de pompoen, de zoete aardappel, rode ui, olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en een flinke snuf zout goed door elkaar in een grote kom. Zorg ervoor dat de olie en de kruiden goed verdeeld zijn. Schep het pompoenmengsel in de ovenschaal. Haal de blaadjes tijm van de takjes en verdeel deze over de ovenschaal. Zet vervolgens de ovenschaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter